[]

Bazı şeyleri önceden görebilme

Selamlar ,


Küçüklüğümden beri çok saçma şeyleri önceden görebiliyorum. Mesela özellikle orta okul ve lise zamanlarımda aklıma gelen çok alakasız filmler iki gün içeriisnde yayınlanıyordu,

Dün sabah bir otelde tatilde olduğum halde bir anda aklıma bu olay geldi ; m.hurriyet.com.tr ve bugün haberi çıktı.


Böyle böyle küçük küçük şeyler var anlam veremedim ve nasıl olduğunu anlamadığın.

Nedir bu? Sizin başınıza da geliyor mu?

Ha birde rastgele bir radyo istasyonu açtığımda da içimden gelen şarkılar ( eskilerden ) çalabiliyor.

 
peygamberlik alameti bunlar. din kur, baş müridin olarak geliyorum hemen.

aslında sen sadece yanılsıyorsun olay bundan ibaret; deja vu ile aynı mantıkla işliyordur muhtemelen de ayrı bir adı varsa bilmiyorum.
  • diabolus79  (10.07.14 01:04:46) 
Bende de bu durum ruyamda gerceklesiyor.. Aileden bir kac kisinin olecegini gordum ve 1 2 hafta sonra vefat ettiler. Apdala malum olurmus diyorlar. Demek ki.....


  • kafasizkalmakisteyenbeyin  (10.07.14 01:05:19) 
diabolus'un da dediği gibi, tipin de müsaitse yeni bir din ya da tarikat kurabilirsin. bu işte çok para ve sex var.
yırttın hocam, yırttın.

  • titiraprap  (10.07.14 01:07:24 ~ 01:11:30) 
Lütfen bir din tartışması yapmayalım bu işi. Kendim Müslümanım ama böyle hacı ve hoca tayfasını baş gören bir Müslüman değil Kuran-ı Kerim okuyarak Allah ile kendi aramda ilişki kurmaya çalışan biriyim.

Diabolus79 bu haber olayını dün Babama söylemiştim deja vu olması imkansız çünkü Babama sordum anlatmıştın dedi
  • colorwithnotexist  (10.07.14 01:09:25) 
Arkadaslar bende deistim. Fakat goruyorum ruyamda. Whatt???


  • kafasizkalmakisteyenbeyin  (10.07.14 01:11:22) 
bu haberi aynen bu şekilde babana söylediysen ben ilk teklifimde çok ciddiyim:

"Bakırköy'de, eski ANAP'lı Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına evinin önünde gasp amacıyla düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak polis tarafından aranan ve bugün yakalanan 2 zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu."
  • diabolus79  (10.07.14 01:11:49) 
Diabolus79 :) şu şekilde söyledim;

Böyle bir olay vardı duydun mu?( kendi yurt dışında yaşıyor) yok duymadım. Aklıma geldi ne kadar garip.

Senin söylediğin şekilde anlatmış olsam şuan bütün din bilginlerinin yanını dolaşıyor ya da yanımda hürriyet editörümü var diye arıyor olurdum :)
  • colorwithnotexist  (10.07.14 01:15:13) 
hayallerini yıkacağım ama habere bakarsan olay zaten 15 nisanda olmuş bitmiş, şimdi failleri yakalamışlar; sen o zaman okumuşsun haberi, bugün yakalanma haberini dikkatli okumadan heyecanlanmışsın :)

"Bakırköy'de 15 Nisan günü meydana gelen olayda, 18. Dönem Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız, ailesiyle birlikte aracına bindikten hemen sonra, yolları motosikletli 2 kişi tarafından kesilmişti."
  • diabolus79  (10.07.14 01:18:06) 
Diablolus79 haberin eski olduğunu biliyorum.

Olay eski bir haberin bir anda aklıma gelmesi zaten.
Ayrıca yakalanma haberini bugün okudum olay dün aklıma geldi ve dün sordum.
  • colorwithnotexist  (10.07.14 01:19:43) 
bende aynı şekilde rüyamda görüyorum. ama olay döngüsü başlamadan hatırlamıyorum başladığı anda rüyamda gördüğümü hatırlıyorum. yani olayları değiştiremiyorum.


