[]

Haklı mıyım?

Selamlar.

Özetle olayı anlatayım. Benim (ben dahil) 5 kişilik bir arkadaş grubum var. En yakın arkadaşlarım bunlar. Sürekli beraber takılıyoruz, her akşam beraberiz. Çok uzun yıllardır tanışırız, çok uzun yılardır yakın arkadaşız.

Neyse, bunlardan bir tanesi bu yaz 1-2 haftalığına Malta'ya tatile gitmeyi düşünüyordu. Mart'tan beri falan beraber gidelim diyoruz, en az 10-15 kere konuşulmuştur. Neyse yaz geldi, ben buna haftada bir soruyorum "gidicen mi Malta'ya, ona göre vize, uçak bileti falan ayarlıycam ben" diye. Düne kadar "daha belli değil" falan diyordu. Dün bizim whatsapp grubunda birden çat diye uçak bileti paylaştı. Bugün gitmiş Malta'ya. Bileti bi hafta önce almış, bana haber vermemiş. İşin vurucu kısmı da şu: bizim bu gruptan başka bi çocuk da yarın bunun yanına gidiyomuş. Pazartesi günü biletleri beraber almışlar. Bana da haber vermemişler.

Dün bunu whatsapp grubunda çok komik bi piçlik yapmışlar gibi anlattılar, "hahaha gidiyoruz yarın höhaha" falan gibi. Lan ben de bir sinirlendim. "Siktirin gidin" dedim, "ikinizle bir daha çay içmeye bile gitmem" dedim. Bunlar gülmeye, dalga geçmeye devam etti. "Trip yapma lan" falan gibi laflar ediyorlar bi de. Ciddiye almadılar yani. Ben daha bir şey yazmadım ama inanılmaz sinir oldum amk. Olaya bak, hem kazığı at, hem de tepki verince "trip atma" diye üste çık. Ben bi daha bu ikisiyle hiçbi şey yapmak istemiyorum artık. Ben böyle kuru fasulye muamelesi yapılacak adam olamam abi. Benim gelmemi istemiyorlarsa, benden gittiklerini saklıyorlarsa gitsinler o zaman rahatça, gelmiyorum ben de hiçbir yere. Bi de bugün gitmiş, ordan yazıyo gruba, diyo ki "haftaya da sen gel". Bu arada bu olay da bana yaptıkları ilk bu tip muamele değil, ama ilk defa bu kadar büyük oluyor diyeyim.

Haksız mıyım sizce ya? Bu sizce basit, böyle gülünüp geçilecek zararsız bir piçlik mi? Yoksa benim sinirlendiğim kadar var mı? Olayın siniriyle abartılı tepki veriyorsam engel olun bana, ben bu ikisinin bi daha yüzüne bakmak istemiyorum yoksa.

 
haklısın ama bütün arkadaşlığı bitirecek gibi bir durum mu onda kararsızım. tam olarak sana söylememe sebepleri neymiş?


  • baldur  (22.08.14 22:23:55) 
Bence tepkiniz abartılı değil. Neticede sizinle gitmek istemiyor da olabilirler ama bunu söyleyebilirlerdi ya da en azından gözünüze sokmayabilirlerdi. İlişkiyi tümden kesmek değil de, o grupla bir araya geldiğinizde tahammül ettiğiniz insanlar olarak bıraksanız kafi bence.


  • kivilcimin kirkta biri  (22.08.14 22:24:02) 
haklısın, ben olsam ben de çay içmeye bile gitmem.


  • 111111  (22.08.14 22:24:35) 
@baldur ikisi gitmek istemişler işte. bana da "piçlik" yapmışlar.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (22.08.14 22:26:49) 
ben olsam o gruptan çıkardım. Resmen istememişler seni ve yüzüne söyleyecek de götleri yokmuş. Bu ikisi bir aradaysa yakın arkadaşın değildir o. amaçları seni sadece gıcık etmekse sadece salakmış onlar kusura bakma da.

bir çok yakın arkadaşım dediğim insanı hayatımdan çıkardım. seni üzecek insanın yanında durmanın alemi yok sana zarar.
  • acukali ekmek  (22.08.14 22:27:28 ~ 22:29:26) 
hem seni ekmişler, em ciddiye almayıp dalga geçmişler.
oha lan.
sinirlendiğin kadar var tabi, ilişkiler değerler üzerine kuruludur. sana değer vermemişler. seni istememişler.
seni istememeleri dışında bi sebep olsaydı gelir söylerlerdi ya da yalandan da olsa kalbin kırılmasın diye bahane uydururlardı. önemserlerdi yani seni.
piçlik etmişler şu an ki duruma göre.
  • rayde  (22.08.14 22:33:11) 
Ortak bi yanlari olabilir belki gay dir ikiside rahatca olaya gireceklerdir. Senden cekinmislerdir


  • steward  (22.08.14 22:34:08) 
cidden okurken başıma gelmiş gibi sinirlendim.
nefret ediyorum bu tarz insanlardan.
saman altındna su yürütüp planları ortaya çıkınca yüzsüz yüzsüz üste çıkmaya çalışanlardan...

ben olsam ben de böyle tepki verirdim büyük ihtimal.
dolayısıyla "sizinle çay içmeye bile gitmem" demek az bile kalmış.
bir de "trip atma caaanım, pek bir alıngansın" diye üste çıkmaları itici.
  • m e b  (22.08.14 22:37:27) 
yasim 40, bu adamlar da senin arkadasin falan degil. suraya yazdigina degmez, caylarini ic arada ama dostlarin olarak gorme, onlar seni oyle gormuyor besbelli.


