[]

kadınlardaki dekolte giyim üzerine bir sorum var

bilindiği gibi yaz gelince kadınlar mini etek, mini şort, dekolteli bluzlar vs giyiniyor. fakat bu giyimi 'sadece' havanın sıcak olmasından başka bir nedene bağlamıyor.

hatta geçenlerde de şöyle bi mevzu patladı: mtunay.tumblr.com

diğer yandan ben tivitırda defalarca 'yaz gelsin artık' diye tivit atan onlarca kız gördüm.

gelin dürüst olun. havanın sıcak olması son derece gerçekçi bir neden. fakat içten içe o kıyafetlerin kadınsı bir duruşu olması, erkeklerin sizi öyle görüp size ilgiyle bakmasından memnunsunuz, yanlış mı ?

not: kadınsılığınızı hissetme arzunuzu yadırgıyor/yargılıyor değilim. eleştirdiğim kısım böyle bi durum varken bunu saklıyor olmanız.

 
dekolte giymesek de kadınlığımızın farkındayız, bu ülkede ilgi görmek için dekolteye ihtiyacımızın olmadığının da farkındayız. her konuyu da kendinize bağlamayın.


  • rock n roll  (21.08.14 17:19:28) 
sıcaksa erkeklere de sıcak ama hiçbiri kısacık şort giymediğine göre aşağıdaki laf doğru:

her erkek biraz sapık, her kadın biraz teşhircidir.
  • kafkef  (21.08.14 17:20:01) 
turkiye'de "ben kadinim, kadin gibi hissetmek istiyorum" demek cok kolay bir sey degil. Cogu kadin, toplum yuzunden cinsel kimligini bastirmaya calisiyor. Bu yaziyi yazan hiyar da "aslinda o kizlar vermiyor, sadece kiz kiza iciyorlar" gibi sacma bir argumanla bu kafayi farkinda olmadan destekliyor. Ha, yazida bahsedilen "muhafazakar" toplumun kadini taciz etmeyi kendine hak gormesi vahim bir gercektir ama elemanin yaklasimi "kiz veriyorsa taciz edilmesi normal" duzeyinde neredeyse.

edit: blogu yazan adamdan bahsediyorum
  • fortisvita  (21.08.14 17:20:40 ~ 17:25:10) 
kafkef +1

antalya'da yaşıyorum, sıcağı anlatmama gerek yok.
kadın-erkek şort giyen de var, giymeyen de,
olayı sadece sıcak ile açıklamak yetersiz kalır bence.
  • livaneli kadir  (21.08.14 17:32:30) 
bu video sizler için çekildi.

www.youtube.com

cevap: düşünce yanlış.



edit: düşüncenin yanlışlığını kabullenemeyip bu duyuruyu açıp hala kabullenememek daha trajik olsa gerek.
  • allineed  (21.08.14 17:38:23 ~ 22.08.14 14:34:48) 
kimse kimsenin ne giydiğiyle ilgilenmese ne iyi olur.

böyle bir konuşma ve merak bizim ve bizim gibi ülkelerde var malesef. Ayrıca dekolte giymesek de bakacak bir yer bulunur.

bel kıvrımına bakar ayak bileğine bakar, kollarına bakar. aaa ne saç var der bakımlı saçlarına bakar.

kimsenin ne giydiği ile ilgili ben yorum yapmıyorum, düşünmüyorum "niye bunu giymiş" diye.. keşke hiç kimse böyle şeylerle ilgilenmese.
  • arpa  (21.08.14 17:41:53 ~ 17:49:37) 
sıcak bahane değil incecik kumaştan elbiseler var onları giiyp pekala rahat edilebilir.
memesini göstermesine yada daracık kot sort giymesine gerek yoktur.
bunu yapan kızlarımızın tek amacı dikkat cekmedıktır.
yazlık yerde giyenelere sözüm yok deniz çıkışında ister bikiniyle dolaş.
ama çarşıda markette alışveriş merkezinde vs kesinlikle herkes bana baksındır amacı aksini söyleyene inanmayın.
  • heee  (21.08.14 17:41:54) 
bir erkek olarak yanlış düşündüğünü söyleyebilirim. hatta sakladıkları yargısına varıp yargılamanda hoş değil.

kadınlar bizim için ölüp bitmiyorlar ve yatıp kalkıp ''ah götümü başımı açayıp, millet bana baksın bende tatmin olayım'' demiyorlar.

he diyen vardır elbette ama hepsinin öyle demediğine emin olabilirsin.

birde twitter'ı instagram'ı baz alma

edit: ''kimse kimsenin ne giydiğiyle ilgilenmese ne iyi olur.'' arpanın yazdıklarına katılıyorum. bunu sorgulamak son derece mantıksız.
  • air  (21.08.14 17:42:48 ~ 17:44:59) 
ayrıca şunu belirtmek isterim ki sıcaktan yakınan insanın daracık şeyler giymesi kendisiyle çeliştiğini gösterir bunu söyleyip yapan net maldır.


  • heee  (21.08.14 17:42:53) 
birde ne desinler? üzerlerinde öyle bir baskı var ki ''ben böyle hoşlanıyorum hocu sana giren çıkan ne!'' demiyorlarda sıcaktandı vs diyorlar.

irdelemeyin arkadaşım ne giyerlerse giysinler. bunu yargılamak kimseye düşmez.
  • air  (21.08.14 17:46:31) 
birde ''aa bak o yalan söylüyor, inanmayın, hep bunların derdi bu'' tarzı söylemler çok yanlış. lütfen kimin derdi neyse ne ama tekrar ediyorum lütfen böyle yaklaşmayın.

lan erkek olarak ben gerildim, sinirlendim, kendime deniyormuş gibi.
  • air  (21.08.14 17:49:56) 
kim ne giderse giysin hacı. ama güzel meme bacak gördüm mü hatun da açtıysa bakarım. ha öküz gibi bakmam tabi ama çaktırmadan Bakarım kimse de bana sapıksın diyemez. kadın nasıl takı dan kozmetikten vs hoşlanıyorsa ben de kadından hoşlanıyorum rahatsız etmediğim sürece istediğim kadar bakarım.

bunu bilerek giysin giyen. önünden harika vücutlu dekolteli minişortlu bi hatun geçerken adam bakmıyosa bana göre ılıktır abi net. (yanında sevgilisi vs. varsa o ayrı)
  • ergenpezeveng  (21.08.14 17:59:05) 
şort dünyanın en rahat şeyi, yaz gelsin de şort giyelim ^^


  • m7rv7  (21.08.14 18:00:08) 
Kadınlara böyle bir soru sorup samimi cevap beklemen çok naif.


  • arnold schwarzeneger  (22.08.14 09:01:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.