[]

Aristoteles

neden dünyanın en önemli filozofu olarak görülüyor? Bir listede ve birkaç yerde okudum. 1. sırada Aristoteles vardı. Nedir bu adamın öğretisi?




 
hangi liste onlar? pek mantıklı değil zira en önemli filozof olması. zaten 'önem' diye bir sıralama da ne derece doğrudur bilemilyorum ama böyle bir şeyde ilk sırada Kant olur her zaman.

antik filozoflar içinde en önemli şeklinde olmasın o listeler? kaldı ki orada da sokrates vardır önce. çünkü bir nevi başlatıcı odur.

listeleri öğrenebilir miyim rica etsem? merak ettim.

edit: soruna cevap: Mantık'tır aristo'yu öne çıkaran şey. mantık kurgusu.
  • sen git ben geliyorum  (06.08.14 19:17:24 ~ 19:19:24) 
Kategorileri oluşturması açısından önemlidir. Dönüm noktası gibi düşünülebilir felsefe dünyası açısından.En önemlilerinden biridir bence de.
tr.wikipedia.org(Aristoteles)

  • Godless  (06.08.14 19:21:29) 
tüm batı felsefesi, aristo'yu açıklamak üzere yazilmis dipnottur gibi birsey demisti birisi.

ayıp bir soru olmus o yüzden.
  • atmaca.ged  (06.08.14 19:26:59) 
önem değil de, en etkili olmuş filozof denebilir.
platon doğru soruları sorması bakımından etkili olmuştur ve olmaya devam edecektir.
aristoteles ise bu sorulara en derli toplu ve neredeyse binlerce yıla varan şekilde kabul edilen yanıtları vermesiyle, bir kısmı önemli derecede yanlış olmasına rağmen.
neredeyse islam felsefesinin tümü ve geç dönem hıristiyan felsefesinin büyük kısmı aristoteles üzerine kuruludur.
ancak kant'la tam olarak aşılabildiğini söylemek de yanlış olmaz.
  • yalnux  (06.08.14 19:27:25) 
kategorileme, kategorik düşünme dediğimiz şeylerin temelini onun attığı söylenir da ondandır. bugün biyolojiden psikoloji ya da sosyolojiye, ya da müspet bilimler içerisinde bu düşünüşü çıkarırsan geriye hiçbişy kalmaz neredeyse, medeniyet denilen şey aristotelessiz olmaz-dı. bu felsefedeki tesiri o kadar fazla oldu ki, sonrasında kimse onsuz düşünemez oldu. ardından hegel, spinoza ve kant da aynı tesiri gösterdiler. ve kanttayız.


  • dafaiss  (07.08.14 01:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.