[]

PEGASUS Bagaj Hakkı

merhaba arkadaşlar. 5 aylığına yurtdışına çıkacağım ve pegasus'un biletime verdiği bagaj hakkı 20 kilo. tahmin edebileceğiniz gibi çok az geliyor bana. sorum şu; bunun yanında sırt çantası, leptop çantası vb. şeyleri de yanımda götürebilir miyim? eğer götürebilirsem bunlar 20 kiloya dahil midir?




 
dahil değil.
bagaja vermeyeceğin şeyler el bagajı, sanırım o da 8 kilo. sitesinden bakmak lazım.

  • kayranin kedisi  (24.08.14 01:14:48) 
sitesinde net bir bilgi bulamadım ben. bu arada tavsiyeleriniz var mı bavul hazırlamak ve bagaj hakkı konusunda? maksimum faydayı nasıl sağlarım? pegasus'ta ek olarak mont götürme hakkımız var mı? galiba thy'de varmış öyle bişi.


  • ucankurbaga  (24.08.14 01:26:08) 
benim bildiğim ve çoğu kişinin uyguladığı bir yöntem ağır kıyafetleri üzerine giymek:)


  • aykh  (24.08.14 02:13:53) 
www.flypgs.com

20 kilo kayitli bagaj
8 kilo kabin bagaji. bunun icine sirt cantasi ve laptop da dahil. laptopu ayri bir canta ile goturursen tartmayabilirler. pegasus genelde kabin bagajini tartmiyor, ama cantanin ebatina bakiyor, cok buyukse o zaman tartiyor. kabin bagaji icin sivi kisitlamalarina dikkat etmek lazim.

mont, bot, cizme vs gotureceksen onlari giy. en agir olan veya valizde en fazla yer kaplayan seyleri aykh'in dedigi gibi giy.

kitap falan goturme bosuna, ordaki kutuphanelerde her sey fazlasiyla var.

gereksiz kiyafet goturme. 5 ay kalacaksin alt tarafi, avrupada kimse ne giydigine dikkat etmez.

cok zorda kalirsan, check-in sirasinda fazla bagaji olmayan birinden cantalarini ustune check-in yaptirtmasini rica edebilirsiniz.

eger agirligini azaltamazsan, havaalanina gitmeden on-line olarak ek bagaj hakki al. daha ucuza geliyor.
  • nicki martin  (24.08.14 02:20:15 ~ 02:26:07) 
20 kilo valizde, 8 kilo el bagajı olarak serbest. ben genelde 2 el bagajı alıyorum yanıma. 8 kilo kadar olanı veriyorum, el bagajı olarak etiketletiyorum, diğerini vermiyorum. hiç de bi şey olmuyor. :) yani yanına da bi 15 kilo alabilirsin. bi minik valiz, bi sırt çantası misal.

bu arada havaalanından fazla kilo satın alırsan kilo başına, diyelim ki, 6 euro ödüyorsan internetten alırsan 2 euro ödüyorsun. alacaksan da önceden internetten al derim.

genel kurallarda yazıyor fazla bagaj bilgisi ile ilgili her şey.
  • ikease  (24.08.14 02:22:26 ~ 02:23:26) 
ben el bagajı olarak falan etiketletmiyorum gerek de yok çünkü. Burda önemli olan check in yapılırken sizin el bagajınızı görmemeleri, mesela sadece laptopla bekleyin orda. el bagajınızı işiniz bitene kadar bir arkadaşınız tutsun veya kimse seninle gelmeyecekse şöyle arkalara koy 5 dk. Ztn. Bu şekilde 10 kg sırt çantası, 3 kg baklava ve laptop+el çantamı geçirdim. 8 kg ne ya.


  • ekaterina  (24.08.14 09:16:36 ~ 09:17:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.