[]

sigarayla neden uğraşıyorlar?

selamlar,
son zamanlarda sigarayla çok uğraşır oldular. neden?

içmeyenler rahatsız oluyor, dumanı kötü kokuyor falan değil bence olay. kanser ve benzeri hastalıklara sebep olduğu için sağlık masraflarının artması falan mı?

komple sigarayı yasaklayacaklar ellerinden gelse.

sadece türkiyede değil, tüm dünyada sigarayı azaltmaya yönelik çalışmalar yapılıyor bu arada.


ayda yılda bir sigara içen biri olarak açıkçası memnunum yolda yürürken ve kapı önlerinde sigara içilmemesiyle ilgili bir yasaktan. ama o kadar karışmaya hakkımız var mı bilmem.

 
Keşke komple yasaklansa.


  • angelus  (12.07.14 13:14:33) 
bana kalırsa o kadar karışmaya hakkımız var zira sigara içenler ağırlıklı olarak sağındaki solundakilere önem vermiyorlar. ben açık havada bile rahatsız oluyorum ki çoğu işletme daha içeride sigara içilmesine müsade ediyor.

diğer nokta evet sağlık harcamaları.. bazı ülkelerde sigara içenlerden daha fazla vergi alındığını ya da doktora gittiklerinde 2. sınıf muamele gördüklerini okumustum .. her ülke bu yolda ilerliyor.. özellikle gelişmiş ülkelerde " neden benim ödediğim vergilerle sigara içenlerin sağlık masrafı ödensin " algısı var.
  • omonia  (12.07.14 13:15:56) 
angelus+1
içenler kendisini düşünmediği gibi çevrelerine de saygıları yok

  • rock n roll  (12.07.14 13:18:23) 
Hakkımız var, pasif içicilikle zehirleniyoruz. Onlar her yerde umursamazca içiyorlar. Yasağa rağmen stadyum tuvaletinde içen gördüm.


  • Lim5  (12.07.14 13:27:58) 
devletin komple sigarayi kaldirmasi gibi bir sey olabilir mi ya.
o sigarada ki vergi hic bir yerde yok.
bunlar sadece bak biz spot falan yaptik siz icmeye devam ettiniz biz mesul degiliz cabalari.
  • kutsalbok  (12.07.14 13:28:40) 
sigara içen biri olarak yolda yürürken sigara içenlere uyuz oluyorum. ben bile önümdeki adamın dumanından rahatsız oluyorum içmeyen çok daha fazla olur. bunun astımı falan da var. gerçekten çok içme ihtiyacı hissediyorsam kimsenin olmadığı kaldırıma geçiyorum veya yolda yürüyorum.


  • r_u_h  (12.07.14 13:29:52) 
sağlık sistemine büyük yük getiriyor. sigara içen biri olarak sigaranın ve tütün ekiminin komple yasaklanmasını desteklerim. böylece sigara da esrar gibi milletin ayda yılda bir denk gelip içtiği zararsız bi şeye dönüşür, kurtuluruz. tabi böyle şeyler bi anda olmaz çözüm sürecini zamana yaymak lazım


  • mistreated  (12.07.14 13:36:14 ~ 13:36:56) 
sağlık masraflarından dolayı.

kimsenin bi tarafı yemez sigarayı yasaklamaya merak etmeyin. milletin bi keyfi var ona da gelmiş on tane laf ediyorlar.
  • tescillimarka  (12.07.14 13:46:38) 
sigara icmiyorum ama devletin sigara icme demesine karsiyim. sormaz ki neden iciyosun


  • sylow  (12.07.14 13:58:23) 
vergi+pasif içicilik. bence sigara tümden saçma bir şey, insanlık tarihinden silinse keşke.


  • acccra  (12.07.14 14:01:41) 
hastane masraflarindan dolayi oldugunu düsünmüyorum. sigara alkol yasaklariyla azaltmasa kullanma oranını daha fazla giriyo devletin cebine hastane masraflarina nazaran


  • sylow  (12.07.14 14:05:24) 
Birileri IV. Muratçılık oynamak istediği için. Sigaradan alınan vergiden sağlanan kazanç, sağlık bakanlığının bütçesinden fazla. nasıl bir yük getiriyor şu durumda, anlamadım.

Ha tiryaki miyim? Yoo, hatta sigarayla şöyle bir durumum var: antik.eksisozluk.com

Kalabalık caddede yürürken içen, kapalı durakta içen, ne bileyim AVM'lerin önünde kocaman geniş alanlar yokmuş gibi tutup tam giriş-çıkış kapısının önünde içen düşüncesizler yüzünden arttı içmeyenlerin antipatileri. E haklılar. Ben -arada bir de olsa- içen birisi olarak evimin içinde içirmez, kar kış demeden misafiri balkona yollarken, sen kalkar kapalı durakta içersen, biraz duraktan uzaklaşıp 5 adım geride içmezsen, insanlar da tepkiselleşir işte.

Kısaca toplum hayatına adapte olamamışlar yüzünden, herkes sorun yaşıyor.
  • istinyede bekle  (12.07.14 14:15:01) 
Yasaklara genel olarak umarsizca karsi biri olarak ilgili sigara duzenlemeleri ve fazlasi kesinlikle sosyal yasamimiza lazim. Cunku sadece iceni ilgilendiren bir mevzu degil. Tabii yogun egitimle desteklenmesi gerekiyor.

Ha yonetici arkadaslarin derdi saglik sorunlarinin getirdigi maddi kulfet tabii. Bizim yasamimizi sallayan yok.
  • f_d  (12.07.14 14:31:32) 
İşleri yok galbaa.ülkede bi bu düzgün değil ya işte sürekli bunla uğraşıyolar.diğer her şey bal gibi çünkü.sağlık sisteminde de.olm biz devlet bize baksın diye15 yıl üçyüzküsür lira ödeme yapıyoz suriyelilere beleş bakıyo eleman.dün sıra gelmedi lan bize devlet hastanesinde yabancılardan..bu benim karşılaştığım..karşılaşmadığım daha nice bokluk var ama daha sigarayla uğraşsınlar işleri yokmuşcasına.tebrikler.


  • 00 08  (12.07.14 14:41:19) 
Sağlık harcamaları en büyük neden.

www.who.int
  • evilinacloset  (12.07.14 15:45:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.