[]

Tatile giderken köpeğinizi bize bırakmak ister misiniz?

Merhaba,

Ben ve erkek arkadaşım köpek almayı düşünüyoruz. Ama şimdiye kadar hiç köpeğimiz olmadı. Evimiz 2+1 ve arkada ufak ve ortak bir bahçesi var. Bahçede kediler de var (yan komşunun ve mahallenin kedileri). Köpeklere ve diğer tüm hayvanlara bayılıyoruz ama uzun vadede bakıp bakamayacağımıza emin olamadığımız için (ilgi değil de yer ve maddiyat olarak) bir süre başka birinin köpeğine bakmayı denemek istiyoruz.

Hem bizim, hem daha sonra edineceğimiz köpeğin, hem de bir süre bakacağımız köpeğin sahiplerinin çıkarına olduğunu düşündüğümüzden, 1-2 haftalık tatile gidecek birinin köpeğine bakmanın en uygunu olacağını düşündük.

İlgilenen olursa mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
Bu durumda bir sakınca olabileceğini düşünüyorsanız da yorum yazabilirsiniz.

Yer: İstanbul / Kadıköy

 
ama nasil kopek bakim tecrubesi olmayan birilerine kopek birakilabilir ki?

es dost disinda birine nasil emanet edilir ki?
  • elxa  (08.07.14 16:42:23) 
Merhaba,

Ben ve erkek arkadaşım çocuk yapmayı düşünüyoruz. Ama şimdiye kadar hiç denemedik. Evimiz 2+1 ve arkada ufak ve ortak bir bahçesi var. Bahçede komşunun çocukları var (yan komşunun ve mahallenin çocukları).Çocuklara bayılıyoruz ama uzun vadede bakıp bakamayacağımıza emin olamadığımız için (ilgi değil de yer ve maddiyat olarak) bir süre başka birinin çocuğuna bakmayı denemek istiyoruz.

Hem bizim, hem daha sonra edineceğimiz çocuğun, hem de bir süre bakacağımız çocuğun ebeveynlerinin çıkarına olduğunu düşündüğümüzden, 1-2 haftalık tatile gidecek birinin çocuğuna bakmanın en uygunu olacağını düşündük.

İlgilenen olursa mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
Bu durumda bir sakınca olabileceğini düşünüyorsanız da yorum yazabilirsiniz.

Yer: İstanbul / Kadıköy
  • la noix  (08.07.14 16:56:11) 
güzel bir fikir aslında, eminim böyle 1-2 haftalığına köpeğine bakacak birini arayanlar da vardır ama bulamazsanız kopek gezdirme işini de düşünebilirsiniz. benim oturduğum sitede bazı yaşlı hanım ve beyler köpeklerini gezdiremiyorlar sadece tuvalete çıkarıyorlar, hayvanlar da genç ve oyuncu olunca enerjilerini sarfedememiş oluyorlar, zaten bütün gün küçük evlere tıkılıp kalmış yavrucaklar. yürüyüşe çıkarken bir iki tanesini alıyorum yanıma, biraz koşturuyorum, oynuyorum, hatta pikniğe bile götürdüm birini; sahipleri de çok memnun oldular.


  • tiny penny  (08.07.14 17:13:33) 
kedi bakım tecrübemiz var. ve her türlü şeyi öğrenmeye de hazırız. bırakırken anlatılır, öğretilirse ücretsiz bir şekilde bakmak istiyoruz.

@la noix

tamam, anladık da çocuk tamamen şahsi bir sorumluluk. bu açıdan köpekle karşılaştırılacak bir şey değil. annenin çocuk doğurmasıyla köpek sahiplenmek gerçekten aynı şey değil.

bakamayacaksanız almayın diyor herkes, biz de denemeden bilemeyeceğimiz için böyle bir şey düşündük. ne var bunda? hiç bakmamış biri hiç köpek edinemeyecek mi yani? körü körüne kesin bakarız, aslanız kaplanız diyip doğruca bir köpek sahiplenmek daha mı mantıklı?
  • nilmiye  (08.07.14 19:15:02) 
Yedikule Hayvan Barınağı'nın facebook sayfasında "Köpeğe/kediye geçici yuva aranıyor" tarzı paylaşımlar görüyorum hep. Gidip orayla konuşabilirsiniz, güven verirseniz oradaki geçici yuvaya ihtiyacı olan köpeklerden birini size bir süre emanet ederler bence.

