[]

Yardımcı doçentin aylık kazancı nedir?

Sabit maaş olarak 2800 TL civarında sanırım. Ama bu ücret çok az doktora yapmış bir insan için, diye düşünüyorum. Yoksa yanlış mı bu bilgi? Başka gelirleri var mı? Ek ders, tez danışmanlığı vb. ücretlerle ortalama ne kadar kazanır yard. doç.?




 
Eksik bir bilgi

yardimci docent onunu biraksa her ay borcuna yasar
bu nedenle acilmamaya calisir

2800 aliyosa ( bilmiyorum ama kesinlikke fazla degil biliyorum) 3000 sadece kitaba , seminere konferansa bildiriye harcar

is bu nedenle yardimci docent aylik -200dur.
  • cecilia  (05.07.14 23:44:38) 
cecilia haklı. Maaş şu anda 2600 civarı, 2800 yok zaten (belki ekdersle 2700) Şu anda yılda 3 konferanstan aşağısı akademik olarak başarısızlık sayılıyor, sadece bir konferansı okul ödüyor. Her konferans da yaklaşık 3000 TL civarı. Danışmanlık yapılarak ek ücret kazanılıyor ama onun da 3'te 2'si döner sermaye ve vergiye gidiyor. 3'te 1'i kalıyor.

Edit: Bu 3 konferans durumu her üniversitede, hatta her bölümde olan bir şey değil. Bizde bunu uyguluyorlar.
  • aychovsky  (06.07.14 00:00:37 ~ 00:46:46) 
ülkede akademini içler acısı halinin özetidir. evet.


  • curbed wings  (06.07.14 00:10:59) 
vay arkadaş duruma bak. ben yazılım mühendisi olarak 6 bin TL maaş alıyorum. ücretsiz eğitimler, konferanslar da cabası. yazıktır yahu... yazık...


  • zam sampiyonu domates  (06.07.14 00:19:47) 
aynen valla şimdi düşününce çok kötü. üzüldüm şimdi üni'de vizyonsuz hocalara sövdüğüm için paraları yokmuş garibanların :( Lan üniversite nasıl yollamaz ki bunları seminere konferansa çok sinir oldum.


  • accorbite  (06.07.14 00:29:32) 
1 ek ders ve 1 danismanlik dahil 2.800 kusur. kesin bilgi yayalim.

ek ders bisey getirmez. ikinci ogretim para getirir. bu yuzden kici kirik universitelerde bile ikinci ogretim acalim diye yirtinilar. sonra yazik canim cocuklar aydinlatmasi olmayan dag basindaki bi kampuse gidip gelmeye ugrasir gecenin bi yarisi. ama hocalar da hakli.

ya da ozel universiteye derse giderler, o da karli bi istir. fiyat ozeline gore degisir.

danismanlik ogrenci basina 80 tl. allah bin bereket versin. ama onun da kotasi var, yanlis bilmiyosam bi hoca en fazla 5 danismanlik alabiliyor.

gecen bi konferans duyurusu vardi. yurtici ve dandik bisey. ama sirf basvuru ucreti 300 tl. daha bunun konaklamasi, yol parasi falan da var ayrica. ama sagolsunlar canta veriyolar o paraya, bi de beles cay-kahve kurabiye. sagolsunlar.
  • halanne  (06.07.14 00:44:13) 
Nasıl lan? vay amk bu kafayla ülke mi gelişir? Kuruyemişçi açsa daha çok para kazanır bir insan. En az 22 sene okumuş, bilimle uğraşan bir adamın en az 5-6 bin tl alması lazım bence.


  • yakuza123  (06.07.14 01:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.