[]

az zararlı abur cubur ve içecek

selamlar,

4 sene oldu galiba kola içmiyorum. ice-tea, meyve suyu vs tüketimim de neredeyse yok. cips gibi şeyleri de neredeyse hiç satın almam, ayda yılda bir anca yerim. draje, şeker, kek gibi şeyleri de tüketmem. abur cubur olarak sadece kraker, arada bir de biskivü, çok canım isterse de çikolata yerim.

akşam evde otururken bir şeyler yemek istiyorum çerez niyetine. arada bir kuruyemiş yerim, kuru üzüm falan, mısır patlarım. hadi cips, çokolat yerine kuruyemiş yedim. kola, ice-tea vs gibi şeyler yerine ne içeceğim.

bu saydığım şeyleri yemeyi içmeyi bıraktığımdan beri zaten bunları canım hiç istemez oldu, hatta lezzetsiz ve iğrenç gelmeye başladı.

ama ambalajlı ve market abur cubutrlarını hayatımdan çıkardığım beri yerine bir şey koyamadım. markete gidip serinletici bir içecek istesem maden suyundan başka alacak şey yok.

sorduğum soru şu: akşam evde otururken bir şey içmek istesem, çay ve maden suyu yerine ne içebilirim? keyifli ve lezzetli, doğal ve yapımı basit tariflerinizi bekliyorum. eskiden evdeyken her akşam meyve yerdik türlü türlü. artık pazara çıkamıyorum ki meyve salatası yapıp yiyeyim.

 
komposto iç.


  • baldur  (12.07.14 21:25:44) 
benim favorim maden suyu+vişne suyu ve maden suyu+portakal suyu

hem gazlı hem sağlıklı, damak zevkinize göre maden suyunun ve meyve suyunun yüzdesini kendiniz ayarlayın. başka meyve sularıyla da deneyebilirsiniz. size kalmış.
  • yemrem  (12.07.14 21:27:39) 
soda


  • neferkitty  (12.07.14 21:29:58) 
soğuk çayınızı kendiniz yapabilirsiniz.
soğuk kahve de olabilir.
kefir var şahane bir içecek, severseniz.
ayran da bir alternatif, ben sevmem ama.
  • icemint  (12.07.14 21:30:32) 
Bol naneli limonata. Şekersizliğe zaten alıştıysanız şeker ilavesiz bile gideri var. Olmadı azıcık balla tatlandırırsınız. Gayet serinletici.


  • oranjlaturanj  (12.07.14 21:34:10 ~ 21:35:50) 
ev yapımı kırmızı erik suyu.


  • saatgeceninonikisi  (12.07.14 21:49:04) 
kendi abur-cubur alışkanlığımdan aklıma gelenleri söyleyeyim: kuruyemiş zaten demişsin ayrıntılara girmeyeceğim ama soslu olanları dahil etmiyoruz elbette. ayrıca alacağın çiğ kabuklu fıstığı kendin fırında kavurursan hem çok lezzetli olur hem de iyi protein almış olursun. az olmak kaydıyla kuru meyvelerden tüketilebilir. sıcak içeceklerin yanına kurabiye türü birşeyler istersen klasik un ve şeker içermeyen yulaf kepeği ve kuru meyve temelinde güzel tatlar yakalayabilirsin yaz-gi.com linkinde de görüleceği üzere. bu tarifi sen ceviz-fındık gibi sevdiğin yemişlerle de zenginleştirebilirsin (fıstık ezmesi de güzel oluyor bak içine)

içecek olarak kefir zaten denmiş, çay-kahve de klasik zaten, limon sıkılmış bir soda da güzel seçenek olabilir.

EK: bu yulaf kepeğinden internet üzerinde aramayla görebileceğin muhtelif sitelerde kek gibi atıştırmalık tarifleri de bulabilirsin. aklına yatan olursa değerlendir derim, kişisel olarak splenda gibi tatlandırıcılara karşıyım, gerek görmüyorum zaten, meyvelerle falan güzel bir tatlı oranı yakalanıyor.
  • candanag  (12.07.14 21:53:15 ~ 21:59:25) 
aslında komposto derken
saatgeceninonikisi'nin dediği içeceği keşfettim. yalnız kırmızı erik, güneşten kızarıp kırmızı olan erik olmayacak, başka bir tür, çok ekşi.

  • baldur  (12.07.14 21:55:40) 
Her türlü meyve suyu, ki buna taze sıkılmış meyve suları da dahil, zararlıdır. Şeker yüklemesi yapmaya gerek yok. Bir bardak portakal suyu neredeyse kola kadar şeker içeriyor. İçindekinin doğal fruktoz olması bir şeyi değiştirmiyor. Şeker şekerdir. Kutu içinde satılan meyve sularından bahsetmiyorum bile. Meyve suyu değil zaten onlar; meyve ile aynı renge sahip zehirli sıvı. Limonata öneren de olmuş, şekersizi var demişler ama ya içindeki tatlandırıcı, ya raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasal koruyucular, renklendiriciler? Ev yapımı olanlar için de içine bal koyabilirsiniz denmiş ama bal şekeri=sofra şekeri. Hiçbir farkı yok.

Ne içeceksiniz peki? Eğer bana bir zararı olmasın diyorsanız su ayran ve kefir, zararı olmayan içeceklerdir. Bunlardan birini tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • angelus  (12.07.14 21:58:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.