[]

Delirme Eşiğindeyim

nolur yardım edin. burdan sıkıntılarımı anlatacağım.

cinsel kimlik karmaşası yaşamaya başladım. burayı yanlış anlamayın. ekeğim. kız gibi davranmıyorum ama son zamanlarda yaşadıklarım erkek gibi de davranmıyormuş gibi hissetmeme neden oluyor.. cinsel teklifle gelen olunca sadece sevdiğim birisiyle beraber olmak isterim diyorum. çok şaşırıyorlar dışlıyorlar. bütün kızlarla yatmaya çalışmayan gey mi oluyor arkadaşlar? geymiyim şimdi? herkes herkesle yatıyor mu?

içki konusunda çok dikkatliyim. sadec arkadaşlarımın arasında yada evde bir biradan fazla içmiyorum. bir birada sarhoş oluyorum. bunu söylediğim kişilerde dalga geçiyor. zaten neredeyse hiç içmem.

çok yalnızım. hiç arkadaşım yok. arkadaşım olan insanlarda beklenti içerisinde oluyorlar. istediklerini yapmadığımda çok kızıyorlar. genelde çok sıcak samimi davranılar, ben onları arkadaş kabul edince sadece ellerinde tutup yardım için uğraştırırlar.

iki ilişkim oldu. ikisi fiyasko. kısa sürdüler ve çok uzadılar.

ağlayamıyorum birşeyler yapamıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. tek bildiğim çok yalnızım, kimse tarafından sevilmiyorum kabul görmüyorum, birşeyler paylaşabileceğim beraber birşeyler yapmaktan keyif duyduğum kimse yok.

boşluk, çaresizlik, değersizlik hissediyorum. en kötüsü motivasyonsuzum. canım hiçbirşey yapmak istemiyor. hiçbir işimi yapmuyorum. çok baskı altında hissediyorum. beni tanıyan insanlar çok mülayim uslu olduğumu söyleyip dalga geçiyorlar. artık canıma tak etti. bıktım. bunları buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum.

not: duygusal olunması gereken yerlere mantıkla yaklaşıyorum ama kendi içimde çok duygusalım, çok üzülüyorum çok stresliyim.

arkadaşlar hayata tutunamıyorum. sağlıklı, yetişen bir bireyim ve bu yüzden şu yaşadığım sürede tek derdim faydalı bir insan olmak. ama neden gelip geçen bana bir darbe daha indiriyor. ben atış poligonu muyum. geçici eğlence aracımıyım. kaç yaşıma geldim bunları düşünmekten oturup ağlayacağım. bi akıl verecek kimse yok mu. hiç kötü niyetle yaklaşmadım hiçbirşeye, hep karşımdakileri düşündüm. beni tanıyan bir kişi art niyet olmadan yaklaşmayacakmı bana? nolur akıl verin.

 
depresyon gibi geldi bana. yaşadıklarının benzerini bende yaşadım yaşıyorum cinsellik hariç. Kimse teklif etmiyor :P Sevdiğin birisiyle ilişkiye girmek senin seçimin. Gey değilsin.

Klasik olacak ama bir hobiye başla derim. Spor da olabilir. Kendine bir hedef belirlemelisin. Durumun kötü değil merak etme senlik birşey yok. İnsanın uğraşacak bir hobisi yada arkadaşı olmayınca malesef böyle sıkıntılar içersine giriyor. Geçicektir.
  • false pretension  (16.08.14 20:04:05) 
yok abi rahat ol normal adamsın.

önüne gelenle sikişmeyen gay mi olucak lan yok öyle şey, diyenlerin ağzına kürekle vur. herkesin kendi tercihi.

içki de öyle, sarhoş olmaktan korkuyor olabilirsin, içmek istemiyor olabilirsin. bir birada sarhoş oluyorum deyince dalga geçen adamın ta amına koyim. herkesi kendisi gibi olması gerektiğini düşünen kişiler yüzünden psikolojin bozuluyor boş yere.

siktir et amk, gayet normal bi adamsın rahat ol.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (16.08.14 20:07:44 ~ 20:07:55) 
Çok samimi yazmışsın içindekileri. Sen karakteri olan, prensipleri olan kişilik sahibi bi insansın anlattıklarına bakılırsa.

