[]

Kedi piresi

Doktor pire için fısfıs sıktı ama hala üzerinde var sanırım. Ölü ya da diri bilemiyorum. Ailem evde kedi beslemeye inanılmaz karşı. Ben de kediyi arka bahçemize koydum ama sürekli bana gelmek istiyor, miyavlıyor. Elime alamıyorum çünkü pirelerden nefret ederim. Ola ki bana geçti hem evde yer yerinden oynar hem ben mahvolurum. Şu an bile sürekli kaşıntı halindeyim.
Şimdi kedinin pirelerini veya ölü pireleri ben nasıl temizleyeceğim. Her aşağı indiğimde banyo yapamam. Küçücük kedi uzak durmakta istemiyorum. Nasıl temizleyeceğim ben onu. Ayrıca kediyi yıkayan bir yer var mı?
Bunun dışında kediye ben ne yedireceğim? Şu an marketten aldığım bebek mamasını veriyorum ama her gün on lira yemeğine veremem.
Bir de sabah bir deri bir kemikti. İlk gördüğüm mamayı aldım verdim. İçinde hindi ve tavşan eti falan yazıyordu. Hepsini yemiş karnı şiş. Bir şey olur mu?

 
pire tozu kullanabilirsiniz,
kedinin ensesine pire tozu döküp bir süre kapalı bir yerde kalmasını sağlayabilirsiniz. fakat pire tozunu sakın kulağa, göze, burna, genital bölgelerine dökmeyin! pireler bir süre sonra kaçacaklardır. eğer mümkünse birkaç saat sonra kediyi yıkayın, pire kalmaz.
mama için, kuru mama daha hesaplıdır. veterinerlerde 4-5 liraya yarım kilo mama satılmakta.
fakat kedi bahçede kalacaksa pirelere ve diğer parazitlere karşı savunmasız kalabilir. bunlar gözle görünür olanlarla beraber gözle görünmeyen; iç parazit dediğimiz asalaklar olabilir. yani hastalıklara karşı güçsüz kalacak hayvan. ne yerse yesin bir işe yaramayacak...

*** düzeltme: başlangıçta pire tozunu sadece ensesine dökün. diğer yerlerini yalayabilir, her pire tozu güvenli olmayabilir.
  • paradoxical  (10.07.14 21:24:36 ~ 21:29:06) 
Fısfıs sıktı da, bir anda hepsini üzerinden dökmez ki fısfıs, yarın sık dişli bir tarakla tarayın, öyle bakın bi pire kalmış mı kalmamış mı diye.

Pire tozu dökerseniz, kendini yalamamasına dikkat etmeniz lazım. Pire tozu döktükten sonra, temizleme zamanına kadar gözünüzü bir dakika bile üstünden çekmeden yanında kalamayacaksanız, kullanmayın.

Tuvaletini kendi yapabiliyorsa karın şişliğinden bir şey olmaz. Kendi yapamıyorsa karnına ve poposuna ıslak pamukla masaj yapmanız lazım.
  • istinyede bekle  (10.07.14 21:32:32) 
pire tasmaları var, plastik gibi bir şey. işe ne kadar yarar bilmiyorum ama hiç yoktan iyidir. yalnız sokakta yaşıyorsa tasma takmamak en iyisi, çalıya oraya buraya takılabiliyorlar.


  • dohtopot  (10.07.14 21:42:23) 
fısfıs sadece üzerindeki pireleri döker. kedi yavru değilse ense damlası yaptırın. aksi halde bahçede tekrar pirelenecektir. hayvanlardaki pire insanlara geçmez,zaten insan vücudunda yaşayamaz. kediler yıkanmaz. eğer yavruysa hasta bile olabilir. temizlemek istiyorsanız hayvanlar için kuru şampuanlar var. karnının şişmesi beslendiği anlamına geliyor. ancak tuvaletini yapıp yapmadığını kontrol edin. aldığınız mama yaş mama ise sıcak nedeniyle çabuk bozulabilir. mama kabında mama bekletmeyin. havalar çok sıcak. yanına sürekli temiz su koyun.


  • madarch  (10.07.14 22:34:48) 
pireler can çekişip bi süre sonra ölüyorlar, kedi hareket ettikçe ve kaşındıkça da dökülüyorlar üzerinden. bi kontrol edin eğer ölmeyen varsa tekrar fısfıs sıktırırsanız tamamen temizlenir. eğer küçük yavruysa mutlaka kedi sütü alıp besle. toz halinde satılıyor. banyo kesinlikle yaptırma çok ıslak mendille yada nemli bezle temizlemeye çalış. ve sıcak tut. bunlara dikkat etmezsen çabuk hastalanıp ölüyorlar :(


  • heidifener  (11.07.14 06:28:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.