www.facebook.com

Bu da yöneticisi:

www.facebook.com
  • green knight  (08.07.14 19:23:58) 
istediğiniz ve düşündüğünüz şey çok mantıklı ancak birde köpek sahibi tarafından düşünün.

köpeği emanet aldınız, köpek, zaten sahibi onu bırakıp gittiği için bir süre canı sıkkın olacak, yemek yemeyecek su içmeyecek vs. (hepsi böyle olmaz tabii bu benim başıma gelen bişi, veterinerden aldığım sahibi tarafından terk edilmiş köpek öyleydi, benden kaçıp veterine geri gidiyordu çünkü ona alışmıştı, sonra bana alıştı) siz panikleyeceksiniz o olacak bu olacak yada tamamen diyeceksiniz ki bu köpek bakmak bizim işimiz değilmiş, o halde emanet aldığınız köpeğin durumu ne olacak?

bir şekilde sahibine güven verebilmeniz lazım bunun içinde köpek bakan yakın bir arkadaşınızdan yardım alabileceğinizi yada beceremiyorsak istediğiniz yere bırakırız'ı (köpek sahibinin ailesine yada bir köpek oteline ve masrafları da size ait olacak) ikna etmeniz lazım. birde sözlük yerine çevrenizde varsa insanlar onlara söyleseniz daha iyi.

hayvan bir şekilde aileden oluyor bir süre sonra, çocuğunuzu tatile giderken emanet edecek bir yabancı aramak gibi bişi bu.
  • selam  (08.07.14 22:02:36) 
bu kadar abartılacak bir durum yok. çiftler çocuk yapmadan önce bile eşinin dostunun çocuğuna bir gecelik babysitting yapıyorsa geçici köpek bakmak istemek de gayet makul. hatta böyle bir şey istediklerine göre gayet sorumlu insanlar olduğu belli ve atla deve değil bakamayacak olacaklarını anlasalar bile bir hafta idare edebilirler veya çözümünü bulabilirler sokağa atacak halleri yok hayvanı.


  • dolmakalem  (09.07.14 01:05:46) 
@dolmakalem

sonunda bir anlayan çıktı.
  • nilmiye  (09.07.14 10:02:43) 
acil bi yere gidecekleri zaman köpek oteline para bayılmamak için fellik fellik bakacak birilerini ararlarken farklı konuşurlar


  • dolmakalem  (09.07.14 23:11:22) 
kaldı ki köpeğim olsa köpek oteline vs bırakacağıma onu gerçekten sevecek ve ilgilenecek bir aileye bırakıp kat be kat tercih ederim gözüm arkada kalmaz


  • dolmakalem  (09.07.14 23:13:00) 
köpeği tanımıyorsunuz , karakterini bilmiyorsunuz , kedilere karşı yaklaşımı nasıldır kestiremiyorsunuz , sokaktaki diğer köpeklerle iletişimi nasıl bi habersiniz , gezdirmeye çıktığınızda sokakta nasıl davrandığını bilmiyorsunuz , benim köpeğim bisiklet motor ve araba korkusu olmayan bir hayvan mesela verdim size gezdirirken tasmasını azıcık gevsek tuttunuz arabanın altında kaldı.. birincisi siz o vicdan azabıya yaşayabilir misiniz ? ikincisi ben sizi yaşatır mıyım ?


  • the imp  (09.07.14 23:20:34) 
asla öyle bir şey yapmam tanımadığım kişiye bırakayım da öldürün ha


senin o sevgilin sana hava atacak diye köpeğimi riske atamam.


not : köpeğim de yok ama olsa asla vermezdim.
  • jakopapagan  (09.07.14 23:22:56 ~ 23:24:17) 
@the imp

Siz köpeği bize birakirken hiçbir bilgi vermek akliniza gelmeyecek, ama ben boyle bir soru sordugum icin sizden azar yiyecegim burda. Peki.
  • nilmiye  (10.07.14 10:01:23) 
@jakopapagan

Siz iyice manyaksiniz galiba. Sevgilim niye bana hava atiyor, onu nereden cikardiniz anlamadim. Herkesi maymun istahli tiki üniversite kizi saniyorsunuz. Gercekten sizin kopeklerinizi alip oldurup donercilere satacagim ben, evet. Kafayi mi yediniz, nereden cikariyorsunuz bunlari ya?
  • nilmiye  (10.07.14 10:04:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.