[]

Kedi sahiplenmek

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce hiç kedi bakmamış biri olarak 1 yaşındaki bir kediyi sahiplenmeyi düşünüyorum. Sizce bakabilir miyim?

Sahibi 32 yaşında kalp krizi geçirerek ölmüş. Ailesi de çok yaşlıymış bakamayacak durumdalarmış bu yüzden barınağa teslim etmişler. Annemin arkadaşı da annemi aramış. Daha önceden köpek almaya heves etmiştim ama kısmet olmamıştı.

Kedi sahipleri yorum yaparlarsa sevinirim.

 
öncelikle hayvan sahiplenmeyi düşündüğünüz için tebrik ederim.

kedi evcil olduğu için alışma sorunu çekmeyecektir.

günlük yemini ve suyunu verin. kumunu sürekli girip çıkabileceği bir yere yerleştirin. bir de kediyi sevip, kediyle oynayın, saklambaç gibi, ip kovalatmaca gibi. bu kadar. bakabilirsiniz.

bi de kediyi köpekle karşılaştırmayın. kediler köpekler gibi heyecanlı değiller. istediği zaman yanınıza gelir, istediği zaman gider. kediler köpeklerden daha masrafsızdır. daha az bakım isterler. ama ilgiyi makul derecede isterler.

son bir tavsiye, kediyi bir heves alıp sonra sokağa bırakmayın. ev kedileri dışarda yaşayamıyorlar malesef.
  • gamaflex  (25.07.14 06:06:40) 
@gamaflex Teşekkür ederim.

Asıl korkum yaşından ötürü ve intihara meyilli bir kediymiş, en çok ona üzüldüm :( Ve geçenlerde bir aile sahiplenmiş sonra geri vermişler barınağa, buna daha çok üzüldüm. Acaba agresif mi? Bu arada chinchilla demişlerdi ama değil sanki? Gerçi benim için fark etmez ama cinsini öğrenmem fena olmaz, fotoğrafını göstereyim:

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net
  • perfectum  (25.07.14 06:11:02 ~ 06:11:45) 
Sahipleri ölen kedi ve köpekler intihara meyilli olurlar bazen.
Sen yine de bir dene, olmuyorsa mecburen barınağa bırakacaksın denemen bile iyidir.

  • Solem  (25.07.14 06:35:34) 
eğer kedi sürekli yalnız kalacaksa alma.
ama ilgilenebileceksen en azından uyum sağlama süresince 2-3 ay filan,
çok süper olur.
alıştıktan sonra yalnız kalabilir.

ayrıca sarmanlar genelde çok uysal olurlar, cins kedi olmasa da sokak kedisi de olsa çok güzel.
eğer 2 ay filan gün içinde ilgelenebileceksen al kesinlikle.
  • neferkitty  (25.07.14 08:43:51 ~ 08:44:43) 
kedi bu, canı var.

bence al.
  • streak  (25.07.14 08:44:07) 
bir de chincilla melezi olabilir gerçekten yani benim kedim british melezi ama tipine baksan sokak kedisi, annesi british olduğundan bi tek tüy yapısını ondan almış tipini değil.
tüyleri kısa, gür, sıkı ve kadife gibi yumuşak tüm britishlerde olduğu gibi.
yani demek istediğim tipe baksak sokak kedisi diyeceğimiz kedilerin anası babası cins olabiliyor cidden, chincilla melezi olabilir bu bakımdan,
tüy apısı, kafa şekli, göz yapısı vs veteriner daha iyi anlar.
ama %100 safkan değil.

çok önemli bi ayrıntıda da değil zaten al sen bunu, senin gibi sarışın o da ^^
  • neferkitty  (25.07.14 08:47:24 ~ 08:48:03) 
kediler kendilerine acı veren olayları çok uzun bir süre hatırlayabilir. sahibinin (onlar ev arkadaşı olarak kabul ederler) ölmesi ardından barınağa bırakılmak, birine verildikten sonra yine barınağa dönmek bu sarman üstünde ağır bir etki bırakmış olmalı. ilk bir iki ay biraz zorlar; temizlik anlamında değil tabii. ev kedisi bu. alışkanlıkları değişecek, ev yaşantısı değişecek ve en önemlisi ev arkadaşı değişecek. kendinizi onun yerine koyarsanız yaşadıklarını anlarsınız. arkadaşların dediği gibi bu sarman da yeterli ilgiyle bu dönemi atlatacaktır. ayrıca bir kedinin intihara meyilli olması tanımını nasıl yaptıklarını anlamışta değilim.

