[]

Araba satış işlemi

Arkadaşlar arabayı satarken parayı nasıl almam en uygun olur?

Satacağım kişi bankacı, havale yap desem yapar heralde ama havale yapmasını isteyeceğim banka aynı zamanda adamın çalıştığı banka. hani arabayı aldıktan sonra havaleyi iptal etme gibi bir acayiplikle karşılaşır mıyım bilemiyorum.
Nakit getir desem o da sakat, sahte çıkma olasılığı var.

Adam düzgün bir insana benziyor ama belli olmuyor işte tırstım...

 
Havaleyi iptal ederse neye istinaden iptal ettiğini sorarlar bankadan. Sistem üzerinde sahtekarlık öyle kolay değil.


  • cakabo  (22.07.14 15:02:47) 
ben alırken nakit saydım eline adam saydı, noterde yaptık işlemleri. hiç sahte para mıdır diye düşünmedi bile satan adam.

adam parayı hesabına aktarsın, git parayı çek, notere gidip devir işlemlerini yapın. çektiğin paranın sahte olma ihtimali kalmaz böylece. bu kadar basit. :)
  • bana da mi lolo  (22.07.14 15:05:02) 
Havale


  • omer gibi  (22.07.14 15:08:11) 
2 ay önce arabayı alırken satıcı benden parayı alıp bankaya yatırmak istediğini, yetişmek için erken buluşmayı teklif etti. bende iban numarasını istedim, hallederiz dedim. Notere gitmeden cep telefonundaki bankacılık uygulamasından eft işlemini hazırladım.
Noterde işlem yapılırken telefonu önüne koydum. İşlem yapıldığı anda gönder tuşuna bastım.
Noterden çıktığımızda da bankamatiğe gittik, hesap özetine baktı, parayı gördü ve ayrıldık.
Deli miyim ben onca parayı taşıcam yanımda. Sonra bir de şehir merkezi trafiğinde şubesine para yatırmak için yetişmeye çalışıcam.
Havale işlemi iptali derken öyle kolay değil o işler. Alım Satım esnasında noterde satış bedelini ve aracın kilometresini işletin belgeye. Havaleyle çözün olayı.
  • cliquot  (22.07.14 15:14:54) 
nakit getirme olayında sahtekarlık olabilir, ama adam banakda gözünün önünde parayı çekip eline verirse sorun olmaz, çünkü gişede görevli kişi sahte olup olmadığını kontrol eder, ki zaten bankadan çıkan para da sahte olmaz. ben öyle yapmıştım, adamın hesabının olduğu bankaya gittik, parayı çekti verdi bana, ben de ona anahtarı verdim notere gittik beraber.


  • hybrid427  (22.07.14 15:30:50) 
parayı havale yapsın, ama bloke koydursun işleme. satış tamamlandıktan sonra blokeyi kaldırsın. bankaların böyle hizmeti mevcut olmadı bloke çek alın en garantisi.


  • mr fusion  (22.07.14 17:18:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.