[]

daireyi hem satılık hem kiralık gösteren emlakçı?

nasıl yapıyor bu işi?

yarın kiralamak için çıkıp gitsem sıkıntı çıkarır mı sizce.

not: daire 0

 
hem satilik hem kiralik iste? yani hangisini istersen.


  • she was my baby  (08.07.14 01:16:18) 
@she was my baby

ev sahibim kim olacak peki?

ayrıca satılık yazan ilanda ister oturun ister kiralayın demiş. satın alan adam kendi oturmak isterse ne olacak?
  • islergucler2  (08.07.14 01:20:14 ~ 01:21:26) 
onu yanlis yazmis ozaman..

evin sahibi var iste. satmaya da razi, kiralamaya da.
  • she was my baby  (08.07.14 01:27:29) 
kafalar karışmış :)

o evin şu an bir sahibi var zaten, sıfır olması bir şeyi değiştirmez. kiralamak istersen şu an sahibi kimse ona kira vereceksin. sözleşme yapacaksınız. çıkaramaz seni sözleşme olduktan sonra.

ister oturun, ister kiralayın dediği satın almak isteyenler için söylenmiş bir şey olsa gerek. yani, ister kendiniz oturun, ister de gelir aamaçlı kiralayın (kira geliri yüksekse demek ki) babında.

yani evi sen kiralıcan da, sonra aynı emlakçı bir de evi başka bir 3. kişiye satmayacak. ya satılacak, ya da kiraya verilecek.
  • fengari  (08.07.14 01:30:20) 
satın alam adam kendi oturmak isterse paşa paşa oturacak.


  • allanpoe  (08.07.14 01:30:30) 
sahibinden.com'da ev ilanlarına bakarsanız (satılık ilanlara) ilanlarda oturum durumu gibi bir bilgi var. bazılarında ev sahibi oturuyor, bazılarında boş bazılarında ise kiracılı yazar. kiracılı ev de satın alınabiliyor. hatta bazıları için kiracılı ev almak cazip geliyor çünkü adam zaten yatırımlık alıyor evde hazır kiracı var uğraşmıyor. Bir insan evi alınca illa ben oturacam demiyor yani. Yatırım amaçlı alıyorlar.


  • godsparticle  (08.07.14 01:32:56) 
satın alan insanlar genelde yatırımlık -kiracılı- istediği için oluyo böyle şeyler


  • en lüzumlusundan feyizli bir abiniz  (08.07.14 01:34:36) 
eğer ev satılırsa senin sözleşmenin geçerli olması gerekiyor. öyle biliyorum. ya da ona göre bir madde ekletebilirsin sözleşmeye. ama kiralandıktan sonra adamın satmak isteyeceğini sanmıyorum.


  • biyik  (08.07.14 01:34:41) 
o daireden vazgeç bence. çünkü adam evi satmayı aklına koymuş. yeni ev sahibi eğer aynı şehirde başka evi yoksa sana 1 ay içinde ihtarname çekme hakkı var. ve senin de evi en geç 6 ay içinde boşatlman lazım.


  • merhum  (08.07.14 09:27:27) 
şimdi tamamen sallicam. sahibinden de falan şey var, galiba emlakçı satın alıyor toki'den. 200 küsür aylara varan vadeler yaptırıyorlar. ödediği kadarının üzerine komisyonunu da koyup sana evi satıyorlar, kalan ödemeleri sen yapıyorsun. bu mantıkla kiraya verip ödeyeceği taksitleri çıkarıyor da olabilir. satarken de kiracılı falan diye satıyor olabilirler.


  • baal  (08.07.14 09:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.