[]

Tubitak ın linkteki ünivrsiteler sıralamsına ne diyorsunuz?

www.tubitak.gov.tr

www.tubitak.gov.tr

Dün ayrıca özel üniveristeler sıralamasını sormuştım #799750

 
bir hocamız genele vurduğumuzda bu tip listelerin aldatıcı olduğunu, sıralamalarda üniversite adına daha çok teknik makalelerin rol oynadığını söylemişti. yani, diyelim ki odtü 2014 yılında daha çok tıp ve mühendislik ile ilgili makale, araştırma verdi; bu istanbul üniversitesindeki onbinlerce öğrencinin yaptığı matematiksel olmayan çalışmaların üstüne çıkabiliyor demişti.

artık ne kadarı doğru bilmiyorum.
ki bir de tübitakdan bahsediyoruz. tapeleri 5 ayda anca inceleyip komedi bir açıklama yapan, darwin'e sansür çeken bir kurumdan ne beklersin.
  • lesmiserables  (06.07.14 13:05:46) 
İçinde 'girişimcilik', 'inovasyon' gibi kelimelerin geçtiği her şeye temkinli bakarım.


  • johan sebastian  (06.07.14 13:09:10) 
Dal dal sıralamaların daha uygun olduğunu, genel olarak özel üniversite sıralamalarının anlamsız olduğunu düşünüyorum. QS Ranking'e çok daha fazla saygı ile bakıyorum. Tübitak bir süredir güvenilir değil.

Bu puanlama yapılırken büyük olasılıkla çeşitli kriterleri vardı ve o kriterleri ağırlıklandırdılar. Bu ağırlıklandırmanın, konunun uzmanları ve paydaşları tarafından ve objektif olarak çeşitli yöntemlerle yapılması önemlidir. Burada objektifliğin olduğunu sanmıyorum.
  • aychovsky  (06.07.14 13:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.