[]

Pisiklet vs Motosiklet

selamlar,

şimdi bu yaz etrafta göre göre bir canım çekti, seneler sonra bisiklete binmek istedim. en son heralde 10 sene önce yazın mı ne binmiştim yazlıktaki bisiklete. aynı zamanda kardio/spor da olsun istedim ama sanırsam zaten kışın kullanamıycam bu meredi alırsam (kullanan varsa yorumlarınızı almak da isterim tabii).

bir de aklıma bir maxi scooter alma fikri vardı bir süredir ama onun için kenara ayırdığım param yok açıkçası. bir 5-6k gözden çıkarmam lazım sanırım düzgün bir maxi scooter için. onu kışın da en azından taşıt olarak kullanabilirim ama spor namına bişey olmaz. almak istersem kredi çekmem gerekecek. üstüne bir de ehliyet almam gerekecek (B üzerine motor ehliyeti alabilmek için prosedür nedir bakmadım daha).

bu ikisi arasında kaldım, karar veremiyorum. ilki basit ve spor namına faideli bir seçenek, ikincisi de zahmetli ve külfetli ancak uzun vadeli ve şehir içinde taşıt ihtiyacımı karşılar bir nebze de olsa (arabaya tövbeliyim, zamanında sattım kurtuldum, cinnet sebebi istanbul gibi şehirde).

siz ne dersiniz?

 
motor alma bisiklet al net.
burda birisi yazmisti motor kullanmanin tehlikeleri hakkinda dustugun an bi tarafini kirman garanti ama bisiklette bi tarafini kirman icin baya caba sarf etmen gerekiyor.
dusmemis motorcu yoktur henuz dusmemis motorcu vardir lafi da bosa degil.
tanidigim motorcularin nerdeyse hepsinin bir dusme-kaza anisi var, burasi turkiye aman diyim.
  • rentts  (25.07.14 09:02:00) 
scooter al. şehir içi ulaşım konusunda kesinlikle en pratik araç. ben 4-5 sene önce aldım ve yaptığım en mantıklı alışveriş oldu.


  • chavezding  (25.07.14 09:44:00) 
Her türlü bisiklet. Benzin yok, vergi yok, eğlence çok, spor çok. Ben de aliciiiim. Gezeriz beraber :))


  • dessy  (25.07.14 13:09:32) 
her türlü motor derim ben de, tamamen zevk meselesi, motor almak benim hayatımda verdiğim en iyi kararlardan biridir. tam koruma ile tabii ki.


  • mirty  (25.07.14 13:18:06) 
ben de pisiklet almayı düşünüyorum :)
pisiklet diyorum.
dessy +1 diyorum.
  • neyleyim  (25.07.14 13:20:54) 
param olsa motor alacağım ben bir dakika bile durmadan. ama benimki tutku. saplantı bile denebilir. param olmadığı için ikinci el bisiklet bakıyorum. :/


  • yirmisantim  (25.07.14 13:29:28) 
minik bisiklet canavarı +1

ulaşım icin motor- zevk ıcın bısıklet. Ayrıca kredi cekeceksen motor hic alma bence.
  • anonymice  (25.07.14 13:35:09) 
Motor öyle ha dtince alıp da bineyim bi araç hiç değil. Baştan bunu bilesin. Canını seviyorsan eğitim ve adamakıllı ekipman alacaksın. Bu da en az 2.000 2.500 tl demek.
Bu arada motoru kışın kullanmaya başlamak da ayrı bir risk, kış derken yağmur çamur vs..
Bisiklet mi motor mu dersen de bu tişört mü alayım pantolon mu diye sormak gibi, kullanım alanları getirileri götürüleri apayrı.
  • fiber  (25.07.14 13:53:56) 
kendini zorla ikisini de al.

çünkü farklı zevkler ve farklı amaçlar için kullanılan şeyler bunlar.

hemen her gün arabaya, haftada bir iki gün motora, 10-15 günde bir de sahilde bisiklete binen biriyim.

mecbur olmasam arabaya hiç binmem.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (25.07.14 14:09:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.