[]

Ölümün Biyolojik Açıklaması

Ölüm sırasında beynimize ne oluyor? Öldüğümüz an hangi an? Öldüğümüz anda bütün hücrelerimiz ölmüyor, beyin kendini kapatıyor sanırım. İşte bu işlemin ayrıntılı açıklamasını içeren bir kitap, link vs arıyorum.

Arz ederim


 
konu merak uyandırdı, bildirim gelsin diye yazıyorum. kusura bakma niyeti bozuk http nesnesi


  • reavelyn  (15.08.14 19:06:12) 
Bunu anlamak için patoloji kitabı okumalısın. Dili ağırdır ama sözlükten baka baka okursan anlayabilirsin. Beynimizin, kalbimizin elektriksel aktivitesi duruyor. Önceden ekg düz çizgi gösterdiğinde kişi öldü sayılıyormuş ama artık eeg düz çizgi göstermeli. Öldüğümüz an diye bir şey yok aslında. Ölüm bile bir süreç.


  • hohoya  (15.08.14 19:07:02) 
robbins'ten okuyabilirsin. pdf'si linkte.

tusdersanesigereklimi.blogspot.com.tr
  • earthangell  (15.08.14 19:12:41) 
İngilizce olması sorun olmayacaksa birkaç yıl önce aldığım bir derste okuduğum bu konuyla alakalı makaleyi mediafire'a yükledim: www.mediafire.com


  • peki madem  (15.08.14 19:17:03) 
beynin kendini kapatması nedir bilemiyorum, (yani anlamadım). ama beyin kendisini kapatsa bile vucut fonksiyonları işlevlerini sürdürebilir, ki bu da beyin ölümü demek.
beyin ölüm kriterler için: www.aan.com
www.ncbi.nlm.nih.gov

sadece elektrik sinyali aslında kan ve kanın oksijen değerine bağlı. beyindeki tüm fonksiyonlardan çalışmıyorsa (buna beyin sapı dahil) bir takim kriterlerde üstüne konularak beyin ölüm gerçekleşiyor. Üstüne birey öldü mü ölmedi mi, ötenazi söz konusu olsun mu olmasın vb konu da beyin ölümü üstüne acaip tartışmalar dönüyor avrupada.
işte ölüm sırasındaki beyin, ölmüş bir breyin beyni ve beyin ölümü halen çok tartışılan mevzular: (Ana makalelerden biri) : heinonline.org

not: makalelere ulaşamazsan mesaj at yollayabilirim.
  • botamaniaensis  (15.08.14 22:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.