[]

boş oy sorunsalı

www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com

şu iki başlıkta da konuşuldu. şimdi etkisi sıfır olduğu için sandığa gitmeyen 15 milyon seçmen var diyelim yarısı beni yansıtan aday yok deyip boş oy kullanabilse dün ortaya çıkan oranlar çok farklı olurdu.

seçme hakkının birilerinin dayattığı kadar var olmasını sorun olarak görmüyor musunuz?

 
başkan senin kafan bir türlü şu olayı alamadı sanırım.


  • baldur  (11.08.14 08:31:34 ~ 08:31:44) 
@want2die oy atmak isteyip de uygun adayı olmadığı için sandığa gitmeyen adam ile sandığa gidip de oy pusulasının abuk sabuk yerine mührü basan adamın aynı kefede olmaması gerekir diyorum.

@baldur kafa aldı almasına da mantıksız hala.
  • jameskeenan  (11.08.14 08:44:29) 
Bos oylar, yuzdeleri etkiliyor. Buna ilaveten 3 milyon da bos oy atilmis olsaydi Rte 50nin altinda kalirdi.


  • fever  (11.08.14 09:06:12) 
sorguluyorum sadece. bi çözümüm yok.

buradan dünyayı kurtaramayız zaten.
  • jameskeenan  (11.08.14 09:20:26 ~ 09:21:45) 
oy kullanmayan herkesin tayyor karsiti oy kullanacagini dusunmek sacma.

sadece benim cevremde bildigim 5 adet oy var kullanilmadi ve kullanilsaydi tayyibe gidecekti. (elemanlar memleketindeydi ve oy kullanmadilar.)

bence herkes oy kullansaydi yine degisen cok sey olmayacakti. belki bir iki puan oynardi. 2. tura giderdi ikinci turda yine ayni sonuc olurdu.
  • exlibris  (11.08.14 09:35:36) 
ya herkes oy kullansaydı da değişen bir şey olmadığını görseydik.

oy kullanmayan herkesin tayyor karşıtı olduğunu düşünmek ile bir şeyin değişmeyeceğini düşünmek aynı saçmalıkta. ikisi de altı boş argümanlar.

etrafındaki beş kişiden oluşan anketle genelleme yapmak daha da saçma. neyse konu tayyip değil. üçtür açtığım duyuruda bir kere bile rte ekmel ya da selo demedim.

genel her şey.
  • jameskeenan  (11.08.14 09:50:59) 
@jameskeenan

ben seni anladım. dayatmadan bahsediyorsun sen. illa seçmek mi zorundayım diyorsun. bu sadece cumhurbaşkanlığı gibi üst düzey bir seçimde geçerli. ha ben şu kişiye oy vermek istiyorum dersen yapman gereken basit. milletvekili seçimi olur, bağımsız olarak girer ve kazanırsın. sonra mecliste sana destek verecek 19 tane daha adam bulursun. c.başkanı adayı olursun. kendini millete anlatırsın ve seçilirsin. aslında yol basit. herhangi bir dayatma yok. isteyen buyursun gelsin diyor adamlar. ha 20 milletvekili şartı konulması bence iyi. yoksa herkes kendini aday gösterir ve sabote ederler seçimi. yani halktan biri de katılabilse ne olacaktı ki? ilk turda elenecekti. boş oy kullanırsan ne olur söyleyeyim. 2.tura gider durum. o da adaylar %50'nin altında kaldığı için. 2.turda en çok oyu alan kişi kazanır. haliyle hiçbir zaman hiçbir seçimde boş oy kullananların sayısı kullanmayanları geçmez. zaten geçse aynı ak parti'nin ilk kez girdiği seçimde %38 civarı alması gibi sert bir tepki olurdu. vs vs..
  • yapma volkan  (11.08.14 10:32:20) 
benim çevremde sandığa gitmeyenlerin yarısı akp seçmeniydi. bu soruyu sorduğum birçok kişiden de benzer yanıtlar aldım. kimsenin kendini kandırmasına gerek yok, yerel seçimlerde hile vardı bunda da millet sandığa gitmediği için böyle oldu bir kişide bahane üretmek yerine bu adam neyi doğru yapıyor diye düşünmüyor. hep önyargı hep dinci, hırsız vs laf kalabalığı


  • ssyumusakg  (11.08.14 11:07:10) 
Çoğu birinci de olmasa da ikincisinde zaten her türlü Tayyip alır diye düşündü, acı çekmeyi uzatmak istemedi, Ahmet Necdet Sezer gibi eski cumhurbaşkanının oy kullanmaması da bence ayrıca uzun uzun konuşulacak bi konu ,yakıştıramadım kendisine


  • essoist  (11.08.14 11:08:32) 
anlatamıyoruz galiba, boş oy diye bir seçenek yok. boş oy = geçersiz. en fazla oy boş oya çıksa ülke cumhurbaşkansız mı kalacaktı :D


  • baldur  (11.08.14 11:26:17) 
@baldur boş oyun geçersiz oy olduğu anlaşıldı zaten sıkıntı yok o konuda. saçmalığı üzerine konuşuyoruz. yani esas amaç oydu duyuruyu açarken.

kararsız seçmeni hiçe saymak oluyor bana kalırsa ama oy kullanmak herkesin hakkı 18 yaşını doldurmuş.

meclise girersin 20 imza alırsın falan filan bunlar detay şeyler. uzun vadeli işler.
  • jameskeenan  (11.08.14 13:15:51) 
hee trip atacaz amk yerinde.

olm son seçimi örnek al. üç adayı da kendini temsil edeceğini düşünmeyen adam sandığa gitmedi ama bu adamında içinde bulunduğu demokraside(?) söz hakkı var ve sen bu adamı hiçe sayıorsun. senin gidip desteklediğin adaya verdiğin oyun etkisi ile bu adamın atacağı boş oyun etkisi aynı olacak.

önde gelen adama oy verdin diye yüzde iki etki etmiyorsun ya da ben geride kalan adama oy verdim diye yüzde 1 etki etmiyorum herkes aynı.

boş atacak adamın etkisi de aynı.

boş atan sayısı fazlaysa zaten tuhaflık yok mu 10 kişi olmasın diyor 3 kişi olsun diyor 10 kişiyi umursamayıp 3 kişinin dediği oluyor.
  • jameskeenan  (11.08.14 13:31:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.