[]

Ankara'dan Safranbolu'ya ordan da Amasra'ya

Eylül ayında için bir gezi planı oluşturduk; Ankara'dan çıkıp önce Safranbolu'ya daha sonra da Amasra'ya gitmeyi planlıyoruz. Ulaşım aracını otobüs olarak belirledik. Sorularım şunlar:

1. Ankara'dan Safranbolu'ya kaç saatte gideriz?
2. Amasra'dan Ankara'ya kaç saatte döneriz?
3. Safranbolu için önerebileceğiniz yerel bir otobüs firması var mı?
4. Amasra'dan dönüş için önerebileceğiniz bir otobüs firması var mı?
5. Safranbolu-Amasra arası gidip gelen otobüsler veya minibüsler var mı?
6. Safranbolu-Amasra arası kaç dakika sürüyor?

Bu sorular dışında gezi planımıza ekleyeceğiniz her bilgi, öneri kabulümdür. Bunlara yeme-içme de dahil :)

Şimdiden çok teşekkürler.

 
1. 2 saat
2. 3,5-4 saat
3. Safkar Safran turizmi biliyorum, uzak durun.
5. Şehirlerarası olduğu için minibüs tarifesi yok ancak giden otobüs firmaları vardır diye düşünüyorum.
  • immortal  (09.08.14 14:50:23) 
6. Özel araçla 1 saatte rahat gidiliyor, otobüsle daha fazladır.
Ekstra: Safranbolu'da Arasta'da boncuk kahvesi var, türk kahvesi ve dut şerbetlerinden deneyin mutlaka. Çarşı içinde gezip yorulduktan sonra tabure üstünde gözleme yemek hoş oluyor. Daha kallavi bir yemek isterseniz Cinci Hanı öneririm.
Amasra'da balık yenir tabi ki. Çeşmi Cihan'a gidin. Salataları, mezeleri çok lezzetli. Barış Akarsu'nun mezarını görürseniz benim için de bir dua edin.
  • immortal  (09.08.14 14:56:27) 
ankara'dan safranbolu'ya 2 saatte gitmek mümkün değil. 200 km'den fazla o yol.

safranbolu'da klasik noktalara ek olarak
araç yolunda çevrik köprü'ye gidip kuyu kebabı yiyin.
yörük köyü'ne gidin.
gazoz için bağlar'a gidilebilir.
bulak mağarası da güzel.
  • mobilemob  (09.08.14 15:23:46) 
ankara-safranbolu 2 saat diyenleri dikkate almayın. radar olmayan bir yolda otomobilinizle çok hızlı ancak varırsınız 2 saatte. otobüsler karabük'e bırakır, oradan safranbolu'ya servisleri vardır. sırf karabük terminal-safranbolu arası bile 15 dakika alır. safranbolu-amasra arasını ise karabük-bartın araçlarıyla gidersiniz.


  • arandur  (09.08.14 15:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.