[]

isviçre'de yaşamak / okumak

selamlar,

soruu kuzenim adına soruyorum. kendisi bu konu hk araştırma yapmamı rica etti. kendisi isviçre'de yaşamak istemekte. orada akrabaları da var. onların desteği olunca belki gidebilir diye düşündü.

önlisans mezunu (ya da yakında olacak), yabancı dili olmayan, yirmi yaşında biri. lisans mezunu olsa ve dil sahibi olsa belki yüksek lisans imkanları denenebilirdi ama bu durumda orada bir üni okuması da pek olağan görünmüyor.

konu hk sizin bilginiz nedir? ne gibi imkanlar sağlanabilir?

 
isviçre özelinde bilgim yok ama genel anlamda gitmesi çok zor.
işi gücü, dili olmadığı için tek şansı okul yoluyla gidip sonra iş bulup kalmak.
belki orada lisans okumayı düşünebilir. ama akrabalar onu 3-4 sene misafir etmek, desteklemek ister mi bunu da düşünmeli. yurtdışına gitmek zaten zor bir de sığıntı gibi olursa çok daha zorlanır.
  • lily briscoe  (05.08.14 12:07:13) 
Akraba yolu ile oturum almak zor, ancak anne/baba orda olacak ki öyle alabilir. Fakat akrabasi isveren konumunda ise onu ise alabilir, bu bile büyük prosedür gerektiriyor. Egitim icin gidebilir, bunun icin de en basta dil ögrenmeli. Isvicre oturum almanin en zor oldugu ülkelerden.


  • emrahday  (05.08.14 12:28:15) 
dil bilmediği için üniversite okuması pek olağan değil. peki oraya dil okuluna gidebilir mi?


  • dahinnotha  (05.08.14 12:32:39) 
Gidebilir ama dil ögrenmek icin isvicre cok tercih edilen bi ülke degil o yüzden garip gelebilir ve prosedür olarak zorlayabilirler. Isvicrede ögrenecegi dil Almanca olacaktir ama sorarlar niye Almanya degil de Isvicre(Sonucta orjinal almanca degil farkli bir lehce konusuyorlar), ayrica baslangic seviyesinde almanca bilgisi isterler en azindan A2 seviyesinde. Bu konuda en dogru bilgiyi Isvicre konsoloslugu verir, akrabalari da oradan dil kursu ayarlayabilir. Tabi dil kursu bu isin baslangici, dil kursunu ayarladiktan sonra konsolosluk görevlilerini iltica etmeyecegi dogrultusunda ikna etmeli, bunun icin de türkiyeye baginin kopmadigini göstermeli. Her ülke bunun icin farkli belge istiyor, genelde maddi durumu güsterir belgeler. Son olarak da orada nasil gecinecegini ve nerede kalacagini göstermeli. Akrabada kalacaksa akrabanin maddi durumunu incelemek isteyeceklerdir ve bu konuda akrabadan kagit isteyeceklerdir. Bir de dil kursunun bi süresi olacaktir, 6 ay felan genelde, 6 sonunda orada is bulsa dahi calisma izni olmadigi icin kalmasi zor olur. Dedigim gibi isvicre biraz problemli bir ülke cünkü oraya göcmenlik konusunda sadece avrupa disinda degil avrupa icinde bile cok talep var. mesela almanlardan bile bircok göcmenlik basvurusu aliyorlar.


  • emrahday  (05.08.14 13:05:56) 
dil okulu elbet olabilir ama dilini geliştirdikten sonra üniversite de okuması gerekecek. zira ordan mezun olmazsa vasıfsız işler dışında bir yerde çalışması çok zor.


  • sttc  (05.08.14 13:15:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.