[]

enpara benim üzerimden para kazanabilir mi?

bankalar kapitalist düzenin lokomotifi olduğu için merak etmeden duramıyorum bunu.

arkadaşım beni refere etmiş, enparadan aradılar. kart ister misiniz dediler. hep duyuyordum zaten adını. yalnız şöyle bir durum var ki, karta koymalık param yok ki benim. ayrıca enparanın bana sunduğu özellikler (internetten fatura ödeme, komisyon almama, aylık aidat olmaması falan) kullandığım kyk kredi ziraat hesabımda da oluyor.

ben bu kartı alsam içine hiç para yüklemicem. faizle işim olmuyor zaten. önödemeli bir hesap kartı olduğu için herhangi bir zararı yok aslında. başvuranlara çok güzel kalem, defter vs veriyorlar. param olursa denemelik yüklerim üç beş.

ya bu enpara nasıl kazanıyor özetle? ilk çıktığında çok tartışması dönmüştü de kartlarla işim olmadığı için hiç bakmamıştım onlara. olayı alışveriş "ihtiyacını" körüklemek mi?

kısaca şöyle sorayım. kullanmayı planlamıyorum ama lazım olursa diye alırsam bir zararı var mı bana? kullanmazsam onların kazancı ne oluyor?

 
senin bir zararın olmaz. onlar da "potansiye müşteriyi" -> "normal müşteri" haline getirmiş olur. ve bu bir kazanım. ileri vadede eldeki müşteriden daha çok nasıl verim alırız gibisinden çalışmalara konu olursun. ben bu atacağın adımla bile, o kartı ara sıra kullanacağını düşünüyorum.


  • widee  (23.07.14 11:48:03) 
sen hesabina 1 lira bile yatirsan adamlarin portfoyunu artirmis oluyorsun. senden islem karsiligi hic bir ucret almiyor. bir zararin olmaz tavsiye ederim


  • exlibris  (23.07.14 11:51:54) 
müşteri olursan eninde sonunda kazanır da sana giren çıkan olmaz.


  • calzoncillos  (23.07.14 11:55:18) 
normalde birikim yapmayacak insanlar bile (mesela ben) enpara'nın kolay arayüzü ile biriktirmeye heves ediyor, ne oluyor minik birikim oluyor, bankanın da işine geliyor. Bugün kyk hesabından hallediyorsun, yarın bir yere düzenli olarak para yollarken enpara'nın ücret kesmediğini hatırlayacaksın mesela ya da okulun bitip hesabından işletim ücreti kesilince de enpara'ya döneceksin mesela.
Alışveriş ihtiyacını körüklemek diyemem, online olarak çok yerde geçse de çok yerde de geçmiyor. Garanti sanal kart daha fazla körükleyivi bu anlamda.

  • whoosie  (23.07.14 12:08:10 ~ 12:08:53) 
enpara için bankacılığın bimi diyebiliriz öyleyse. şube masrafı olmadığı için giderleri az vs.

şöyle demek daha doğru mu olur? sunduğu olanaklarla cebimdeki nakit parayı almak için takla atıyor. ama bu iki taraf için de karlı bir duruma dönüşüyor.

şubesiz bankacılık başka bankalarda da var. onlar neden bu kadar tutulmadı? enpara'nın reklam ve pazarlama-promosyon yönü mü ağır bastığı için bu kadar duyuldu yoksa diğer bankaların hizmetlerine göre ekstraları mı var?

finansbank batmıyor mu? yunanistan krize girince batıyor sandım finansbank'ı. enparayı da adamların kurtuluş için ürettiği bir çözüm diye düşündüm öyle mi?
  • dahinnotha  (23.07.14 12:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.