[]

doğru mu yaptım [kedılı soru]

Selamlar,
Bınamdan çıkarken merdıvenlerde bı kedi gördüm. Yavru, çok da uysal. Dış kapı açık kalmış Icerı girmiş bı daha cıkamamıs diye dusundum önce. Pist falan yaptım yanıma geldi, sevımlıce pesıme takıldı. Uysal ve evcil bı sokak kedisi gormedıgım için ev kedisi olabileceğini ve apartmandan birine ait olabileceğini düşündüm. Rastgele bı kapıyı caldım belki onlarındır dıye. Değilmiş. Sokak kedısıne benzıyor dedi komşu ama yine de öylece sokağa atmak ıstemedım. İse geç kaldıgım için de kendi daıremın kapısını actım, içeri gırıverdı. Banyoya süt ekmek koydum, sonra da evden cıktım.

Sokak kedisi biraz vahşi olmaz mı? Bu kedi açık kapı görünce içeri girmeye kalkıyor. Ev kedisi midir?

Eve almakla hata mı ettim? Aksam eve gidince apartman gırısıne not falan yazarım kedısını kaybeden var mı diye. Ama ev kedısı mı sokak mı onu bile bilmiyorum. Ayrımı nasıl yapılır. Temiz ve uysal.

Tırnakları yeni uzuyordu. Hemen halıyı yolmaya kalktı. Ama halılar ve mobılyalar eski olduğu için sorun olmaz diye düşündüm.

Tuvalet ıhtıyacını banyoda giderme olasılığı nedir? Gazete koymayı akıl etmedım ama ıslak bı bez serdım banyonun gırısıne.

Bı kaç gün sahip bekleyıp sonra sokağa mı salayım. Yoksa bı kaç gün sahip bekleyıp sonra ben mı sahıpleneyım.

 
Aynısı benim de başıma geldi. Gecenin bi köründe binanın içinden miyavlamalar duydum, açtım kapıyı pisispisisipsipsi dedim, bi baktım koştura koştura geliyo eleman, girdi kapıdan içeri hemen. Giriş o giriş, bir daha da çıkmadı uzun bir süre. :)

Ben tabi tuvaleti hesap edemediğim için... Huysuzlandı, garip garip sesler çıkarıyor böyle. Ben de anlamıyorum bir türlü. Beni içerideki odaya çağırıyor, onu farkettim en son. Gittim bununla beraber, bi baktım benim yatağımın üzerine pislemiş. Üstünü de örtemediği için rahatsız olmuş(kediler illa kapatmaya çalışır).

Keşke sen de bir tuvalet ayarlayıp gitseydin. Evde saksı falan vardır inşallah. Gider onun dibine pisler en iyi ihtimalle.

Eve almakla hata etmedin. Ama ilgileneceksen, üstüne düşeceksen sahiplen bence. Ama öncesinde binanın girişine bir kağıt yapıştır ki, biri kaybetmişse sahibine geri dönsün. Kimse almazsa sen sahiplenirsin.
  • otonom  (31.07.14 10:51:06 ~ 10:51:53) 
kedi ideal ev kedisi. kendi tırnak makasınla tırnaklarını çok çok ucundan kesebilirsin. banyoya alışaiblir, kir kokan bir gider bulursa yapar oraya. su tutarsın gider kakalar.
eve alman iyi ama sıkılırsan emin bir yere bırakman gerekir ileride. çünkü dışarıda, şu haliyle bile, büyük tehlike altında. elbet sadist bir insana denk gelecek ya da bir araba altında kalacak. bakabilirsen evde bak.

  • namus ninjası  (31.07.14 11:14:06) 
sokak kedileri de öyle davranabiliyor. benim de başıma geldi. bir gün ansızın dişi bir yavru sokak kedisi damladı eve ama görcen o evin benden daha çok sahibiydi. bir sırnaşmalar filan 40 yıllık ev kedisi gibi. bende acıdım yem verdim su verdim, vermeseydim keşke. başıma 3 tane yavru bıraktı 1,5 sene sonra da kayboldu gitti. tabi evime çektiği yabancı kediler de cabası..


  • air  (31.07.14 12:01:04 ~ 12:02:10) 
Kediyi eve atıp gidebiliyorsanız siz hayvansever bir insansınız gibi geldi, bence siz bakın kediye :)

Ama tabi ki öncesinde asansöre ve apartman girişine, çıkışına "Kedi buldum kimindir? Sahibi yoksa benimdir" gibi bir şey yazabilirsin.

Tuvalet konusunda çok ümitli değilim, hoş olmayan bir şeyler görebilirsiniz eve gidince.

İlk saatlerinde yanında olsaydınız iyi olurdu tabi, şu anda yabancı bir yerde ve tedirgin olabilir. Sakinleştirirdiniz, okşardınız. Ama yapacak bir şey yok.

Akşam eve gidince büyük bir apartman değilse eviniz, daireleri tek tek gezip sorun. Kapıcı varsa ona da sorun. Çünkü kediye biraz masraf yapacaksınız kısa vadede (kum leğeni, kedi kumu, biraz mama). Kumu ve mamayı verirsiniz sahibini bulursanız, ama leğen elinizde kalır.

Bu arada bizim evde de kedi var, her kapı açıldığında dışarı çıkıyor apartmanın içinde geziniyor. Oralara ayakkabıyla bastığımız için dışarıdan bir sürü koku getiriyoruz. Kokluyor her yeri falan.

Ama senden kaçmadıysa sokak kedisi olduğunu düşünüyorum. Ev kedileri daha ürkek.
  • aguilas negras  (31.07.14 13:00:24) 
Selanlar,
Sanirim dogru yaptim. Yalniz yasadigim evime uc gunlugune ev arkadasligi yapti kendisi. Apartmanin girisine astigim yaziya istinaden gelen bir telefon ile Sahibi kedicigini geri aldi. :)

  • dahinnotha  (03.08.14 09:45:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.