[]

Koruyuculuk mu Paranoya mı?

Kardeşim 19 yaşında, yaşına göre fazlasıyla olgun ve efendi bir çocuk. Kuzenim(dayımın kızı) 17 yaşında ve kardeşim onun abisiyle çok iyi anlaştığından sık sık dayımın evine girip çıkıyor, onlarda kalıyor vs.

Birkaç gün önce kardeşim yine onlara gidecekmiş ama küçük kuzen evde tek olduğu için yengem anneme "Ona çok güveniyorum, çok da seviyorum ama gelmesi uygun olmaz" gibisinden bir şey söylemiş. Ben acayip bozuldum bu duruma ve annemle bayağı tartıştık. İşin ilginç tarafı annem de yengeme hak veriyor ve öncesinden de halama gideceğim zaman aynı şekilde beni uyarma gibi bir hata yapmış ve ağzının payını almıştı.

Ben mi anlamıyorum, onlar mı abartıyor size de bi danışmak istedim. Yani ipsiz sapsız adamlar değiliz, bahsettiğimiz kişiler birinci derece akraba ve kimsenin aklına öyle bir şey gelmez sonuçta yanılıyor muyum?

 
dervişin fikri neyse zikride odur derler ya aynı o hesap. yenge küçük bir şehirde büyüdüyse orada kuzenlerin birbiriyle evlenmesi, çoluk çocuğa karışması normal karşılandığı için öyle düşünüyordur, kendine göre haklıdır bize göre saçma sapan ve gereksiz bir düşüncedir.


  • tolga asp  (21.07.14 14:49:12) 
yani aile kültürüne bağlı biraz. ben hiç böyle bir şey görmediğim için bana çok saçma geldi gerçi bu durum. ben karşı cins kuzenimle aynı yatakta uyuduğumu bilirim o yaşlarda. kimseye de tuhaf gelmiyordu ailede.


  • king lizard  (21.07.14 14:50:47 ~ 14:51:05) 
@vfgerty ötekinin işten gelmesini bekleyecekmiş evde, altında bir şey mi aramak lazım illa?


  • chicha  (21.07.14 14:55:27) 
+1 tolga asp


  • gokhanbulut  (21.07.14 14:57:49) 
+1 tolga asp

yengenin sözleri karşısında şaşırdım.resmen sapık beyin.
  • ataturkist  (21.07.14 15:01:46) 
o yaşlarda bir etkileşim olabilir. buna mahal vermemek lazım.


  • dramadi  (21.07.14 15:03:46) 
umarim yanlis anlamazsin ama hani her yerde tecavüz vs. olaylari yasaniyor ve bakiyorsunuz ya kuzeni, amcasi, dayisi vs. biri cikiyor altindan. elbette bizim kardes delikanli cocuktur, yapmaz, etmez ama baktigimiz zaman bu suclara karisan insanlarin cevresindeki kisiler "boyle bir insan degildi, biz onu efendi bilirdik" seklinde tepki verdiklerini goruyoruz bazen. ortam o kadar kotu ki yenge bu refleksi vermekte hakli diye dusunuyorum, tabi altinda baska bir neden yoksa


  • fatihdr  (21.07.14 15:05:42) 
bence ailenin hassasiyet göstermesi anormal falan değil. bu hareket sizin kardeşinizi itham anlamına gelmiyor ama bir tedbir anlamına geliyor bence.


  • kuul  (21.07.14 15:13:32) 
yenge iyi de çevresi kötü olabilir. erkek kardeşimle annem babam yokken eve kolkola gelmemizi yemeden içmeden anneme eve erkek aldı biçiminde yetiştiren tipler bile gördüğümden yengenin iftiradan, saçma sapan laftan koruma içgüdüsyle hareket ettiğini düşünüyorum. kimsenin aklına öyle bir şey gelmez demeyin bu yüzden, bazı ... ağızlı insanların başkasının hayatını didiklemekten başka yapacak işleri yok çünkü.


