[]

rockçılar, metalciler toplanın hele

metallica, tool, rhcp, queen, the beatles vb gibi farklı tarzlarda olsa da genellikle rock ağırlıklı müzik dinlerim. öyle tarz olsun falan diye de değil, gönülden severim. ama bu ara bir-iki tane elektro şarkıya sardım.
hiç dans eden biri falan da değilimdir halbüse :/
hatta oynamayı, dans etmeyi, pop veya elektro müziği sevenleri anlayamazdım.
ama şu şarkı mesela çok hoşuma gidiyor bu ara:

www.youtube.com

siz de ara ara böyle kopmalık şarkılar dinliyor musunuz? peki gururunuza yediremediğiniz oluyor mu :D
son bişe, yaş ilerledikçe neden böyle bayağı müziklere kayılıyor yahu?

 
Kraftwerk, deadmau5, daft punk (eski isleri, RAM oncesi),kmfdm rock dinleyen adami sarabilecek seyler.

Verdigin linkteki sarki i-ih. olmamis.
  • fortisvita  (14.07.14 22:42:01) 
Bi de bunu dinle bakayım;

www.facebook.com

Avicii'nin de kafası karışık mınakoyim; Wake Me Up'dan sonra Lay Me Down diye şarkı yapmış.
  • godless frog  (14.07.14 22:43:43 ~ 22:45:19) 
geçen seneye kadar AĞIR METAL RAAAAWRR diyen biriydim. şimdi aynen böyle dans etmeli, elektronikli müzik dinliyorum. alıştım. bunu seviyorum artık. eskiden nefret ederdim. hem poptan hem de elektronik müzikten. "lan bilgisayar cızırtısından müzik mi olur?" derdim. şimdi açıp salak salak apaçi dansı yapan endüstriyelci hanımların vidyolarını falan izliyorum youtube'da. çok eğlenceli, çok tatlı.


  • pescador  (14.07.14 22:45:11) 
hepimiz yapıyoruz arada böyle şeyler tabi çevremize demeden :) kaç yıllık metalci havamıza bir şey olmasın diye. gerçi bu verdiğin şarkı biraz uç olmuş ben de bu ara anca sia'nın chandelier'ını dinliyorum misal.

yalnız yaş ilerledikçe mi oluyor orasını bilmiyorum tam tersi bence.
  • turkce konusan uzayli  (14.07.14 22:45:37) 
Genel olarak blues dinlerim, ama Taylor Swift de dinlerim hiç de gocunmam. Her müzik türünün kalitelisi de var kalitesizi de var.


  • i was made for you  (14.07.14 22:46:11) 
gurura yedirememe herkeste oluyor bu yüzden çizgim dışındaki bir şarkıyı anında kapatırım.sana metal ve rock fakat oldukça hareketleri grupları önerebilirim.

of mice & men ve three days grace'le başla istersen
  • sytemofadownmanyagi  (14.07.14 22:47:16) 
linkteki şarkı tam easy-listening denen tür oluyor sanırım; beni pek açmadı. dediğin tarzda rock/metal dışı kategorideki şarkıları bir iki örnek dışında "açayım da şunu güzelce bir dinleyeyim" demiyorum ancak tını olarak gayet güzel gelen, dinlerken keyif veren müzikleri de gurur meselesi yapmadan gayet güzel dinliyorum.

yaşım 35 oldu hala tool dinliyorum bıkıp usanmadan hemen her gün, kimilerine göre ben gayet dar kafalıyım müzik konusunda bu sebepten; ha sikimde mi değil :) bundan dolayı sen de gururuna yedirmeyi falan boşverip keyif aldığın şeyi dinlemeye devam et.
  • diabolus79  (14.07.14 22:49:04) 
hayvan gibi tool dinleyen, dinlemekten öte her parçada parçayla ilgili yazılmış yazıları okuyan (tool şarkıları malum) ve tabir-i caiz ise tool'a tapan biri olarak linkteki gibi olmasa da anlattığın tarzda müzikler de dinliyorum. hatta dışarı çıkıp böyle bir ortama girince gayet oynuyorum da. hayat kısa, tadını çıkarmak lazım. salla gitsin gurura yedirmeyi falan.

