[]

Çanakkale hk

Selam Duyuru,

Birkaç ay içinde Çanakkale'ye yerleşmek istiyoruz annemle. Çanakkale'yi bilen, yerlisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

• Öncelikle doğma büyüme İstanbulluyuz. Kolay alışabilir mi bu şehre? (İstanbul'un kalabalığını, trafiğini vs. düşününce daha sakin bir yer olduğu için çok cazip geliyor)

• Merkeze yerleşmeyi düşünüyoruz, Barbaros Mah. en iyi yer gibi görünüyor, ne dersiniz? Önerebileceğiniz başka semt/mahalle var mı?

• Malum, öğrenci şehri. Gıda, giyim, vs. fiyatları İstanbul'a oranla nasıl? Ortalama aylık masraf ne kadar tutar?

• İlk etapta kiralık ev düşünüyoruz, ilerleyen dönemlerde alışma durumumuza göre satın alabiliriz. Emlak ilanlarında 500'den aşağı oturulacak ev yok gibi. Rayici bu mudur?

• Bunun dışında sizin önerileriniz var mı? Birkaç gün içinde gideceğim, tavsiyelerinize talibim :)

 
ben askerliğimi yaptım orada. normalde insan askerliğini yaptığı şehre bir daha uğramak istemez derler ama ben aşık olmuştum oraya. hem insanlar iyi, deniz var, hava güzel, şehir çok büyük değil, her yere yürüyerek gidiyorsun. emekli olunca giderim umarım.


  • kafkef  (21.08.14 16:48:27) 
yazacak çok şeyim var ama vaktim az sonra editlerim veya başka sorun olursa cevaplarım. çanakkale'ye acayip ama acayip derece fazla istanbul'dan gelip yerleşen var sırf o kalabalıktan kaçmak için. her gelen bayılır buraya ben daha bi tane burası ne böyle diyen görmedim. hatta eski haline bile şimdi daha da büyüdü büyüyor iki üç tane avm bile yapılıyor daha güzel bir yer oluyor. alışılır hatta bağımlısı olursunuz. barbaros en iyi yer değil ama bana göre değil. şehri temelde 3 e ayırmak mümkün. esenler barbaros merkez şeklinde bence ne çok merkezde oturun ne de çok uzaklarda. ha arabanız varsa istediğiniz yerde oturabilirsiniz zaten istanbul'dan gelip de hiçbir yer uzak gelmez size. ben olsam esenler'de otururdum ki orada yaşardım zaten daha iyi daha güvenli orası. evet iyi evler 500 lira falan sanırım ama 500 liraya hakkaten iyi evde oturursunuz gerçi piyasa değişmiş olabilir bilemiycem düşündüğünüz evler varsa link atarsanız size şehirdeki yerini gösterebilirim google maps üzerinden falan.

ha bi de küçük istanbul diyenler var buraya ne alakaysa saçmalıyorlar azıcık pahalı olabilir bazı yerler o da hafif bir turistik özelliği olduğu için ama gayet makul bir şekilde yaşanabilir.

en önemlisi sakın kepez'e uğramayın, hele geç saatlerde. daha editlerim haberiniz olsun.

arabamız var derseniz azıcık daha uzaktaki evler hem çok daha yeni dolayısıyla güzel hem de kiraları daha uygundur. uzak dediysem de şaşırmayın en fazla 10 dk arabayla. hele esenler tarafına acayip bir sürü yeni siteler yapılıyor ve inanır mısın ben eve gecenin daha doğrusu sabahın 3ünde 4ünde çok yürüyerek döndüm ya da çıktım gezdim dolandım falan yani baya güvenlidir esenler tarafı. barbaros için aynı şeyi söyleyemem hırsızlık olmaya başladı çanakkale'de ama ayda yılda bir onlar da daha çok barbaros tarafında oluyor çingene mahallesine yakın olması bir dezavantaj daha. yeni kordon ve belediyenin taktığı skimsonik isimli eski kordon şimdi barış kordonu diyorlar var. yeni kordon barbarosa yakın eski kordon merkez ve esenlere ikisine de gidin bir akşam gezin turlayın hangisi daha cazip gelirse o taraftan ev bakın çünkü akşamlarınızın çoğunu o kordonda geçireceksiniz ama bir de özgürlük parkına gitmeyi unutmayın zaten oraya gittikten sonra büyük ihtimalle hemen şurada bir ev tutalım ben dönmüyorum istanbul'a dersiniz özgürlük parkı da esenler de bu arada.

ulan amma yazdım ha ben de çok özlüyorum bu şehri sanırım ondan.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.08.14 16:54:35 ~ 17:55:44) 
ben çanakkale'de okuyorum, şu sıralar ben de annemi ikna etmeye calısıyorum tasınalım diye:)
•ankara'dan geldim, iner inmez aşık oldum, iki haftada alıştım. uzun süre de ayrılmayı düşünmüyorum.
barbaros iyidir aile için. ben pek ısınamadım ama. esenler tarafını daha cok seviyorum daha sakin geliyor. ve sanırım esenlerde evler daha ucuz.
istanbul'da yaşayıp kalkıp geliyorsanız çanakkale'yi dert etmeyin, çok daha rahat edersiniz.

