[]

bende bir hastalık var sanırım :/

dün iftardan sonra halısahaya gidicektim. sahurda düzgün bi şey yemedim sadece çiğ köfte yedim. ertesi gün halısahaya gitmeden önce iftarda da bir dilim şu bisküvili pastalardan yedim yemekten de bikaç kaşık aldım kalktım. sonra bi yere gittik arkadaşla maçtan önce çay içiyoruz. oturduğum yerde bir anda fenalaştım gözüm karardı masanın üstüne yığıldım. o an bi ayran getirdi hemen arkadaş yarısını içebildim hastanenin hemen yanındaydık işte kalktım koluma girdi arabaya gidiyoduk yolun ortasında gözlerim tamamen karardı ve hiçbi şey göremedim. tam kapkaranlık oldu yani. sonra hastaneye gittik oraya gittiğimizde kendime gelmiştim daha acile girip bakılmadım çıktık. işte bi tane ayranın içine baya tuz atıp bi tane daha ayran içtim biraz kendime geldim. sonra maç yaptık kalede durdum ama böyle kafam gidip geliyodu.

bugün iftarda iyi yedim. sonra çok acayip bi yorgunluk çöktü yatağa uzandığım gibi uyumuşum. 12de arkadaş aradı uyandım işte çıktım dışarı ama yine kafam dönüyo. kendimdeyim ama kafamda bi bulanıklık vardı. az önce sahur yaptım şu an yine pek iyi değilim birden ayağa kalktığımda kafamda git geller oluyo.

daha önce tansiyorum bir kere düştü sadece. o da ameliyat olmuştum dikişler alınırken kendimi çok sıktım tansiyonum düşmüş bi ayran içtiğimde geçti. bu olay 6 sene önce oldu.

bu sefer tansiyonum mu düştü bilmiyorum ama öyle tahmin ediyorum tuzlu ayran içtiğimde kendime geldiğim için.

Tekrar düşüp gözlerimin kararmasından korkuyorum geçen sefer arkadaş yanımdaydı ama şimdi tek başıma bi şey olur diye endişeleniyorum.

doktora gitmeme gerek var mı acaba bi hastalık falan mı var bende yoksa geçici bi şey mi bikaç güne geçer mi?

bu arada ramazan boyunca uykum çok düzensiz hergün farklı saatlerde uyuyorum bazen hiç uyumuyorum falan.

bir de perşembe bi daha maç var ona gidiyim mi?

 
gideceksen oruc tutma, tutacaksan gitme


  • buzzlightyear  (16.07.14 02:39:16) 
doğru düzgün bir şey yememişsin ki, bir de üstüne maç yapma niyetindesin. Tabi bi doktorun yorumlaması daha doğru ama bu yaptıkların sonucunda doğal olarak şeker ve tansiyon dalgalanması yaşıyorsun. yemek sonrası yorgunluk şeker nedenli büyük bir ihtimal. oruç tutmaya devam edeceksen halı sahaya ara vermelisin bence.


  • nickyazmaksartmibulamadim  (16.07.14 02:48:34) 
17 saat aç kalıyorsunuz uyku düzeniniz bozulmuş e normal böyle şeyler. kendinizi daha kötü hissederseniz sonra tutun orucunuzu bence.


  • kutsalbok  (16.07.14 03:14:37) 
belki glukoz metabolizmanız bozulmuş ya da insülin direnci başlamıştır. iftardan sonra kan şekeriniz düşüyodur. (ani insülin salınması sonucu mesela).

tansiyondur yaa, oruçtandır, sahurda az yemiştik, iftar da zayıftı filan diyerek atlanabilir.
  • compadrito  (16.07.14 03:20:54) 
yani, bunların sebebinin oruçtan kaynaklandığını anlamak için alim olmaya gerek yok bence. saatlerce aç kalmak mideyi açlığa alıştır, dolayısıyla yemek yemeye çalıştığında miden almaz. sahurda ve iftarda adam akıllı bir şey yiyememen bundan. ertesi gün iftarda çok yemen de mideyi sindirim zorluğuna sokmuş ve metabolizmanı allak bullak etmiş. vücuduna enerji ve besin veren maddelerin az girmesinden dolayı maç yapıp efor sarf edince de tansiyonun yerlere inmiş. uykusuzluk da cabası.


  • harekatamiri  (16.07.14 04:07:02) 
Abi anlattıkların sağlıklı şeyler değil. Sahuru çiğköfteyle yapmak, iftar pasta falan yemek normal değil bir defa. Sahurda düzgün yemiyorsan iftarda adam gibi yemek lazım.

Ben de yılllardır göz kararması sorunu yaşıyorum. Oturduğum yerden kalkınca baya fena oluyorum. Kararmaya falan alıştım da bazen parlak parlak noktalar görüyorum birkaç saniyeliğine.

4 sene önceydi galiba. Ramazan ayındaydı yine, yattığım yerden kalkıp odama giderken koridorda başım dönmüştü, duvarın aynı tarafına 3 defa çarpıp anneme tutundum. Baya ilginç olmuştu.

Bir de ameliyat sonrası halsiz kaldığım dönemlerde banyodan çıkınca duvara yaslanıp bayıldım. Allah yardım etti resmen, bacağımda 51-52 tane dikiş vardı. Düşsem baya sıkıntı olacaktı. Uyandığımda bir sandalyeye oturtuyorlardı beni. Çok ilginç geldi düşününce.

Önümüzdeki 2 gün adam gibi yersen gidebilirsin. Maç en erken iftardan 2 saat sonra olursa çok daha iyi olur. Ve çay da çarpıntı yapabilir, maçtan önce içmek iyi olmayabilir.
  • aguilas negras  (16.07.14 04:19:12) 
Allah kabul etsin bu arada.


  • aguilas negras  (16.07.14 04:19:28) 
bayılıyorsun, hastaneye gitmiyorsun, dönüp maça devam ediyorsun?


  • ravenudon  (16.07.14 08:38:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.