  • mymissingstars  (10.07.14 01:22:36 ~ 01:23:19) 
www.evrenindili.com

Gördüklerini yazsana şuraya.
  • vyava  (10.07.14 01:25:26) 
şöyle söyleyeyim o zaman, sadece denk geliyor, hayatında aklına gelen milyarlarca şeyden bazıları bu şekilde denk gelince sen " aa, bu dün benim aklıma gelmişti" diyorsun; böyle anları ayırıp kaydediyor beynin sadece, bir benzerleri olunca da bu anları/hissiyatı daha da sağlamlaştırıyorsun.

bunlar sadece benim fikirlerim tabi; seçilmiş olma, metafiziksel güçlere sahip olma durumları da olabilir. hiç birimiz yanlışlayamayız sanırım bu ihtimalleri.
  • diabolus79  (10.07.14 01:26:32) 
Diabolus79 hayal dünyam çok geniştir son yorumun en mantıklısı çünkü aklımda çok şey tutarım :)

Ha çocukluğumdan beri bir iyiliğin kılıcı olma hayalim vardır olsa fena olmaz :))

Ama dediğin doğru gibi çok şey düşünmek ve denk gelmek. Belki bu kadar alakasız zamanlarda alakasız şeyleri düşünmek ilginçtir :))
  • colorwithnotexist  (10.07.14 01:29:30) 
Ben gordugumde hemen hatirliyorum. Hatta birkeresinde okula giderken servisle kaza yaptigimizi gordum ve pek sallamadim. 1 hafta sonra kaza yaptik. Ondan 15 gun sonra akrabalardan birinin vefat ettigini gordum ve kazayi gordukten sonra hemen olucek olan kisiye anlattim. Omrum uzamis diye guldu gecti. Cunku sapa saglamdi. 1 hafta sonra karin agrisiyla doktora gitti ve bagirsaklari alindi zaten ertesi gunde oldu.



korku film senaryosu gibi oldu. Ama gercek :))
  • kafasizkalmakisteyenbeyin  (10.07.14 01:37:20 ~ 01:39:03) 
benim özel gücüm de yeni bir kelime öğrendiğimde mutlaka o kelimeye rast gelmem.bi işe yaramıyor gerçi ama kelime daha akılda kalıcı oluyor.


  • deletesystem32  (10.07.14 02:06:08) 
gördüğüm ve etkisinde kaldığım iki rüya aynen gördüğüm şekliyle gerçekleşmişti. üstelik olası şeyler değillerdi bile. bir sonraki şarkıyı bilebilirim, düşündüğüm şeyle ilgili aynı gün içerisinde bir şey görebilir, duyabilir, öğrenebilirim. bu son kısma tesadüf diyebilsem de rüyaların tesadüf olduğundan emin değilim.


  • devilred  (10.07.14 02:18:37) 
tam tersi bunlar kötü hafıza da olablir.

mesela bilnenin aksine deja vu bir öngörü değil hafıza hatasıdır.

özetle olacağın sandığın şeyleri fark etmeden önceden görüyor ama algılamıyor olabilirsin. mesela yayınlanacak filmi bir yerde reklamda billboard vs vs görmüş duymuş ama bilinçli olarak fark etmemiş olabilirsin.


buna bu kadar inanıyorsan bir gün al eline kalem kağıdı bir liste yap sonra geç radyonun başına bakalım o listeden o gün kaç şarkı tutacak. tabi bu arada radyoların aslında aynı şarkıları gün içinde defalarca çaldıklarını unutma.
  • orpheus  (10.07.14 05:16:02) 
Oprheus birer gün önceden bilebildiğim için şaşırtıcı yani kötü hafıza olması başkalarıyla paylaştığım için olağan dışı.

Reklamlar olabilir lakin yazımda da belirttiğim gibi rastgele radyo ve eski şarkılar. Ayda yılsa bir kere duyarsınız bu yüzdeb ilginç geliyor
  • colorwithnotexist  (10.07.14 08:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.