[]

mangal yakmak

Mangal yapma konusunda tecrübesiz sayılmam. İyisinden olsun diye weber'in küre mangallarından aldım. şimdiye kadar kullandığım tüm mangallar bunun aksine kapalı olmayan mangallardı, üstü açık. Bu mangalda kömürler kor haline geldikten sonra eti koyup kapağını kapatıyorum, (havalandırmaları açık)gel gör ki, 15 dk sonra kömürler sönüyor. 4-5 kez aynı şey oldu. Nerede yanlış yapıyorum? Kömürler mi kötü, mangal mı, bilemedim. Görüşler nedir acaba?




 
kapagi kapatmadan olmuyor mu?

havalandirmalar acik demissin ama belki yeterince havalandirma saglamiyordur onlar.
  • nawres  (22.08.14 11:29:17) 
Hiç olmadı kapağı açık yapacağım. kapalı mangalın özelliği, pişirdiğini lezzetli pişirmesi, açık yaparsam da anlamsız geliyor. Tabii mecbur kalırsam yapacağım.
Bir de zaten altta üstte iki havalandırması var, onlar kapalı değil.

  • tallguy  (22.08.14 11:49:34) 
kapağı kapatmayacaksın. kapak zaten mangalı söndürmek için değil miydi?
kömürler köz olduktan sonra havalandırmayı kapat ateşin gücünü azalt.

  • deneme2  (22.08.14 11:51:53) 
yanma işlemi üzerine su dökülmedikçe(reaksiyonu durduracak net müdahale) yalnızca oksijene ulaşımı kesilirse biter. havalandırm yetersiz demek ki..


  • shubulubapshubaptishaluva  (22.08.14 11:54:50) 
shubulubapshubaptishaluva kesinlikle katılıyorum size. Ama demin de dediğim gibi, iki havalandırma var ve ikisi de açık. weber firmasının en iyi firmalardan olduğunu araştırarak gördüm. neden sadece iki havalandırma koysunlar ki o zaman. onu da geçtim küre mangalların çalışma şekli, tipi aynı. üstte ve altta havalandırmalar. Acaba kömürler mi kötü, ıslak falan dedim. birkaç marka kömür de denedim.


  • tallguy  (22.08.14 12:03:26) 
kapağın tamamen kapatılması gerektiğine emin miyiz? belki biraz açık bırakılmalıdır pişirme esnasında? ya da havalandırmanın hizasına et konmamamlı belki de? kullanım kılavuzunda bu ve benzeri trickler var mı, baktınız mı?


  • shubulubapshubaptishaluva  (22.08.14 12:12:48) 
Özetle şöyle diyor kullanım kılavuzunda,

İlk madde: Kömürü yakın. Kömürler üzerinde ince bir gri kül tabakası
oluşuncaya kadar, yaklaşık 30 dakika kapağı açık tutun.
Son Madde: Yiyecekleri pişirme ızgarasının üzerine yerleştirin ve Barbekünün kapağını kapatın.
  • tallguy  (22.08.14 12:24:17) 
alt havalandırmanın açık ama kül veya başka bir malzeme ile kapalı olmadığına dikkat edin. kömür havanın geçeceği şekilde yığılmış olmalı, büyük veya pres kömürler kullanın. bu şekilde üst havalandırma açık olmasa bile yanmaya devam edecektir. kapak tabii ki de tam kapanacak, üst havalandırma çok az veya tam açık tutulabilir. eğer bunlara rağmen sorun olursa, havalamdırma yetersiz.

kömür kor haline geldikten(tüm siyahlıkları gittikten) sonra malzemeler konulup kapak kapatılabilir. tam kor olmadığı sürece sönmeye mahkum. kömür öbek halinde tutuşup korlaşıp grileştikten sonra yayın ve mazemelerinizi koyun.
  • uykusunu yakalayan adam  (22.08.14 12:42:16) 
alt kısım ile ilgili söylediklerinizden kaynaklanabileceğini düşünmeye başladım. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim..


  • tallguy  (22.08.14 13:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.