[]

çene ameliyatı olmalı mıyım?

üst köpek dişlerimden bir tanesi önde ve yukarıda. üst çenem dar olduğu için kendine yer bulamamış ve o şekilde kalmış. ayrıca dişlerimi kapattığımda ön kısım tam kapanmıyor. bariz bir açıklık kalıyor. görüntü olarak alıştım artık 22 yaşındayım. ama düzeltilse daha iyi olur tabi. bu yüzden dün ortodontist'e gittim. bana 2 ameliyat olmam gerektiğini söyledi.

1.ameliyatta üst çenemi genişletecekler. 1 yıl sonra 2. ameliyatı olcam.
2.ameliyatta ise çenemi kesip yeniden yerine oturtacaklar.

bu süreçte tel de takmam gerekecek sanırım. bu kadar şeyi özelde yaptıramayacağım için marmara üniversitesinde yaptırcam orada da 1 seneden önce sıra gelmez diyorlar.

sorularım şunlar:

1. sizce yaptırmaya değer mi? 2 ameliyat ve bir sürü çile. o kadar sıra beklicem falan. görünüşü beni çok rahatsız etmiyor.

2. bu iki ameliyattan birini yaptıran var mı? yaptırdıktan sonra ne derecede yararını gördünüz? ameliyat öncesi/sonrası zor oldu mu ?

3. bu sorum özellikle dişçilere. yaptırmazsam görünüş dışında herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

kafam çok karışık. şimdiden teşekkürler.

 
1- evet.


  • sen git ben geliyorum  (17.07.14 23:17:31) 
kesinlikle ama kesinlikle olma diyorum. OLMA. çünkü halamda çene ameliyati oldu. Üst çene. Ve yüzünün sağ tarafı şişik şuan. Yüzün aylarca balon gibi kalıyor. Sadece sıvı tüketiyorsun. Kronik bir baş ağrısı oluşuyor. VE GEÇMİYOR. Sakın sakın yaptırma derim. Gerçekten pişman olacağına çok eminim. Biz çok çektik halamdan kendiside aşırı pişman olmuştu. Doktorlar ameliyat öncesi hiç sorun olmayacağını söyledi ama 3 sene oldu yüzünün sağ tarafındaki şişlik kalıcı maalesef. biz özelde yaptırdık. medikal parkta. en iyisiymiş sözde. 4 saat sürmüştü ameliyat


  • Leopar..  (17.07.14 23:25:06) 
Bir kere asla yaptırma diyenleri dinleme çünkü herkeste aynı şeyler yaşanacak diye bir kaide yok. Ben de alt çene ameliyatı oldum 5 saat sürdü, sıvı beslendim, ilk bir ay çok zordu evet bunları zaten doktorun da soyler/söylemiştir. Illa birkac doktora daha danışın da öyle karar verin buradan yanlış yonlendirilmeyin.


  • zet  (17.07.14 23:43:05) 
Sanırım şu ameliyattan lefort 1 osteotomy: youtu.be

Olup olmamak sana kalmış.
  • Lim5  (18.07.14 01:13:55) 
ataşehir estethicada yıldız öztürk ortan diye bir profesör hanımabla var ona bi görün. en son muayene ücreti almıyorlardı. aynı dertten bende müzdaripim çenemde darlık var birde üst çenem alt tarafa göre biraz ilerde ameliyatsız elimden geldiğince düzeltirim demişti.

fiyat olarak geçen sene bana 8 bin tl demişlerdi.

çeşitlilik olsun bi git görün.
  • rahmi pinkfloydoglu  (18.07.14 02:40:34) 
şimdi iskeletsel ve dişsel olaak açık kapanış var.

öncelikle çok kolay bir süreç değil ancak görüntü ve fonksiyon açısından ''ciddi'' derecede düzelme oluyor. görüntü zaten eskisiyle kıyaslanmayacak derecede güzel olur.
görünüş rahatsız etmese de dişlerin çürümesine, ağız kokusuna sebebiyet verebilecek durumlar bunlar, sağlık açısından da güzel olur.

çok zorunlu mudur? elbette hayır.

ancak bunun kararını oturup düşünüp taşınıp kendiniz vermelisiniz, sonuçta özellikle 2. ameliyat sonrası sadece sıvı şeyler işe besleneceksiniz bir süre.

özelde yaptırmayın zaten fakülte hastanelerinde profesörler yapar bu işleri, çok basit işler değil bunlar.

ama tamamen değişik bir yüz ve gülüşe sahip olursunuz, bunu yaptırmış hastaların öncesi ve sonrası ffotoğraflarına bakınca bambaşka insan haline gelip, çektikleri çileye ne kadar değer olduğunu fark etmişimdir hep. hele üst çene geride ve öne alacaklarsa burun ucu bile değişip, burnun şekli bile değişiyor (burun estetği yapılmamasına rağmen)

çok zorunlu değil ama açık kapanış dişlerin sağlığını olumsuz etkiler, gece uyurken dudaklar kapanmaz,çürük artışı olur, ağız kokusu olur ama hayatınızı devam ettirirsiniz yani çok çok zorunlu değil.

zorluğu ile başa çıkabilecekseniz yaptırın, yarıda bırakmak kesinlikle olmaz. her şeyi göze alcaksınız , her söyleneni uygulayacaksınız ama sonucuna değe bence.

ayrıca ameliyat oluyorsunuz sonuçta, ilk zamanlar tabiki de şişlik, ağrı vs olur. dizinizden ameliyat olup ertesi gün koşamadığınız gibi bunda da hemen normal düzeninize dönemezsiniz. o yüzden ''ay çok şişti bilmem ne'' yorumları çok saçma bence.

bu konuda en iyisi de özel değil fakülte ortamıdır.
  • neferkitty  (18.07.14 09:05:50 ~ 09:07:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.