[]

gravur sanati

2-3 ay icinde gravur kursuna baslamaya karar verdim, bu sure zarfinda da gravurle ilgili bilgi edinmeye calisiyorum ama kaynaklar cok sinirli.

internetten biraz arastima yaptim ancak istedigim bilgilere ulasamadim. daha once kursa giden biri varsa genel hatlariyla beni biraz bilgilendirebilir mi?

resim yapma konusunda cok yetenekli degilim mesela, bu sorun olur mu? okudugum kadariyla hazir sablonlardan kazima islemi yapiliyormus, bu durumda cok problem olmaz diye dusundum ama emin degilim. zaten galeri acmak gibi bir dusuncem yok, sadece yeni bir hobi edinmek istiyorum.

bu kurs yaninda fotografcilik kursuna da baslayacagim, okulum da devam ediyor. bir de yilbasindan sonra ingilizce kursu dusunuyorum. arada da cikolata, makaron yapimi gibi workshoplara katilacagim. gravur bu kadar aktiviteye zaman ayirmami engeller mi sizce?

malzemeleri nereden temin ediyorsunuz? ilk baslangicta illa cok pahali malzemeler almak zorunda miyim? orta karar seyler isimi gorur mu?

bir de bu sure zarfinda okuyabilecegim kitap, dergi, blog vs mevcut mu?


velhasil gravur ile ilgili ne biliyorsaniz kabulumdur. tesekkur ederim simdiden herkese.

 
eğer kursa gideceksen çok fazla malzemeye ihtiyacın olmayacaktır. ve çok pahalı şeyler değil. en pahalısı bakır levha, onu da hiç türkiye'de almadığım için nerede satılır, ne kadardır bilgim yok. ama cağaloğlu - eminönü hattında bir şeyler satılıyordur muhtemelen. ben erasmus'ta ispanya'dayken baskı dersi almıştım ve orada gravür öğrenmiştim.

diğer kurslara katılmanı engellemez elbette. kurs saati dışındaki zamanlarda sadece çizimi geliştirmen gerekiyorsa onun üzerinde en fazla 1-2 saat çalışman gerekir. onun dışındaki işler zaten hep atölyede yapılacak işler.

çizim yeteneğin olmasına bence de gerek yok. bir fotoğraf üzerinden ya da yapılmış bir iş üzerinden çalışabilirsin. yada kolaj yaparak yeni kompozisyonlar yaratarak da çalışabilirsin.

ben ders aldığım dönemde kendimi çok kaptırmıştım, çok keyifli bir iş. pek çok teknik ayrıntısı var ama öğrenince gerçekten keyif veriyor insana. bence sakın zamanım yetmez diye vazgeçme, çok az insan gravürle ilgileniyor ve halen oldukça özel bir uğraş bence.

kolay gelsin :)
  • nilmiye  (24.08.14 19:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.