"en kötü, ortamlarda ben istemem (pu) dersin, nolcak" :D
  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (14.07.14 22:52:28) 
@fortisvita, yok onları hiç bilmem daft punk'ın bir iki şarkısı hariç. yani bu şarkıyı da ilk duyduğumda bu ne len ıyk demiştim ama birkaç defa dinleyince güzel geldi yav boşluğuma mı denk geldi utandım şimdi :\

@godless frog, linkteki elemanların tarzı tam benim kafadan ama şarkıyı sevemedim. avicii yorumuna random güldüm :d

@kotakotkota, saçı beline kadar uzun, death metalci abim bikaç sene önce saçları kestirdi ve şuan david guetta dinliyor :\

@turkce konusan uzaylı, valla benim ağır metalci arkadaşım bi ara çok komik bi pop şarkıya takmıştı, gidesim geldi mi neydi adı :D dediğin gibi havası zedelenmesin diye kimseye diyemiyordu asdklaj

@sytemofadownmanyagi, yok ben normalde sevmem zaten hiç hareketli :) sadece bu ve bir iki şarkıya takıldım bu ara.

@diabolus79, tool candır yahu, yaşı veya zamanı yoktur öyle güzel grupları dinlemenin :)
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (14.07.14 22:55:12) 
@nohut kokusu sacan duduklu tencere haha aynen öyle ikiyüzlülük yapıyorum :D


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (14.07.14 22:56:16) 
ben de aşağı yukarı aynıyım. hani çok utandırıcı şeyleri geçeyim ama dinledikten sonra herhangi bir insan nasıl şunu www.youtube.com sevmez diyorum mesela.


  • acccra  (14.07.14 23:00:07) 
dinlediğin gruplar bence tartışmasız çok iyi gruplar. fakat müziğin bir türe ya da bir enstrumana ait olması doğru değil. zamanla dinlediğin türler çok daha hızla değişecek ve bu gayet doğal bir durum. tabi kapalı bir çevredeysen tek tarz dinlemeye devam edersin. mesela ankara daysan sadece hard rock dinlersin :)

yeni başladıysan , fatboy slim, chemical brothers, prodigy. daha sonraları massive attack, portishead, royksopp ve moby ile devam edersin. swayzak, scsi-9 gibi djlere yakın dur, jazz blues dinle ve bu arada rock müzik dinlemeye de devam et.
  • silver apple  (14.07.14 23:16:08) 
@silver apple, yok İstanbul'dayım ve çevremde her tarz dinleyen arkadaşım var. hatta popçular çoğunluktalar bu ara.
prodigy ve massive attack severim, rock a çok ters müzik yapmıyolar bence. öyle olsa prodigy'yi geçen sene rock'n coke da dinlemezdik :))
öbürlerini sadece ismen duydum, moby'yi küçükken çok severmişim :)
swaycak, scsi-9 bunları duymadım bile hiç. tavsiyeler için teşekkürler :)
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (14.07.14 23:34:16) 
32 yaşımdayım ve 7 yaşımdan beri rock ve türevlerini dinliyorum. :)

daft punk'ın ram albümünden sonra acaip sapıttım. 70'ler disco ve funk'a sardım. hiç bilmediğim şeylerdi, çok sevindim. fakat ikisini birden yürütmek zor oluyor. zaten istediğim kadar çok müzik dinleyemiyorum, hepten zorlandım.
  • jaaaccckkk  (15.07.14 11:32:14) 
disclosure, hot chip, justice


  • feykalade  (15.07.14 13:23:14) 
Gerizekalı ilk ergenlik seneleri dışında hiçbi zaman "başka tür müzik dinlemem iyyy" demedim. Ama elektronik müzik de hakkaten dinlemem be abi. Kendi isteğim dışında bunlara maruz kalınca aşırı kirlenmiş hissediyorum beynimi. Yeri gelir 90'lar 2000'ler pop da dinler oynarım ama şu elektronik cıvcıvlar, devamlı birbirini tekrar eden ritmler beni mahvediyor. Bende ergenlikten sonra rock'a metal'e ek olarak jazz'a blues'a bi evrim oldu.


  • pandispanya  (15.07.14 13:28:08) 
reyiz okunacak öyle güzel kitaplar, izlenecek öyle güzel filmler, dinlenecek öyle güzel şarkılar var ki, kalkıp 3-10 arası iq sahibi kişilerin fanatikliğine göre mi şekillendireceksin ne yapacağını? emin ol fanatikler dışında da hiç bir müzisyen sadece yaptığı müzik türünü dinleyip kendini sınırlandırmaz. o adam bir şeyden beslenecek, ufku genişleyecek ki bir şeyler üretebilsin. e olayın yaratıcısı o kafada değilken kalkıp böyle düşünürsen anca bir şeyleri kaçırmış, kendini mahrum bırakmış olursun. kaldı ki bu içten gelen bir şey değil mi, napıcan aynanın karşısına geçip napıyorum ben seansları mı düzenlicen :) bende elektro çalıyorum ağırlıklı metal dinliyorum ama bourne izlerken ready steady go diye bir şarkı duymuştum hala arada dinliyorum, örnekler çoğaltılabilir. gitarımdan özür falan mı dilemem lazım lan yoksa.


  • them bones  (17.07.14 21:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.