[]

laptop kapandi, acilmiyor

evet sorun baslikta anlattigim gibi. laptop az once durduk yere cat diye kapandi ve su anda hicbir sekilde acilmiyor. yillardir piliyle birlikte kullanirim, uzerinde pil varken ve sarjdayken oldu. pilde sorun vardir dedim, cikardim pilsiz denedim yine acilmiyor. aleti sarja takinca normalde kapaliyken bile mavi isik yanar o bile yanmiyor. hicbir sekilde tepki vermiyor yani. ne olmus olabilir?




 
asiri da calismiyordu bu arada. oyun oynarken, cok isinmisken falan da olmadi bu olay. laptopun basinda caresiz bekliyorum, yardim :/


  • ucankurbaga  (08.07.14 14:02:12) 
Çok mu ısındı acaba? Biraz beklesek, sonra denesek rica etsem :)


  • teknikekip  (08.07.14 14:06:54) 
dedigim gibi isinmamisti. yeni acmistim, internette geziniyordum oyle. bekliyorum ama hala bir tepki vermiyor :/


  • ucankurbaga  (08.07.14 14:13:10) 
pili ve şarj aletini laptoptan çıkarın. Laptop'un power tuşuna o vaziyette iken 10 saniye kadar basın. Sonra tekrar pili ve şarj aletini laptop a takıp tekrar power düğmesine basın. açılabilir.


  • maxhoper  (08.07.14 14:33:05) 
ise yaramadi maalesef.


  • ucankurbaga  (08.07.14 14:41:50) 
"normalde kapaliyken bile mavi isik yanar o bile yanmiyor. hicbir sekilde tepki vermiyor yani" bu kötü haber gibi.

adaptörü bozulmuş olsa pilde devam eder pat diye kapanmazdı. muhtemelen laptobun içinde elektrik girişindeki zamazingolarda bir sorun var :(
  • washe  (08.07.14 14:49:09) 
aynısı benim başıma gelmişti, anakartta bir şeyler yanmış, iflah olmadı sonra:(


  • yalnux  (08.07.14 14:57:23) 
anakart yanmis olabilir mi? :/


  • ucankurbaga  (08.07.14 14:57:38) 
@yalnux, tam onu sormustum ben de. durduk yere olabilir mi boyle, isinmamisti bile yeni acmistim. umarim anakart yanmamistir ya :/


  • ucankurbaga  (08.07.14 14:58:38) 
bende de bu tarz bir sorun var. laptopu parçalarına ayırdım ve laptop çantası içinde saklıyorum.

marka model bilgileriyle ingilizce bir tarat istersen işe yarayacak çözümü bulabilirsin rastgele doğru şekilde arayarak. bende compaq var cq61 ve adaptör girişindeki led tek seferliğine 5 saniye yanıp sönüyor adaptörü taktığım zaman. mesela birinde bios ile alakalı bir şey yazıyordu. dışarıdan tekrar güncelleme yap diye. sonra kaldırdım zaten. ama çıkabilir güzel bir çözüm.
  • mechanica  (08.07.14 15:03:29) 
laptoptan elektronik yanık kokusu, hafif duman gibi bir işaret geldi mi acaba. adaptor ucunun giriş kısmı yakınlarında bir şarj entegresi vardır. O yanmış olabilir.


  • maxhoper  (08.07.14 15:08:28) 
@mechanica, acer aspire v3-771g model. cok yaygin bir model olmadigi icin internette bilgi bulmak zor.

@maxhoper, hayir yanik kokusu veya duman vs. hicbir sey gelmedi. cat diye bir ses cikti ve kapandi bir anda. sadece o.
  • ucankurbaga  (08.07.14 15:15:21) 
abi bende de yanık kokusu gelmemişti, bir anda ekran kararmıştı. sen en iyisi iyi bir tamirciye göster veya garantisi varsa servise ver.
bu arada nasıl bir şanssa bunu yanıtladıktan sonra yepisyeni bilgisayar mavi ekran verdi:(

  • yalnux  (08.07.14 15:30:07) 
@yalnux, haha uzak dur boyle konulardan yaramiyor sana demek ki :)


  • ucankurbaga  (08.07.14 15:32:08) 
eğer tamirciye verme düşünceniz varsa çoluk çocuğun eline vermeyin makineyi. Sağlam bir teknik servise verin. benim bildiğim bazı servislerde tanılama araçları var. Anakarta bağladıklarında ekranda hangi devre elemanında, hangi entegrede arıza olduğunu gösterebiliyor. Öyle bir servise gönderin.


  • maxhoper  (08.07.14 15:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.