[]

duyuruda veya normalde karşıt görüşlülerle konuşup, sonuca varan var mı?

ben mesela herhangi bir soruya verdiği cevaba göre karşı tarafı kendi sebeplerimle haklı, haksız bulduğumu ara sıra belirtiyorum mesajla veya neden böyle düşünüyorsunuz tarzı sorular soruyorum. buraya kadar normal hakaret, aşağılama içerecek ifadeler kullanmıyorum, kullanma hakkım da yok zaten. ön yargılarımı da kenara bırakıyorum, tarafsız gözle bakmaya çalışıyorum.

ama tartışma tek taraflı kalıyor. mesela akp'li biriyse cahil dedinize bağlıyor konu veya benim kararım hırsızsa da ben veriyorum diyor. diğerine Atatürk ne yaptı da bu denli kötü düşünüyorsun, hakaret ediyorsun diyorum, duyduklarınla değil kendin araştır tarafsızca ondan sonra kötü konuşacaksan da kötü konuş diyorum. daha ne okuyalım ilk okul atatürk üniversite son atatürk diyor. bölücü kürt savunucuysa da vatandaşı olduğu topraklarda terör estirdiklerini, kanunda her Türk ile aynı haklara sahip olduklarını söylüyorum. karşı taraf insanlar haklarını nasıl arayacığını sana mı soracak, eşit diyor dingil tarzı ifadeler kullanıyor.

kendi arkadaşlarımda da var böyleleri. belgeyle anlatmaya çalışıyorum hatta darbe olaylarına inanan arkadaşımı savunmaların yapıldığı dönem mahkemeye götürdüm. tezlerin, sözde darbe planı belgelerinin teker teker gözünün önünde çürütülmesine rağmen fikrinde değişen bir durum olmadı. neden durum böyle? çevrenizde veya duyuruda tartışıp sonuca ulaşan var mı?

 
  • nawres  (11.08.14 17:16:46) 
tartışmak abesle iştigaldir, neticeye ulaştırmaz. münazara iyidir, sözünüzü ortaya söylersiniz, polemiğine girmez, kimseyle huhatam olmaz, cahille söppeti kesersiniz. o sözlerin doğruluğundan eminseniz, karşı tarafın düşünce ve değerlendirme dünyasında, bi nevi -halk arasında the inception effect diye tabir ettiğimiz- "tohum saç, bitmezse toprak utansın" kabilinden bi hareketlenmelere, adeta bir zincirleme reaksiyon başlatmalara, ışık süzmeleri gibi kıpraşımlara yol açacaktır. en azından böyle ümit ediyoruz.


  • nereye bu gidis  (11.08.14 17:29:38) 
Bırak duyurudaki insanı tartışma programına katılan gazeteciler, aydınlar bile argüman üretemiyor, kalıplaşmış lafları kullanarak kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Herkes alıştığı düşüncenin, kendi baktığı taraftan görüdüğünün doğru olduğuna inanıyor maalesef. Böyle olunca ilerleme de kaydedilmiyor.


  • zendepo  (11.08.14 17:29:54) 
ben burada farkli fikirlerin karsilasmasini seviyorum.

mesela ben a'yı savunuyorum, adam da bana b'yi neden savundugunu gayet guzel anlatiyor.

ama bazen kantarin topuzunu kaciranlar oluyor, hakaretler kufurler,o zaman hayattan soguyorum
  • exlibris  (11.08.14 17:31:52 ~ 17:32:29) 
@podrostok tam da duyuruda şikayet edilinen, yakınılan davranışı yaptınız işte. her farklı düşünene direkt egoist sıfatını yaftalıyorsunuz. sizlerdeki ön yargı ve "kendini üstün, beni cahil görüyor" düşüncesi de size hiçbir şey katmıyor maalesef.


  • zendepo  (11.08.14 20:32:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.