[]

otomatik olarak muhalifleşiyorum

Şöyle ki; konu ne olursa olsun(spor, siyaset, aralarında rekabet olan her şey), birinin yanındayken ötekini savunuyorum.

Örneğin Fb'lilerin yanında Gs'lileri savunuyorum, Gs'lilerin yanında Fb'lileri savunuyorum. Ülkücülerin yanında komünistleri, komünistlerin yanında ülkücüleri savunuyorum. Özgür suriye ordusunun savunulduğu bir ortamda esad'ı, esad'ın savunulduğu bir ortamda öso'yu savunurken buluyorum kendimi gibi...

Bir taraftakiler, diğer tarafında haklı olduğu yerleri görebilsinler istiyorum. Veya git yüzüne söyle lan arkasından konuşma felsefesiyle o an arkasından konuşulan tarafın yerini alıyorum. O an hangi taraf azınlıksa o tarafı savunuyorum. Ya da kimse bana tam anlamıyla haklı gelmediği için böyle davranıyorum. Mesela bu günlerde de akplilerin yanında israili savunur oldum. Üstelik inançlıyımda. Ama diyorum ki adama, kardesim filistin'in de hatalarını gör, odun gibi müslümanlar öluyor diye ortalikta dolaşma. herkes kendince doğruyu gördüğü kadar, hatayı da görsün istiyorum.

Neyse soruya gelelim, var mı benim gibi olanınız? Varsa nedeni ne sizce bu durumun?

 
herkesin aynı şeyi düşündüğü yerde, kimse bir şey düşünmüyor demektir.


  • icim urperiyor  (21.07.14 14:10:07) 
Bi örnek daha vereyim. Dün bi ünide rektör içki sigara satışını yasaklamış diye küfür ediyordu gençler. İçmeyin olm dedim okul lan burası nihayetinde dedim. Gidin dışarda yiyin ne bok yiyirsanız dedim. Ama bi AKP li gelse rektöre helal olsun ünide içki sigara satişini yasaklamiş dese, rektörün çocuklarin içkisine sigarasına karışmaya ne hakkı var lan derim,18 yasini geçmiş bu adamlar derim.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (21.07.14 14:13:30 ~ 14:14:08) 
ben de az biraz öyleyimdir. ama ben genelde zayıftan yana olmayı tercih ediyorum.neden olduğunu ben de bilmiyorum ama bu durumu seviyorum. polemiğe çevrilmediği sürece bana da karşımdakine de öğretici oluyor çünkü.


  • dahili meddah  (21.07.14 14:14:11) 
Oha ben de aynen böyleyim ve bu yüzden çok eleştiri alıyorum ailemden. Hep muhalefetsin hep muhalefetsin diyorlar.


  • alliswell  (21.07.14 14:15:13) 
en güzeli. herkese gider yapacaksın. yanlış olması önemli değil, sen yanlış olduğunun farkında olduktan sonra tabi.


  • hasmetizm  (21.07.14 14:18:12) 
ben de biraz böyleyim. tartışmanın daha akılcı bi hale gelmesine, tarafların birbirini anlamasına yardımcı oluyor gerçekten. tartışma kısmını seviyorum ama aile ve yakın çevre bu konuda epey tepkili.


  • mutley  (21.07.14 14:19:22) 
ben de biraz böyleyim ama sırf çevremdekilere karşı da değil. kendime bile muhalefet yapıyorum. bu beni daha çok düşünmeye, olaylara daha geniş açılardan bakmaya itiyor ve kendimi beyin fırtınası yapıyormuş gibi hissedip mutlu oluyorum.


  • o degil dee  (21.07.14 14:20:30) 
maalesef bende de yavaş yavaş vuku bulmuştur bu.
galiba sözlükte yazanlarda ortak bir olumsuz özellik bu.
çünkü sözlük ortamında hep "x, y'den iyidir." gibi kesin yargılar, "genellemeleri sevmem ama tüm x'ler/x'çiler aptaldır" gibi mantığın ağladığı durumlar, sanal ortamlarda x'i gereksiz yere yerden yere vurmanın hafifliğini yaşayan insanların varlığı bizleri bu duruma itiyor (bence).

dolayısıyla bu tutumumuz gerçek hayatımıza da yansıyor. hep bir cephe alma psikolojisine bürünüyoruz.

genellemeleri sevmem ama tüm sözlük mecrası olarak hastayız.
  • m e b  (21.07.14 14:22:50) 
aynısıyım, ama şu an senin yaptığına da muhalefet olasım geldi.

insanlar mal sorun bizde değil. her şeyin fanatizmi zarar.
  • seksen9  (21.07.14 15:33:28) 
herseye eyvallah deyip omurgasiz gorunmek ne kadar yanlissa bu da yanlis bana gore. sen olaylari gercekten bir adalet terazisinde olcmeden degerlendiriyorsun o zaman. bence muhaliflik yapmadan once derin bir nefes al biraz dusun olaylarin enini boyunu sonra tarafini sec.


  • sfist  (21.07.14 15:48:23 ~ 15:48:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.