[]

kediyi nasıl temizlerim?

merhaba,

sabah kapımın önünde kedi buldum. belki apartmandan birinindir diye sokağa salmadım, evime aldım.

açıkçası sokak kedisi olup olmadığını bile bilmiyorum -ama sanırım öyle.- sevdim kendilerini. bana ev arkadaşlığı yapar gibime geliyor. sabahtan beri evde kendileri, o da burayı sevmiş gibi.

1) ben bu hayvanı nasıl temizleyeceğim? ayakları pisliydi. ıslak bezle sildim ama yine de yeterli değildir. üzerime falan çıkıyor şimdi. her yerini her yerime sürttü. sanırım kaşınıyor da.

2) traktör gibi ses çıkarıyor bu. çok hırıldıyor. normal midir?

3) beni çok sevdi. kucağıma geldi az önce. şimdi üstümde ve klavyede falan geziniyor. ev kedisi olduğunun alameti midir?

4) sanırım 1,2 aylık falan. yavru köpek gibi. nasıl beslemeli?

5) sabah süt ve ekmek koymuştum bi kaba. o sırada biraz yedi. gün içinde evde değilim ne kadar yedi bilmiyorum. şimdi de aç gibi değil. markete çıkamam, nasıl beslemeliyim? şuan kaptaki süt+ekmeği yarın sabah döküp yenisini koysam kafi midir? süt de bu sıcakta bozulacak sonuçta. ıslak ekmek yer mi?

6) dış kapının köşesinde biraz toz vardı. hacetini oraya yapmış. şimdi o tarafa toprak serptim biraz. bi de gazete kağıdı koydum, ıslattım falan. oraya işesin mümkünse. oraya yapar dimi? sonuçta toprak atacak başka bir yer yok.

7) sevdim kendisini ama çok yalanıyor. temizlik takıntım olmadığı halde huylandım ben. yavru gibi olduğu için yıkamak istemiyorum, hasta etmeyelim. ıslak mendille falan mı silsem. temiz görünüyor ama yine de tuvaletten sonra elini yıkamadan sofraya oturmuş gibi hissediyorum kedi üzerime çıkınca.

8)sürtünmesi normal midir?

9)tırmıklamadı beni henüz. her kedi tırmalar diye bir şey yok dimi?

--ek
10) tırnakları çok sivri. korktum açıkçası. bileğimde toka vardı onunla oynamak isterken bileğimi ısırdı biraz. diş izi falan yok. sinek ısırığı gibi acıdı çok az. bunun aşıları nasıl olacak?

11) bu satırları yazarken bileklerime sarıldı. tam anlamıyla sarıldı ve ısırmaya kalktı. bileklerimde hiç bir şey ilgisini çekecek. vampirden enkarne olmuş bir kedi midir nedir?

12) pencere çıktı bir iki, salak değildir dimi düşmez? üçüncü kat. pencereyi kapatırsam hamam gibi oluyor çünkü ev.

 
hayırlı olsun. en mantıklı işlem veterinere götürmek. onlar yıkamaya karar verirler, gerekirse yıkarlar da. sonrasında aşılarını, kontrollerini vs. yaptırmanız gerekiyor. veteriner de belirtir ama süt+ekmek yerine yavru kedi mamasıyla beslemek daha iyidir. veterinere götürene kadar isal olmaması için sulandırılmış süt verin. tırmalamayı da kasten yapmasa bile oyun oynarken vs. tırnağıyla çizebiliyor o yüzden aşılarını düzenli yaptırmak gerekiyor bir sorunla karşılaşmamak için.


  • ontheroad  (31.07.14 22:28:42) 
1)kedilerin yıkanması çok önerilmez özellikle yavru kediyse yıkaman üşütmesine sebep olabilir. sen ıslak bezle sil sadece. bi kaç güne o kendi kendini temizler zaten.
2)hırıldaması mutlu olduğuna işaret :)
4-5) süt esasen kedilerin sağlıklarına zararlı. eğer şu an süt dışında alternatifin yoksa sütü sulandırıp vermen gerek. eğer evde tavuk falan varsa biraz haşlayıp verebilirsin bi süre sanıyorum.
7)yalanaması kendisini temizliyor demek.
8)kendini sevdirmek amacıyla yapıyor.
9) canını yakarsan falan tırmıklar yoksa niye tırmıklasın? belki bi ihtimal kucağında uyuklarsa hafif hafif tırnaklarını geçirebilir ama korkulacak bi şey değil :)
  • mtfbwy  (31.07.14 22:34:13) 
pencere olayı sakat biraz. kesin düşer, düşmez diyemem ama düşen, atlayan kediler oluyor. benim kedim de sinekliği aşıp çatıda, yan komşunun balkonunda, bizim klima motorunun üzerinde mahsur kalmıştı. işin kötü yanı geri gelmeyi de akıl edememiş, becerememişti. dikkat etmekte fayda var.


  • ontheroad  (31.07.14 22:39:23 ~ 23:34:27) 
hayvanı derhal serbes bırak bence


  • labanon  (01.08.14 01:18:34 ~ 01:19:57) 
bak yukarıda solempet diye bir yerin reklamı var: eksiduyu.ru

yeni kedi sahiplenenler için kampanyası varmış kâr almadan sahiplenme paketi adı altında kedinin ihtiyacı olacak şeyleri satıyormuş yeni kedi sahiplenenlere. bir bak bence.
  • newbie.  (01.08.14 02:05:38) 
Selanlar,
Sanirim dogru yaptim eve almakla. Yalniz yasadigim
evime uc gunlugune ev arkadasligi yapti
kendisi. Apartmanin girisine astigim yaziya
istinaden gelen bir telefon ile Sahibi
kedicigini geri aldi. :)
  • dahinnotha  (03.08.14 09:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.