  • irbat  (21.07.14 15:14:43) 
@fatihdr @kuul O halde gözümüze kestirdiğimiz ve tehlikeli "olabileceğine" inandığımız bir insanı adam öldürme potansiyeli var diye içeri tıkamalıyız. Ne de olsa cinayetler oluyor toplumda, bunları engellemek gerek.


  • chicha  (21.07.14 15:18:08) 
Bence de uygun değil. İlla çocuk sapık demek değil bu. Konu komşu var. Kadınlar bir sürü şeyi etraflıca düşünürler ve elbette çocuklarını korumak isterler. Ben olsam ben de uygun değil derdim. Başka gün mü yok yani. Kadın su testisi kırılmadan tokadı atmış siz de annenize ağlamışsınız gibi bir şey. Tartışmaya gerek yok ki bunu. Kadın uygun görmemiş, bitti gitti. Ona göre girer çıkarsınız evine.


  • sadecece  (21.07.14 15:24:05) 
welcome to middle east ve onun kapalı, yalıtılmış, iğrenç adetlerine.


  • kamera motor  (21.07.14 15:26:32) 
ayrıca ailenin tedbir almasını nasıl iyi olarak görürsünüz?
bu ailede problem var arkadaşlar. ne demek tedbir yahu? neyin tedbiri? aile kızını, çocuğunu tanımıyor mu da tedbir alınıyor?

ortadoğu insanından tiksiniyorum. cidden tiksiniyorum.
neredeyse tüm kültürünü sikişmek üzerine kurmuş bir halk düşünün. tüm kuralları kimin kiminle sikişebilip sikişemeyeceği üzerine. içerisinde başka hiçbir kural yok. kim naparsa sikilir, kim naparsa siker, kimin kiminle sikişmesi uygun olur, kaç kişiye kadar sikişilebilir, hangi noktalarda tahrik etmeye başladığına dair. tüm kurallar bunun üstüne.

yemin ederim koca coğrafyada çıkmış başka hiçbir kural yok. cezalar, ödüller, teşvikler yalnızca sikiş üstüne. çok, çok, çok ilginç bir coğrafya.
  • kamera motor  (21.07.14 15:29:50) 
kendi kafa yapısı bozuk olmasa bile çevreden gelecek laftan sözden çekinmiş olabilir.


  • icemint  (21.07.14 15:40:50) 
3 sene once iki kuzenim birlikte birkac ili gezip tatil yaptilar. Bebeklikten beri cok iyiydi aralari. Cocugun annesi(yengem) yok iste oglumu ayartti bu kiz eyvah eyvah diye bizim sulaleyi ayaga kaldirdi. Ben de baska bir kuzenimle samimiyim, onun da anasi laf cikarabilecek potansiyelde ve bu sebepten benim de annem gidip cocukla gorusmeme izin vermiyor. Halbuse ne guzel zaman geciriyorduk :( insanlarin ici pis maalesef.. Yapan da yapiyor kuzeniyle ama o onlarin kendi tercihi beni ilgilendirmiyor.


  • earthangell  (21.07.14 16:10:02) 
@chica
valla ben savunuyorum demedim, yengenizle empati kurmaya calistim. turkiyedeyiz, dinamikler belli, tecavuze ugrayan bir bayanin intihara suruklendigi/olduruldugu/tecavuzcusuyle evlendirildigi bir cografyadayiz. seks yapan kizlarin evlenmeden fellik fellik kizlik zari diken doktor aradığı topraklardayiz. aferdesin koyunde essek/kopek ziten adamlarla uzaktan akrabayiz. siz hayati hav ay met yor madir tadinda sandiginiz surece bunlar size garip gelecek

  • fatihdr  (26.07.14 03:56:34) 
gerci yazdigimdan savunuyomusum sonucu da cikarilabilirmis

bu arada 2014 senesinde hala mobil versiyona edit secenegi koymayan siteler var
  • fatihdr  (26.07.14 04:01:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.