[]

Arkadaşla Dosya Paylaşımı

Selamlar;

Harddiskimde yaklaşık 500 gb boyutunda müzik arşivim var ve başka bir ildeki arkadaşım bu arşive ne zaman isterse ulaşsın istiyorum. Eskiden Opera Ünite vardı mesela benim bilgisayarım açık olduğu sürece link verdiğim kişi o alana erişip istediğini yapabiliyordu ama onu kaldırmışlar artık. Ona benzer şekilde nasıl yapabiliriz.

Yardımcı olabilir misiniz?

 
Torrent


  • saksı  (28.07.14 01:39:27) 
@Saksı cevap için teşekkürler ama sorduğum şeyin torrentle hiç bir alakası yok.


  • Son Müzakereci  (28.07.14 01:41:07) 
torrent olur ama bağlantı her koptuğunda tekrar torrent dosyasını göndermek gerekir diye biliyorum.


  • sttc  (28.07.14 01:41:44) 
bittorrent sync işinizi görür.


  • free bird  (28.07.14 01:42:14) 
kabaca yazayım,

ip adresin değişir diye bir dns servisinden alan adı al. free dns falan tarzı.

sonra cihazındaki diski paylaşıma aç ve herkes görebilir tribine sok.

diğer kişi map network drive tarzı bir şekilde, kısaca senin aldığın dns adresini yazarak diske uzaktan erişebilecek.

lakin, transfer hızı yavaş olur bence
  • bonjurkes  (28.07.14 02:06:16) 
kimse soruyu anlamamış. adam upload yapmak İSTEMİYOR. torrent ile de alakası yok çünkü karşı tarafın 500 gb indirmemesi gerek.

istediği şey şu karşı taraf dosya listesini kendi bilgisayarındaymış gibi görecek. istediği dosyaya erişmek istediğinde dosyayı çekecek ya da stream edecek.

cevaba gelirsek biraz google'ladım şöyle bir şey buldum bir bak istersen: www.tonido.com
  • newbie.  (28.07.14 02:06:18) 
Onedrive'da öyle bir özellik var. Bilgisayarına onedrive programını kuruyorsun, seçeneklerinde mi ne öyle bir ayar vardı yapmıştım*, şu an evde laptop açık olursa gittiğim herhangi bir yerden onedrive.com'a girip "bütün harddiske" ulaşabiliyorum. C: D: herşeye!

Sitede sol tarafta "PC's" diye bir bölüm var, orada pc adın çıkıyor. Girmek için önce secure code oluşturman gerekiyor belirlediğin ikinci mail adresine şifre gidiyor, o şifreyi giriyorsun. Bir kere girince "dont ask me code" bölümü var istersen işaretlenebilir.

Yani ortak bir mail adresiniz olursa ve onedrive kurarsanız yapabilirsiniz. Diğer kişi hem outlook(onedrive) hesabınızın şifresini hem diğer mailin şifresini bilmeli.

edit: *programın ayarlarında "Let me use Onedrive to fetch any of my files on this PC" seçeneği varmış. Ona tik atınca oluyor.
  • rodriguez2  (28.07.14 02:06:57 ~ 02:11:01) 
Soulseek
Sadece arkadas listendekilere paylasmayi sec ayarlardan. Arkadasin da kursun.
Klasoru gorup istedigini cekebilecek arkadasin boylece.
  • yons  (28.07.14 09:48:14) 
en net ve mantıklı çözümü bonjurkes vermiş onu da kimse anlamamış. port yönlendirme dinamik dns yabancı geliyor tabi insanlara doğal olarak bonjurkes kardeş :)


  • washe  (28.07.14 12:43:19) 
La torrentte istediğin dosyayı indirirken. Hepsi inmez istemezsen


  • saksı  (28.07.14 23:25:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.