[]

yeni nesil ne yapmaya çalışıyor?

Ortaokul-lise çağından bahsediyorum.

erkeklerin uzun saçlarını havaya dikip pokerface poz vermeleri, (kaşlar daima yukarıda, gözler açık), kızların sokakta giydikleri jartiyerlerden, minilerden bahsediyorum. birbirlerini döverken kameraya çekip facebook'a koymalarından, 15-16 yaşında rahat rahat sevişmelerinden bahsediyorum.

olay ahlak ya da örf adet vs değil. şahsen gayet ahlaksız, örf adet bilmeyen biriyim. ama mide bulandırıcı seviyede resmen, bana bile.

kuzenim var o yaşlarda, bakıyorum kendisine, arkadaş grubuna vs. kafasından tutup duvara vurasım geliyor fotoğraflara baktıkça. hayır çok da severim kendisini ama problem nedir yani? neyden etkileniyor bu kızlar/erkekler? bu giyim tarzları, bu özentilikler normal mi?

Bizim zamanımızda Amerikan kolej dizileri vardı ama çok çok etkilensen deri ceket giyerdin, kızlar da mini falan giyerdi onun azarını işitirdik nesil olarak.

Bu adamları bu hale getiren nedir? Gündemi takip etmiyorum, TV hiç izlemiyorum özellikle. Bilmediğim bir akım mı var? Yoksa bunlar kendi akımına mı kapılmış?

 
kisisel gorusum: asiri sosyallik, internet ve bunun getirdigi "zamanla her seyin baymasi" ve insanlarin yeni arayislara girmesi.

internet sayesinde, gunumuz insanlari (ozellikle ergenler), 20 yil onceki insanlara gore daha fazla 'baska seyler' ve 'baska hayatlar' goruyor. sonrasi malum iste bunlara yol aciyor.
  • she was my baby  (09.08.14 03:33:56) 
Bi özentilik olduğu bariz. 23 yaşında arkadaşım ergen kızlar beğensin diye mi artık sebebini çözemedim, saçları bieber tarzı dikip boş baktığı fotoğraflarını yüklüyor habire son bir yıldır.

12 yaşında kuzenim ot falan biliyor, arkadaşları kullanıyormuş. Globallik, yabancı hayatlar, internet, dünyaya sınırsız erişim falan ben ergenken de vardı, başka bir şey bu.
  • oranjlaturanj  (09.08.14 03:44:02) 
@oranjlaturanj,

haci abi senin ergenliginde facebook, twitter, instagram, youtube vs yoktu.

3mb'lik sarkinin yarim saatte indigi yillar olabilir. o yuzden internetin bugunku kadar etkisi yoktu. baska bir sey degil yani.
  • she was my baby  (09.08.14 03:49:01) 
yavaş yavaş amerikanlaşıyoruz. glow stick bile gördüm geçen migros'ta, düşün.

özgürlüklerimiz de amerika seviyesine gelecekse sıkıntı yok benim için.
  • loser blueser  (09.08.14 04:09:54) 
herkes gözönünde yaşamak, beğeni almak peşinde.
garip bir şekilde evrimleşiyorlar.
senin durumundayım, anlayamıyorum bazen onların davranışlarını.
giderek daha kötü olacak diye düşünüyorum.
  • seyduna6687  (09.08.14 08:29:20) 
Biz ailelerimize göre ahlaksızdık, onlar da bize göre ahlaksız. Hoşlandığımı söyleyemem ama doğal akışı bu. Nesil farkı sadece. Annem evlenmeden önce sevişmeyi hayal bile edemiyordu, ben yapabiliyorum; şu anki bir çocuğun da sevişme yaşını düşürmesi normal. 20 yıl sonraki bir çocuğun ne yapabileceğini hayal edemiyorum ama o da o zamanın normali olacak. Her nesil kendinden öncekini uçlara taşıyacak.


  • aychovsky  (09.08.14 09:29:14 ~ 09:31:46) 
bence her "yeni nesil" abartılıyor. her nesilde böyle tipler daima var olmuştur. yani bir kısım heyecanlı genç böyle çılgınlıklar yapar, bir kısım da milletin "ooo efendi çocuk" dediği tiplerden olur.

mesela şöyle söyleyeyim, 17 yaşında bir fransız arkadaşım var ve çocuk yakın çevresinin sürekli karı kız, parti peşinde dolaşmasından dolayı üzülüyor. o işleri pek sevmediği için arkadaşlarıyla takılmıyor, benim o zamanlarki halim gibi asosyalin teki. yani fransa gibi yerde 17 yaşında bir erkek bu çocuk, "benim işim olmaz abi ya ben sevmiyom" diyor, bi tane kız arkadaşı var işte öyle evli gibi takılıyolar.

bunun dışında genel olarak she was my baby'ye katılıyorum. artık insanlar çoooook fazla şey görüyor. çocuklukta, gençlikte olur öyle... hani her gördüğünü uygulamaya çalışırsın, sapıtırsın falan. yaş ilerledikçe yaşam tarzları, kafa yapıları oturur. yeter ki bu sapık dönemlerde geri dönüşü olmayan hatalar yapmasın çocuklar. ben de 20 yaşıma kadar hiçbir şey yapmadım, sığır gibi yaşadım ama bi faydasını görmedim açıkçası. bırakın bonzai çekmedikleri sürece öbüşüyolarsa öbüşsünler, sevişsinler. büyüyünce toparlıyorlar. kendi arkadaşlarımdan biliyorum bunu. benim de lise 1'deyken hiç sevemediğim, fazla aptal ve "trendy" bulduğum lavuklar şimdi çok aklı başında kızlar/adamlar oldular. ben de aklı başında bi adamım ama onların yaptığı seksin yarısını yapamadım. bırakınız yapsınlar.
  • pescador  (09.08.14 12:01:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.