[]

öğrenseniz ne dersiniz?

aşağıda bir duyuru okuyordum, üzerine iş arakadaşımın olayı geldi aklıma. o da o zaman evlenme teklif etmesini istediği ve beklediği sevgilisini kontrol etmek için ikinci bir facebook hesabı açıp eklemişti. oradan çocuğun ağzını arayıp duruyordu. bir yıl falan devam etti bu durum yalnış hatırlamıyorsam; ama hesap hala duruyor, bir şey kafasına takılırsa yeniden kullanıyor diye biliyorum. şu sıralar da evlenme yoluna girildi iyice.

bu, benim bildiğim tek örnek de değil. arkadaşına ekletip buluşmasını bile isteyenler var. amaç erkeğin gözünün ne kadar dışarıda olduğunu anlamakmış. o da nasıl güvenilir, nasıl insan sarrafı bir arkadaştır ki anlıyor yani erkeğin niyetini falan.

işte bütün bunları bir gün öğrenseniz, kadın ya da erkek, ne düşünürdünüz? evleneceksiniz belki? ya da yanında kendinizi çok mutlu hissettiğiniz sevgiliniz?

 
Gözümden düşerdi.


  • sehpa fx350  (19.08.14 09:09:38) 
ayrılırdım kesin hemde.
terbiyesizliktir bunun adı.

  • heee  (19.08.14 09:11:30) 
nefret ederim resmen. isterse 10 yil gecse ayrilirim.

cocuk kandirir gibi o nedir yahu.
  • archely  (19.08.14 09:11:39) 
Olayı biterdi. Nokta.


  • gece lampulu  (19.08.14 09:12:02) 
Esegin aklina karpuz kabuğu düşürmek diye bir sey var. Adamin hic aklında yokken güzel bur hatunun yoklaması arada hos olmayan durumlara yol açabilir.

O 2. Facebook olayina gelince, şahsen ogrenirsem bende karsi tarafa olan güvenimi kaybederim. Ciddi bir kırılma yaşanır.
  • efrasiyab87  (19.08.14 09:12:39) 
Olay sadece benimle ilgiliyse, başka birileriyle iletişim kurma amacı güdülmemişse her ne kadar hoş olmasa da anlayışla karşılardım. İnsanların bu tür zayıflıkları olabilir, dünyanın sonu değil.


  • pandispanya  (19.08.14 09:27:19) 
Her türlü bitirirdim. Bana güvenmediği için değil ama.

Her şey insanlar için. Aldatma ve aldatılma olasılığı herkes için var. Yıllar boyu hiç yapmamış olması yapmayacağı anlamına, hiç başına gelmemiş olması başına gelmeyeceği anlamına gelmez. 30-40 yıl sadık olur, 70 yaşının ilk gününde aslında karşısındakini sevmediğini anlayabilir, biri aklında kalır ve yine aldatabilir veya aldatılabilir. Kendine güvenmesi, yıllar boyu çok sadık olması hiç bir şeyi değiştirmez; bu olasılık her zaman var, milyonda bir olsa bile var. Bunun 40'lara gelince orta yaş sendromu, menapozu, andropozu var; o durumda kimin ne olacağı hiç belli değil.

Şu an o hareketle aklın çelinmemesine güvenip, bunu ömürlük bir garanti olarak gördüğü için ayrılırdım. Bunu yapacaksa evlilik arefesi gibi aşkın hala yoğun olduğu bir dönemdense, evlendikten 10 küsur yıl sonra yapsın yiyorsa. Kadın veya erkek için fark etmez.

Bunu göze alacak cesareti olmadığı, kendine güvenmediği, evlenme konusunda her türlü riski göze alamadığı için ayrılırdım ondan.

Şu hareketin iş görüşmesinden farkı yok. İşe alacağın kişiyi 10 dakikada tanımaya çalışmak için saçmasapan ahiret sorularını sorup, sonra o kişi başladığında tamamen o işe uymasını beklemek gibi bir şey.
  • aychovsky  (19.08.14 09:38:35 ~ 09:46:43) 
bana eski sevgililerimden biri yaptı:)
özet olarak şunu söyleyeyim, bu derecede "kıskanç" olanlar, genelde kendileri aldatıyorlar.

  • yalnux  (19.08.14 09:41:17) 
yalnux +1


  • exist is pretty  (19.08.14 09:45:37) 
yalnuz +1

eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek = fırsat bulsa aldatmak. fırsat bulamıyor/koşulları iyi değil de aldatmıyor, birisi yanaşsa aldatacak?

çok kızar ve tepki gösterirdim.
  • sayns  (19.08.14 09:54:18) 
1 yıl uğraştığı için ayrılırdım. çünkü böyle bi şeyi 1 yıl sürdürmek piskopatlık göstergesidir.


  • nereye bu gidis  (19.08.14 10:20:03) 
Bunu yapacak kadar aptal biriyle zaten evlilik sürecine girmiş olamam herhalde.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (19.08.14 11:27:26) 
eğer böyle beni denemeye kalksa biri ayrılırdım. ergen tripleriyle uğraşamam. arkadaşım böyle bir şey yapmayı teklif etse uzaklaşırım.

başkalarıyla görüştüğünü, konuştuğunu öğrenince insan kırılıyor, üzülüyor, öfkeleniyor. ama sonu benim için hep sevgimin, saygımın sona ermesi ve ayrılıkla sonuçlandı. 2 kere denk geldim. birinde kabak gibi açık bırakmış mesajları öyle gördüm (türk yabancı dinlememiş ölümüne yazmış adam), diğeri kadınlarla "fazla" samimi idi. ben daha seviyeyi koruyan bir insanım, öyle insanlar bana itici gelir. çok sevdiğim halde ondan da soğudum.
  • pokerface  (19.08.14 12:08:32) 
direkt ayrılırım.

o ne yaa. bir de teklif sorgulatmak için... te allam.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (19.08.14 12:10:22) 
bu ciddi bir güvensizlik sorunu ve ölçüsü biraz kaçmış bir paranoya örneği benim için. bir yıl geride kalmışken sanırım pat diye kestirip atamazdım ama o noktadan sonra ilişkimiz zaten bayağı çatırdardı. halihazırda problemimiz olmasa bile bu yüzden ben çok sorun çıkarmaya başlardım, en fazla 3 ay içinde bu ya da şu sebepten dolayı biterdi ilişkimiz.

bazen insanın içine kurt düşer, böyle acayip şeyler yapılabilir ama bunu ısrarlı ve sistemli bir şekilde bir sene boyunca sürdürmek benim kabullenebileceğim, katlanabileceğim bir şey değil. öte yandan bunun için bir yıllık ilişkiyi bir kalemde silmek de kolay değil. umarım hiç böyle bir sevgilim olmaz diyorum ama zaten hiçbir şekilde hiç sevgilim olmuyor, çok garip bir durum.
  • pescador  (19.08.14 12:11:53) 
evlendiysek ve cocuk varsa uzunca sure kanepede uyurdu ama bir sekilde affederdim. ama bir sonraki en ufak guvensizliginde cocuk mocuk dinlemez kapinin onune koyardim.

cocuk yoksa ayrilip arkama bakmazdim.
  • gerard  (19.08.14 23:06:29) 
Olayı öğrenince bitirirdim ben. Nedeni de güvensizlikten ziyade, özgüveni çok düşük, sorunlu bir tip izlenimi yaratırdı bende. Daha sevgiliyken bu şekildeyse, evlenince hayatı cehenneme çevirir diye düşünürdüm.


  • cezzar dede  (22.08.14 03:13:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.