Ama karşına çıkan o "arkadaş" diye tanımladığın cinsler tam bir karaktersiz. Karşılarına çıkan her kadınla birlikte olma hevesi taşıyan, muhtemelen ortamlarda yapmadığı şeyleri sırf fiyakası olsun diye yapmış gibi anlatan tek hücreli canlılar. Karşısındaki insanın kişiliğiyle dalga geçmeyi de eğlence sanacak kadar ölü beyinliler ayrıca.

Yani; sorun sende değil, onlarda. O yüzden, yavşak karakterli insanlardan uzak dur. Seni yargılamayacak kişilerle birlikte olmaya çalış.

Emin ol, öyle insanlar var. Arkadaşlarını iyi seç, çöp kişileri hayatından kov.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (16.08.14 20:11:54) 
false pretension: sporla uğraşıyorum zaten, koşu bisiklet ve yüzmeyle. hatta sürekli spor yapıyrum. hedefim çok var ama yapacak güç kalmadı içimde.


  • ipmus90  (16.08.14 20:12:20) 
çok teşekkürler güzel cevaplarınız için ama hayatımdaki herkes böyle. bi bende sıkıntı var arkadaşlar. size geçrekten tuhaf gelmiyor mu. şu an tuhaf gelmediğime şaşırıyorum.


  • ipmus90  (16.08.14 20:14:12) 
"ekeğim. kız gibi davranmıyorum ama son zamanlarda yaşadıklarım erkek gibi de davranmıyormuş gibi hissetmeme neden oluyor."

ya böyle bir şey yok ki. resmi bir kurum erkekler şöyle davranır diye bir belge yayınlamadı. çevrendeki erkeklerin çoğu öyleyse "doğal" olanın da o olmasını gerektiğini düşünme. sen olduğun gibi bir erkeksin. bu da bir soruna delalet değil. ek olarak cinsel kimlik karmaşası kimden hoşlandığından emin olamamaktan demek. erkeklerden de hoşlanıyor musun ? öyle bir şey yoksa heteroseksüel bir erkeksin işte. dert edilecek bir şey yok.

çoğu insanın hayatlarının bir dönemi böyle depresif geçebiliyor. bu konuda yardım almayı düşündün mü? çünkü insanların buradan vereceği tavsiyeler daha iyi bir sosyal hayata sahip olmanı sağlamayacak eğer depresyondaysan. depresyondaysan ve bu ilerlemişse tedavi olman gerek ki bu depresyon da tedavi olmak da normal. hastaymışsın gibi hissetmene hiç gerek yok.

@eksi sozlukte eksiyen adam "normal adamsın"
bilinçaltına saklanmış homofobi :O
  • empati kuramayan psikolog  (16.08.14 20:16:21) 
Hayır gayet normal geliyor anlattıkların. Her erkek onune gelenle birlikte olmak zorunda değil. Ya da içmek zorunda da değil. Ne var yahu bunlarda? Gayet normal.

Çevreni değiştir sen. Nası çöp karakterli insanlarmış onlar ya. Tiksinç resmen.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (16.08.14 20:17:41) 
Birader bi sakin ol. Bakma genelde şunu yapan ibnedir bunu diyen ılıktır falan diye dalga geçildiğine (hatta ben dahil geyiğine "geçtiğimize" diyeyim) o iş de o kadar kolay değil. O da emek istiyor bi yerde.

Hoop bugün ılıklaştım, yarın yanıyorum öteki gün buz gibiyim diye bi dünya yok. Ha olay o mecrada ise de yine de her şey insanlar için orada da sıkıntı etsen bile yapacak bişey yok.

Ben bu kadardan anca "hayat kardeşim elli kere yaşamadık. Bütün bu olan biten bizim de başımıza gelseydi biz de acemice davranırdık" diyorum. Belki daha fazla canı sıkkınlarla uğraşmış birileriyle profesyonel manada konuşsan kafan daha netleşir.
  • kalemtrash  (16.08.14 20:18:46) 
birkaç tane troll gelip sen ılıksın diyecek hazır ol siktir et.


  • false pretension  (16.08.14 20:20:01) 
Onune gelenle sevismemek anormal degil.rahat ol.