  • no avalon  (22.08.14 22:41:12) 
ben okurken sinirlendim. ben olsam ben de görüşmem. yani grupta falan fütursuzca bilet fotoğrafı paylaşması da ayrı vurdumduymazlık. hayır insan demez mi adam kırılır mı, üzülür mü, kızar mı. hiç umrunda olmamış belli ki. sebebini sorduğunda da "piçlik yaptık" diye açıklıyorsa yazık zaten senin onlarla geçirdiğin yıllara. sen de haksız olabilme ihtimalini düşünüyorsun. ne kadar iyi kalplisin. bırak daha güzel arkadaşların olur elbet. ne pis adamlarmış.

"haftaya da sen gel..."
valla bilet ararsan haftaya buralarda kırarım kafanı, gitme.
  • kırmızıkaşekaban  (22.08.14 22:43:15) 
@kırmızı hayatta gideceğim son tatil olacağını bilsem gitmem bu saatten sonra zaten.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (22.08.14 22:44:10) 
arkadaşlar haklı, ben biraz godoşça yaklaşmışım. no avalan dayıya katılıyorum. çağırırlarsa buluşursun, hatta ilk 1-2 sefer meşgulüm, işim var de, anlarlar zaten buluşmak istemediğini.


  • baldur  (22.08.14 22:50:27 ~ 22:50:39) 
Öyle arkadaşın amk ben. Böyle olunca da beraber geçen zamana yanıyorsunuz, o sıkıntı var. "Acaba hiçbir zaman samimi değiller miydi" diye kendi kendini yiyor musun sen de?

Benim başıma geldiği için değil de... Puştluklarını derinden hissettim.
  • aguilas negras  (22.08.14 23:00:14) 
haklısın.. ilk değil yaptıkları diyorsun bi de..

bu saatten sonra tavrını belli et.. oturup kavga da etme ama olabildiğince birlikte bişeyler yapma..

bu arada gurubun diğer üyelerinin fikri ne?? onlara mı yoksa sana mı hak veriyorlar?????
  • defnex  (22.08.14 23:01:43) 
@defnex bilmiyorum, konuşmadım hiç onlarla. ama bu olaya gülünürken onlar da gülüyorlardı. onlar da komik buldular yani anladığım kadarıyla.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (22.08.14 23:02:39) 
gemileri yakma ama artık yakın arkadaş konumundan rahat rahat çıkarabilirsin. ararlarsa konuşursun laflarsın sonra hayatına devam edersin. telefonda filan konuşmayı devam ettirici şeyler deme. cevap ver kes. sonra karşı tarafın konuşmadığı senin de bişey demediğin sessiz bi süre geçecektir. o sessizliğe diren. bırak lafı varsa söylesin yoksa kapatsın. dediğim gibi kan lazım olur filan ararsın. ileride illaki kullanacağın bi durum olur. cepte dursun.


  • error522  (22.08.14 23:04:44 ~ 23:08:08) 
diğerlerinin tavrı da dediğin gibiyse bi süre bu ikisi hakkında diğerlerine bişey deme.. onlarla aynı düşünüyor olabilirler..

zor ama sakin takıl.. bakalım neler olacak..
  • defnex  (22.08.14 23:18:01) 
Maalesef böyle karaktersizler bol bol mevcut. Aynısını bana yapan adamlara ne selam veriyorum ne de selam alıyorum. Hiç eksiklikleri de hissedilmiyor. Bir de ilk kez değil diyorsun. İletişimi kestiğinde dahi sürekli aynı ortamda bulunma ihtimalin olan insanlarsa en uzun muhabbetinin merhaba ve iyi günler kelimelerinden ibaret olmasını öneririm.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (22.08.14 23:27:05) 
Mobilden yaziyorum kisa kesicem. Bu adamlardan en az birisi seninle ilgili bazi seyleri begenmiyor, katlanamiyor ve o yuzden de tatilde olmani istemiyor. Belki de 2si. Genel olarak gruptaki sevilen elemanlardan biri deilsin diye dusunuolar ve buyuk capta bsy yapmak istememsler tatil gibi. Ben benzer bisey yapicak olunca direk su su nedenlerden dolayi sen gelmesen daha iyi be kardes diyorum. Bunlarin yaptigi direk ayip.

Tepkine gelince kesinlikle haklisin, nankor insan cok. Yuzlerine bile bakma. Yanasmaya calisirlarsa da yumusama yoksa yine yaparlar uzun vadede.
  • rudeboy  (23.08.14 14:52:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.