[]

Çocuklarla Cinsel İlişkiye Girmek

Daha önceden çocuk gelinleri filan duymuştum ama Hayrünnisa Gül'ü görünce tekrar aklıma geldi.(en.wikipedia.org)

Şimdi bildiğim kadarıyla 18 yaşın altındakilerle cinsel ilişkiye girip video çekerseniz çocuk pornosu oluyor, cezası çok ağır,

18 yaşın altındakilerle ilişkiye girerseniz, çocuk sayıldıkları için tecavüz hatta daha ağırı çocuğa tecavüz oluyor, cezası çok ağır,

ama 18 yaşın altındaki birisiyle evlenebiliyor ve doyasıya cinsel ilişkiye girebiliyorsunuz ve tamamen yasal öyle mi ?

Bana biraz mantıksız gibi geldi.Konu hakkında bilgim yok ve öğrenmek için soruyorum ?

 
imam nikahı yapıyorlar kardeşim. resmi nikah değil.


  • mahone  (11.08.14 01:55:23) 
ailenin rızası varsa evlenebiliyor ve yasal diye biliyorum


  • fuerteventura  (11.08.14 01:56:56) 
hayır annesi veya babası imza atarsa olur diye biliyorum b


  • Thunderbirds  (11.08.14 01:57:37 ~ 01:57:55) 
aile izniyle falan resmi nikahta oluyor.


  • fallthepieces  (11.08.14 01:58:21) 
Eski medeni kanuna göre kadınlarda evlenme yaşı minimum 15 idi. Ailesinin de evlenmeye razı gelmesiyle evlenebiliyordu ve evlendiği için 18 olmasa bile rüştüne eriyordu, çocukluktan çıkıyordu.


  • ontheroad  (11.08.14 01:59:01) 
-18 de evlenmek için aile izni gerekli. yani kandırılma ihtimalini yok sayıyolar. evlilik olunca istismar olmaz diye düşünüyo olabilirler.

bi de düzen böyle yav. aileler evlendiriyor çocuklarını. denetimi yapmak zor olduğundan yasallaştırıp kontrol altına almak daha mantıklı bence de. zaten aile izniyle evlenebilmenin sınırı 16 diye hatırlıyorum. yanlışsam düzeltin.
  • seksen9  (11.08.14 02:00:21) 
evet aile iznyle evlenme sınırı 16.


  • mahone  (11.08.14 02:01:53) 
hocam sen galiba hiç anlamadın.

imam nikahı zaten kanunen bi geçerliliği olan bir şey değil. yani imam nikahının bi resmiyeti yok.

çocugunu evlendirip, imam nikahı vs yapanın da zaten kanunla falan bi derdi yok. bunu düşünmüyor. müslümanlar ve onlara göre imma nikahı yapmaları yeterli. anlatabildim mi?

yani olayın kanunla falan bi ilgisi yok. 13-14 yaşında bir sürü kız çocuğu var imam nikahıyla evli olan.
  • mahone  (11.08.14 02:05:57) 
yahu ben zaten yasal zeminde soruyorum. dediğim gibi çocuk gelinlerden haberim var ama bunun yasal bir karşılığı var mı yok mu onu merak ediyorum ?


  • bay meraklı  (11.08.14 02:07:49) 
Medeni kanuna göre zaten dini nikah için evlilik cüzdanı gerekiyor.


  • ontheroad  (11.08.14 02:12:33) 
arkadaş illa ogün samast örneğini mi vereyim? ben 18 yaşında evlensem fena dayak yerdim biliyom. aklım 5 karış havadaydı. 25 yaşındayım yeni yeni evleneyim diyorum. ama yeri gelir 16 yaşındaki kız benden çok daha iyi kadınlık yapabilir. benim içim cız ediyo çocuk gelinleri görünce ama baba evinde yaptığından farklı olarak sevişiyo(şanslıysa tabi) olacak. seni rahatsız eden şeyin bu düzenden ziyade sevişmesi olması bana garip geliyor.

video çekebilirsiniz evet ama paylaşamazsınız. hatta amk düzeninde karınızı dövseniz bile handikapla yargılanıyosunuz. karı-koca arasında olur böyle şeyler..
  • seksen9  (11.08.14 02:29:20) 
16 yaşın üstüne tecavüz edersen kanunda yeri ayrı, 16 dan küçükse cezalar çok ağır. Kanunda böyle uygulama kısmına yorum yapmıyorum herkes uygulanmadığını biliyor zira. 16 yaş üstü rıza varsa evlenebilir resmi nikah oluyor.


  • ekaterina  (11.08.14 03:03:37) 
MADDE 104 - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, ŞİKAYET ÜZERİNE, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

15 den küçükse şikayet şartı aranmaz.

Uygulamada ağırlaştırıcı ve hafifletici sebeplerin en önemlisi adli tıp raporlarıdır.

Katalog suçlardan olduğu için 15-18 yaş arası çocukların şikayeti durumunda çoğunlukla hemen tutuklama çıkıyor.
  • labanon  (11.08.14 04:54:49) 
yasal anlamda evet, kanun 15 yaşından büyük çocukların ailelerinin onayı ile evlenmelerine izin veriyor. ve evlilik kişilerin ehliyetli sayılmalarına neden oluyor.

ehliyetli=davranışlarının sonuçlarını bilerek sorumluluk alabilen aklı tam birey demek hukuk dilinde. o nedenle nikahta imza atmadan önce çocuk sayılan kişi, imzadan sonra erişkin gibi muamele görür. yani cinsel ilişki yaşamasında sakınca yoktur, artık en fazla aile için tecavüz şikayetinde bulunabilir (diyebiliriz).

evlilik olmadan bu yaşlarda girilecek cinsel ilişki ise çocuğa tecavüz olarak değerlendirilir. ona göre soruşturulup ceza verlir (ya da verilmemesi bizim ülkemizde daha büyük olasılık)
  • in pyjamas  (11.08.14 09:01:43) 
Mantıksız tabii ki. Burada ölçüt çocuğun geçireceği travma, psikolojik etkenler, ehliyetsiz olması mı yoksa yasalar mı? Ahlak kuralları yasalara göre değişebilecek bir şey mi? Hırsızlık konularında cezayı kaldırsak hırsızlık ahlaki bir davranış mı olacak?


  • secilmis uye  (11.08.14 10:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.