  • safsafinaz  (16.08.14 20:21:35) 
normalsiiinnnn!!!!


hayatta işler böyle yürüyor.. insanlar birbirlerini aşağılayarak mutlu olıyor
moral buluyorlar.. ve herkes ilerde işime yarar diye arkadaş ediniyor.. sen de bu mantıkla hareket et.. onlar senden bişiler rica ediyorsa sen de rica et bişiler..

ilişkilerde de olur öyle şeyler mühim değil.. sıkma canını..

yapacağın şey senle dalga geçenlere sen de gül geç ve hatta kendinle dalga geç, etrafındaki insanların negatif yönlerini eleştir ve hatta onlarla da dalga geç.. bi süre senin sallamadığını gördüklerinde üstüne gelmicekler aksine senden tırsıp seninle dost olmaya çalışacaklar..

kural böyle maalesef.
  • defnex  (16.08.14 20:22:32) 
ben "normal adamsin." yorumlarini anlayamadim.

gay olunca normal olunmuyor mu? sadece heteroseksuellik mi normal olma sinirlari icinde kaliyor?

cinsel kimlik karmasasi yasadiginizi yalnizca disaridan gelen tepkilere gore mi yazdiniz? yoksa gercekten boyle mi hissediyorsunuz?

toplumsal cinsiyet rollerine pek takilmamak lazim. tamamen insanin yasaminin tadini kaciran kodlardan olusuyor zira. sizde bu kodlar olmayabilir, cok olagan.

onun disinda, kafa dengi insanlar yoksa cevrenizde yalniz hissetmeniz muhtemel. yalniz olmaniz belki kotu degildir, gecer belki sonra.
  • elxa  (16.08.14 20:33:53 ~ 20:39:04) 
Hepsini okumadım ama ben de senin gibiyim rahat ol geylikle alakası yok. Sadece seçicisin, cinsel tatminini aynı zamanda duygusal tatmin olarak da görüyorsun. O yüzden de duygusal bir şeyler paylaştığın biriyle yapmak istiyorsun. Eskort kızlarla birlikte olmak istemiyorum diye de bana aynı şeyi demişlerdi. İstemiyorum amk napim? :)

İçki konusu da bünyeye göre değişen bir şey. Benim eniştem 50 yıldır 20'lik rakı içiyor haftada 2,3 kez tek başına. Hala sarhoş oluyor 20 lik rakıyla. Diyorum ulan bu herif 50 yıldır içiyor bünyesi hala alışamamış. Ben 35 lik içiyorum mesela yaşım genç olmama rağmen.

Akıl verilecek bir durumun yok ki akıl verelim. Gayet normalsin. Sorunu biraz da yeni dünyada ara. Emin ol sen ne yaparsan yap seni kullanmak isteyen insanlar olacak. Bunun seninle bir alakası yok. Dönem çıkar ilişkilerinin dönemi.
  • secilmis uye  (16.08.14 20:39:33 ~ 20:43:40) 
Şu sorunuza cevap yazarken, uğraştığınız şeylere imrenmiştim:

www.eksiduyuru.com

Mahalle baskısının, toplumsal dayatmanın kurbanı olmayın. Canınız ne istiyosa öyle yapın. Toplum, toplumun diğer bireyleri tarafından tek tipleştirilmeye çalışılıyor. 'Sen ne diyon la, değişik???' sorusunda, değişik kelimesinin hakaret olarak kullanılması ya da en azından, değişik olmanın tu kaka olarak gösterilmesi, bunun en bariz göstergesi. Eskiden böyle bir söz yoktu. Mülayim ve uslu olmak, bir kusur değil bir üstünlüktür. Daha çok kitap okuyun. Kendinizi ve beyninizi daha çok geliştirin. Montaigne'in Denemeler'i ile başlayın işe.

İçinde yaşadığınız toplum ve ülke genel olarak çok saldırgan. İnsanlar hoşgörüsüz ve saldırganlar. Bu toplumda yaşayabilmek için, kendinizi ve beyninizi daha donanımlı hâle getirmeniz lâzım.

Anlattıklarınızın yoğunluğu, sizin psikoterapi görmeniz gerektiğini gösteriyor. Psikiyatri değil, psikoterapi.

Peki neden göreceksiniz psikoterapiyi? Bir takım sorular var kafanızda. Çıkış bulamadığınız bir köşeye sıkışmışlık hâli var. Psikoterapi size, o soruları cevaplamanız ve bu zor durumdan nasıl çıkabileceğinizi göstermek açısından faydalı ve yardımcı olacak.

Mutlaka parasal kaynak yaratın ve gidin...