tür olarak bildiğin soke (sokak kedisi) bu. en masrafsız kedi türüdür. ev kedisi olduğu için de oraya buraya pisleme huyu da yoktur. al sen bunu 8sonra barınağa geri göndermemek ya da sokağa bırakmamak kaydıyla tabii).
  • tururo  (25.07.14 08:49:30 ~ 08:51:33) 
Sokak kedisi alma mı aslaaa. Bence eğer gerçekten sonra bırakmayacaksan al. Bende 3 aylık annesiz bir tekir sahiplendim. Bildiğin tekir sokak kedisi yani. O kadar tatlı o kadar güzel bir şey ki. sana gelip sırnaşması, mırlamaları mükemmel. Arkadaşlarında dediği gibi alışkanlıkları var. Mamasını , suyunu evde bir yere koyacaksın. Kumunu da evi daha tam tanımadığı için ilk başlarda bulunduğu yerin yakınana koyarsın. Zaten büyük kedi 2-3 güne bütün evi tanır. Sonrasında kumunu istediğin yere koyar kediye gösterirsin. Oraya gider yapar. Zor şeyler yaşamış, sevgiye ilgiye ihtiyacı var. Tür bir kedi almaktansa bunu alman daha iyi. Ayrıca artık biraz büyüdüğü için durulmuştur biraz. Akşamları eve gelince biraz oynarsınız beraber. Al bunu al. Alınca da haber et.


  • Dr_Stat  (25.07.14 09:08:21) 
al gitsin, iyilik etmiş olursun. bende de 2 tane var. biri tek gözü görmeyen diğer gözü de lekeli bir sokak kedisi, o kadar tatlı bir şey ki.


  • passion rules the game  (25.07.14 09:43:15) 
Arkadaşlar şayet alırsam çok iyi bakılır zaten, evladımmış gibi bakarım o konuda şüpheniz olmasın. Tek korkum agresif olup olmadığını nasıl anlarım, yani agresifse konuklarımı tırmalarsa vs. olmaz. Bunu veteriner algılayabilir mi?

Edit: Tüm yardımcı olan arkadaşlara tekrardan teşekkürler. Teyzem eski kedisinin kafesini getirdi, büyük bir zevkle kurdum. Annemin arkadaşıyla da biraz evvel telde konuştum, akşam alacağım kedimi, çok mutluyum. İnşallah iyi anlaşırız. Hepinize sevgiler :)
  • perfectum  (25.07.14 11:21:30 ~ 12:19:09) 
Oyy ne kadar da güzel iyi anlaşırsınız umarım..

Benim kedim de problemli, prematüre doğmuş, 3-4 yıl önce kısmi felç geçirdi atlattı şimdi bir şeyi yok ama içine kapanıklık kaldı biraz, eski oyuncu hali yok, şuan oyun oynarken bile sertleşebiliyor arada.. Misafir hiç sevmiyor eve biri gelince gidene kadar kaçıp saklanıyor, eğer yatılı misafirse gittikten sonra bile bir iki gün girmiyor onun bulunduğu odaya..

Bir de trip atar ki sormayın :)

Ama çok tatlı hayvanlar bunlar bir süre sabredip huyuna gittikten sonra toparlayacaktır sizin kediniz de kendisini, alışması zaman alabilir ama sabredin..
  • mutekebbir  (25.07.14 12:43:40) 
Sylvester Pars'a merhaba deyin. Cunku artik o benim biricik oglusum:

scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net
  • perfectum  (25.07.14 22:20:32) 
çok güzel bir oğlan. bunu sokağa bırakma benim oğluma çevirirler (isim peksimet o da sarman yaş 5 surat sürekli çizik-herif kavga etmeyi bilmiyor).


  • tururo  (25.07.14 23:11:30) 
@tururo Teşekkür ederiz. Benim oğlum çok kıskanç, çok şımartmış onu eski sahibi, dünyayı gezmişler birlikte, değişik bir yemek kültürü var, hem mama yiyor hem her şeyi yiyor, masada da besliyoruz yani onu, kendinden başka bir kedi yahut köpekle aynı ortamda bulunmak dahi istemiyor, hırçınlaşıyormuş, anlayacağın çok egoist ama evimizin prensi oldu :)


  • perfectum  (26.07.14 00:10:45 ~ 00:11:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.