şimdi vaktim yok pek yazamadım, mesaj atarsanız yardımcı olurum seve seve
  • pegi  (21.08.14 17:31:06) 
Hepinize teşekkür ederim.

@kafkef
Umarım :) Ben emekliliği beklemeyeceğim, burda yaşlanmak istemiyorum.

@trumanshow
Neden?

@proletarier aller lander vereinigt euch
Öyle güzel anlatmışsınız ki, iyice heveslendim :)
Arabam yok, Barbaros Mah. ile Esenler çok uzak mı? Nedense gitmeden Barbaros Mahallesi'ne sempati duyduk :)
İyi evler var ama yerine göre değişiyor (caddeye uzaklığa göre sanırım) 500'e 2+1 de var, 3+1 de. Esenler'e pek bakmadım, akşam bakacağım, teşekkürler.

@pegi
Teşekkür ederim. Sorularımı biriktirip yazacağım :)
  • kelrapunzel  (21.08.14 17:58:57) 
çok uzak değil iki en uç tarafından otobüsle yarım saat sürüyor. arabaya çok da gerek yok barbaros'un en önemli avantajı düz ayak olmasıdır esenler tarafı yokuşludur bu kadar gidin bir görün esenler daha nezihtir özetle. tabii beklentiler çok önemli esenler yokuş olduğu için yürüyerek gidip gelmek biraz yorduğu için kimisi hiç sevmeyebilir de yani o anlattığım şeylere çok da kapılmayın kendinize göre düşünün :)

edit: esenler'in ufak bir kısmına ancak tekin değil denebilir orayı da tarif edemem şimdi size ama esenlerden ev bakarken ahmet piriştina cd. üzerinde veya yakınında bakın şu an esenlerin en hızlı gelişen ve en güzel yeri, 60 metrelik yol derseniz herkes bilir. barışkent tarafı daha iyidir aslında ama evler eski orada da.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.08.14 18:06:20 ~ 18:42:40) 
yapın vallahi hiç düşünmeden. biz 2 senedir gitmek için fırsat kovalıyoruz. çok yakın bir arkadaşım inanılmaz iyi bir işini bırakıp gitti inanılmaz mutlu.

bizim yzlığımız var mümkün olursa ilk fırsatta geçeceğiz inşallah.
  • yimirta  (21.08.14 18:16:50) 
barbaros tarafına çok yatırım yapılıyor şu sıra, avm'ler, kipa, halk pazarı o tarafa yakın.

merkeze de otobüsle en fazla 15-20 dk.ya ulaşabilirsiniz barbaros'tan,

kepez tarafına kaymayın derim, oralarda da güzel yeni evler yapılıyor ama henüz çok dağbaşı havasında hala.

merkez-barbaros arası yerlere bakın, sarıçay civarındaki sitelerde güzel evler var.

giyim mağazaları, gözlükçüler, barlar, lokantalar, çarşı vs. merkezde yoğun olarak,

esenler'i o kadar tavsiye etmem, bazı yerleri güzel, ataköy havasında ama genel olarak arkalara çok giderseniz çoraklaşıyor ve afedersiniz o kadar da tekin değil. yapılan ilk siteler burada, o yüzden görece daha ucuzdur burada evler. mahallesine göre semt sakinlerinin profili değişiyor. orta ve arka bölümlerinde daha bir anadolu-kapalı profili hakimken, kıyı şeridine yakın bölümlerinde ve biraz daha aşağısında kalan merkezde sayılan cevatpaşa'nın kıyı tarafında da yine -türkiye genelinde olduğu gibi- emekli ordu görevlileri, chpli teyzeler ikamet ediyor ve buradaki evler de tabii daha pahalı.

öğrenciler her yerde.

kordonda bir kahvaltı yapın ilk indiğinizde, ama iskeleden inip de ilk gördüğünüz mekan olan bombacı'ya dalmayın, tavsiye etmem.

masraflar: pazardan alışveriş yaparsanız gayet uygun, her çeşit ihtiyacınızı da bulursunuz.

2+1 için muhitin güzel olduğu yerlerde, site içindeki evlerde vs 650-700'e kadar çıkabiliyor fiyat. lüks fiyatı olarak söylüyorum. ama genel olarak 450-500 evet
  • neseranni  (21.08.14 18:18:05) 
sizin bütçeniz, oradaki kiralar ne alemde bilemiyorum ama merkez, stadyumun oralar da çok güzel. anneannemler cevatpaşa mahallesindeler stadyum ile kordon arasında, ve gerçekten güzel bir muhit. istanbul dışında bir yerde yaşamak durumunda olsam ben de çanakkale'yi seçerim. çok huzurlu ve güzel bir şehir.

ben de yarın gidiyorum. kısa da olsa gitmek pek mutlu ediyor beni. sizlere de huzur verir umarım çanakkale.
  • merena  (21.08.14 18:40:21) 
hepinize çok teşekkür ederim. iyice şekillendi gözümde. gitmeyi iple çekiyorum artık :)
sağolun, varolun! :)

  • kelrapunzel  (22.08.14 11:54:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.