Bu sancılı dönemden iyi şeyler doğacağı gibi bir his var içimde.
  • compadrito  (16.08.14 21:00:44 ~ 21:03:32) 
erkeklerden hoşlanmıyorum kızlardan hoşlanıyorum. ama nasıl olduysa gay arkadaşlarım oldu. onlarla konuşmaktan soru sormaktan vakit geçirmekten çekinmiyorum. bu yarı gaylık olmuyor mu?

kızlarla konuşurken çok mulayim efedi uslu buluyorlar beğenmiyorlar. erkek gibi erkek olsam böyle düşünmezlerdi. hiç küfretmeyi sevmem. birisine kolay kılay kızıp sinirlenmem. hep işi tatlıya bağlamaya çalışırım. bunlar hep hata değil mi arkadaşlar.

insanlardan uzaklaştıkça daha yalnız kalıyorum. rol yapamıyorum. başkalarının hayatını hiçe sayıp kullanamıyorum. benim için bir insana değer vermek için in san olması yeterli. çok mu yanlış düşünüyorum.

normalsin diyorsunuz. minnetle teşekkür ederim. ama gerçek hayatta böyle birini tanısanız ne dersiniz a sen iyi çocuksun arkadaş olalım mı yoksa ödev yaptırmaya çalışıp sıkıldıkça kullanıp atar mısınız?

bunlara alışmak en doğru seçim sanırım. depresyon demişsiniz. psikiyatıra daha önce gittim. ciddi ilaçlar yazdı. daha iyi olmadım. ilaçları bırakıp mücadele ettiğimde sıkıntılarım geçmişti ama sosyal hayatla olan ilişkim değişmedi.
  • ipmus90  (16.08.14 21:02:48) 
Psikiyatr değil hocam. Psikoterapist!

Biri tıp fakültesi mezunu ve psikiyatri ihtisası yapmış. Diğeri üniversitelerin psikoloji bölümünden mezun ve klinik psikoloji psikoterapi alanında uzmanlaşmış. Size ilaç yazma yetkisi yok. İşini ilaçla yapmıyor. Sözle yapıyor. Siz anlatıyorsunuz, o da sorular sorarak sizin 'doğru'yu bulmanıza yardım ediyor. Biri dozer diğeri otomobil. Çok çok farklı faydalanma alanları var yani.
  • compadrito  (16.08.14 21:06:55) 
hayır, gaylerle muhabbet etmek niye yarı gaylik olsun.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (16.08.14 21:09:07) 
compadrito teşekkür ederim bunu bir arkadaşıma öneriyordum sürekli aynı şeyi, ama kendim için de araştıracağım.


  • ipmus90  (16.08.14 21:13:37) 
Ayrıca benim gay mesai arkadaşım oldu. Kocası vardı bildiğin. Şirket yemeğine kocasını da getirdi. İş emailinden bana email attı, you are a wonderful person! diye. İki senedir de yalnızım. Ben gay mi oluyorum şimdi? İnsan gibi insandı ve işini de çok iyi yapardı.

''kızlarla konuşurken çok mulayim efedi uslu buluyorlar beğenmiyorlar. erkek gibi erkek olsam böyle düşünmezlerdi. hiç küfretmeyi sevmem. birisine kolay kılay kızıp sinirlenmem. hep işi tatlıya bağlamaya çalışırım. bunlar hep hata değil mi arkadaşlar.''

Mülayim
Efendi
Uslu
Küfretmeyen
Sakin
Kolay kolay kızmayan
İşi tatlıya bağlamaya çalışan

Bunlar hep hata değil, bilakis üstünlük. İçinde bulunduğunuz toplum o kadar saldırgan ki, onlar gibi saldırgan ve medeniyetsiz olmazsanız, size 'bi tuhaf' etiketi yapıştırıyor.

Victor Hugo, Sefiller'de Jean Vealjana şöyle dedirtir: Bozuk düzenlerde, dürüstlüğün adı enayiliktir.

