[]

aileden para istemek

Efendim, 25 yaşında, bekar, 9 aydır çalışan kendi parasını kazanan bir kadınım.

Bu ay nasıl olduysa kredi kartları, araba kredisi, kira, zart zurt derken maaştan elime bir şey kalmadı. Bir de misafir eklendi bayramdan sonra paralar suyunu çekti. Geçen hafta 100 lira istedim babamdan zar zor, şu an cebimde 5 lira var.

Maaşı da ayın 2sinde alıyorum. O zamana kadar idare etmem mümkün değil. Ailemle bir sıkıntım yok, babam borç bulur yine parasız bırakmaz beni ama ben sıkılıyorum utanıyorum. Nasıl para isteyim, istemeyim mi yoksa napayım bir akıl verin.

 
babanın durumu iyiyse iste, değilse isteme bence


  • sevisgenturk  (15.08.14 14:37:42) 
hic sikilma, utanma, ailenden istemezsen kimden isteyeceksin.


  • lily briscoe  (15.08.14 14:37:53) 
Çok çekiniyorsan, borç gibi düşün, maaşını alıp elini toparlayınca babacım şu borcumdu sana deyip vermeyi teklif edersin, almaz da zaten, senin için rahat etsin.


  • elikası  (15.08.14 14:40:41) 
borc al bi arkadasindan, maasi alinca odersin.

babandan isteme.
  • nawres  (15.08.14 14:40:57) 
istediğiniz miktar babanızı zora sokmayacaksa ondan isteyin. ama onda yoktur başkasından alıp verecek derseniz arkadaşınızdan isteyin.

babadır bu gurur yapar zora sokmamaya çalışır sizi kendi sıkıntıya girer. arkadaşınızda varsa verir umursamaz.
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (15.08.14 14:43:35) 
iste nasılsa calısıyorsun maası alınca fazlasıyle verirsin.hem ailenden de istemeyeceksen kimden ısteyeceksın.


  • nanelimonportakal  (15.08.14 14:45:27) 
imkanınız varsa borç isteme yerine bunları da kullanabilirsiniz.

kredili mevduat hesabı
taksitli nakit avans
  • inheritance  (15.08.14 14:46:26) 
Bankalara para yedirme. Ailen onlar senin. Geri ödersin.


  • arnold schwarzeneger  (15.08.14 15:07:13) 
Ailenle arandaki ilişkiye bağlı. Ben zor durumda ilk anneme giderim, onun da durumu yoksa ve gerçekten zor durumdaysam yakın bir arkadaşımdan borç isteyebilirim. Para almaktan sıkılıyorsan da maaşını alınca geri verirsin. Ama mesela benim annem parayı geri versem almaz. Onun yerine o para değerinde bir hediye alabilirsin. Hem senin kafanda ödeşmiş olursunuz hem de aile ile aranda banka gibi para muhabbeti olmaz.


  • osurdum  (15.08.14 15:08:51) 
3 ay raporlu olduğumdan geçen ay kiramı babam ödedi. Ne var bunda? isteyeceksin tabii. geri vermeyi teklif edersin, alırsa ihtiyacından dolayı alır zaten.


  • teknikekip  (15.08.14 15:25:11) 
Borç al ya da maaş yatınca güzel bir yemeğe götür&ev hediyesi vb. al


  • yule  (15.08.14 15:35:57) 
27 yaşında bekar ve 4 yıldır çalışan, kendi parasını kendi kazanan bir adamım.
bayramda azıma sıçıldı afedersin. öyle böyle değil. sadece 600 lira yakıt almışım, ailece gezdik tozduk. bugün yatan maaş kredi kartlarına gitti.
elde var koca bir sıfır. şimdi bu ay kredi kartıyla yaşamak yerine baba bankasına başvurucam. sende öyle yap. ulan o kadar kilometre yapılır mı? Dizel bir de bu araba!
  • cliquot  (15.08.14 15:43:56) 
Annemi arayıp sordum babamın durumu nasıl param kalmadı hiç isteyim mi diye. O da ara sor kızım baban o senin dedi. Aradım istedim zar zor. Yolladı hemen canım benim. Maaşı alınca ben de sana destek çıkarım baba dedim, eşşoğlueşek o nasıl laf dedi :)
Hepinize teşekkür ederim.

  • Kıllanıcı adı:  (15.08.14 17:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.