[]

(Windows 7) farklı programlar için farklı ses çıkışları

Merhabalar,

Mevcut masaüstü bilgisayarıma 2 monitör bağlı. 1 adet normal monitör ve 1 adet LCD TV. Aynı zamanda bilgisayarımda 2 adet ses çıkışı mevcut. Öndekine normal hoparlörler bağlı. Arkadaki çıkışı ise LCD TV'ye bağladım. Ses çıkışlarını da birbirinden ayırdım. TV'de film izleyeceğim ya da oyun oynayacağım zaman onu varsayılan yapıyorum. Normal kullanımda ise diğer hoparlörümü varsayılan yapıyorum.

Artık sürekli ses aygıtlarına girip şunu varsayılan yap demekten bıktım. Acaba şöyle bir program var mıdır? BU uygulama ile dilediğim programı ya da oyunu istediğim ses çıkışına yönlendirebileğim.

Örnek vermem gerekirse;
1:normal hoparlör
2:LCD TV

Müzik 1'den dinlensin, media player classic 2'den, PES 2'den, Watch Dogs 1'den ses versin gibi.

İnşallah anlatabilmişimdir.

Yardımınız için teşekkürler.

 
müzik çaldığın programın ses çıkışını hoparlör alırsan sürekli ondan verir.
media player classic de aynı şekilde. pes ve watch dogs için böyle bir ayar var mı bilmiyorum. onlar için de varsa o da işini görür.

şahsen ben splash player la sesi tv ye verebiliyorum. media player classic de yapar illaki. sonuç olarak ana ses aygıtını değiştirmek yerine uygulamalara şu ses çıkışını kullan demen gerekiyor.
  • washe  (24.08.14 16:24:26) 
o çözümü denedim ama maalesef pek bir işime yaramıyor. ben şu ana kadar hiçbir oyunda da öyle ses çıkış aygıtını seçtirdiğini görmedim.


  • arşivci  (24.08.14 16:27:42 ~ 16:31:47) 
anladığım kadarıyla zaten genelde de öyle olur. filmin sesini tv den almak istenir. video oynatıcından ses çıkışı olarak tv yi seçtiğinde kalanlar zaten hoparlörden çıkacak. problem solved. arada oyunu da tv den istiyorum diyorsan uğraşman gerekecek


  • washe  (24.08.14 20:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.