Sizin durumunuz işte bu! Toplum bozuk. Saldırgan. Kızlar bi size bakıyolar bi de ortama ve, ''Bu saldırgan ortamda bu tip beni koruyamaz!'' alt metniyle hareket ediyolar. Farkında olmadan. Küfretmek, adam dövmek, maço görünmek marifetmiş gibi kalıyor. Halbuki marifet değil. Onlar ortaçağın marifetleriydi. 21. Yüzyılda marifet beyinde! Yaratmak, üretmek, çözmek. Marifet bu. Toplum, yaratan, üreten, çözen olmak yerine saldıran, birbirini yiyen, küfreden, birbirine kazık atan, birbirinin kuyusunu kazan olunca, siz dışlanıyorsunuz.

Bu tespitle başlayın işe...
  • compadrito  (16.08.14 21:21:16 ~ 21:22:35) 
buraya kafasi karismis vaziyette soru soran cogu insanin yazdiklarinda bu arkadas ve cevre faktorunu cok sikca goruyorum
burada cogu kisinin cevabi da ayni eksende oluyor, once sana kendini kotu hissettiren, kendi asagilik komplekslerini senin sakinliginden, hosgorunden faydalanarak tatmin etmeye calisan asalaklardan kurtul. ben yaptim cok iyi oldu cok da guzel oldu.
sana deger veren insanlarla arkadaslik et, baska arkadasim yok diyorsan da bir sure arkadassiz kal gerekiyorsa. ama senin enerjini somuren insanlardan uzak dur.
kizlarin efendi adam yerine pic tercihi diye baslik bile var sozlukte. kadin, erkek fark etmez, fazla akilli olmayan insanlar once hemen hormonlarini takip ederler ve sadece hormonlarina gore secimlerini yonlendirirler. o yuzden birak senin gibi hassas ve samimi insanlarin vaktini calmasinlar zaten. cinsel kimliginde herhangi bir celiski oldugunu sanmiyorum, sen boyle bir adamsin ve oldugun sekilde gayet mutlu olabilirsin. sadece en once cevreni degistirerek basla. ve yeni cevreni buldugunda da unutma, insanlarin sozleri seni sekillendirmemeli.
  • lily briscoe  (16.08.14 21:25:25) 
www.psikoterapi.org'a ulaşın ve sizin için İzmir'de bir psikoterapist önermelerini isteyin. İzmir'i nerden uydurduysam ben şimdi? Neyse, hangi şehirdeyseniz işte.


  • compadrito  (16.08.14 21:26:35) 
Sabret ve kendinle barış kendinle mutlu ol karşına ucuz olmayan insanlar çıkacaktır inşallar. Bir de ortam değiştir ön yargılı olmDAN .
Ortam derken bar vs kastetmiyorum.
seninki gay olmaksa tüm erkeklerin gay olması tercihimdir.
  • fiber  (16.08.14 21:30:33) 
böyle olmaya devam edersen hiç bir kız bakmaz sana. karsındaki insanları kullanmaktan o kadarda cok cekinme gelişi güzel yaşa. özellikle genç yaşlarda piç olmazsan oldugun yerde sayarsın, burada sana oldugun gibi ol illa seni begenen kız cıkar diyen kızlar bile samimi söylemiyor bunu gercek hayatta görseler seni bakmazlar bile. piç ol yırtık ol.


  • fransızkalanadam  (16.08.14 21:41:14) 
@ipmus90 Bu yarı geylik değil. Sadece open-mind'sın. Yani açık görüşlüsün. Benim Türkiye'de hiç olmadı ama yurtdışında gay arkadaşım olmuştu. Burada anormal bir şey görmüyorum.

Ben de hiç küfür etmem. Eğer detay verecek olursam futbolla ilgilenmem veya arabalarla. Bunları boş iş olarak gördüğüm için ilgilenmiyorum. Mesela bir insan bir futbol takımına ölesiye nasıl bağlanır beynim almıyor açıkçası.

Ödev yaptırmam. Ödevimi kendim yaparım :) Normal bir insan da zaten kendi yapmalı. İşe girdiği zaman da seni mi çağırıp yaptıracaklar mesela? Onu da hiç anlamam :)

@fransızkalanadam Dostum sen kesinlikle uzayda yaşıyorsun ya da ergensin. Piç olmanın havası en fazla 20-21 'e kadar sürer. Sonraki kızlar hep adam akıllı birini bulmaya çalışırlar. Adam akıllı değil hatta entelektüel birini. Lise kitlesinden bahsediyorsan doğru söylüyorsun. Öğretmeniyle kavga eden bir ergen her zaman popülerdir.
  • secilmis uye  (16.08.14 22:41:39 ~ 22:44:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.