[]

hakaret davası, nasıl ispat edebilirim.

bulunduğumuz siteden birisiyle tartıştık, tartışma sırasında bana eşimin, kaynanamın ve başka insanların yanında "köpek, seni silahla tararım" şeklinde ifadeler kullandı. şimdi ben bu sözler için dava açmak istiyorum.

soru şu; o esnada çevremizde insanlar vardı fakat geneli bu adamın komşuları. onları tanık göstermek istesem duymadım, görmedim derlerse ne olacak. eşimin ve kaynanamın tanıklığı bir şey ifade eder mi?

bu mahkeme ne kadar uzar? ve bana ne kadar maddi götürüsü olur. (avukat ücretinin haricinde)

teşekkürler..

 
hakaretin cezalandırılabilmesi için en az 3 kişinin buna şahit olmuş olması gerekiyor. adamın çevresindeki insanlar komşular falan görmedim derlerlerse, bir şey yapılabileceğini zannetmiyorum. eşinizin ve kaynananızın tanıklığı kabul olunur.

maddi götürüsünü bilemiyorum hocam.
  • vedat chili peppers  (05.07.14 22:46:19 ~ 22:46:57) 
önce hakaret ve tehdit diye savcılığa müracat edin.Ceza davası açılır da istediğiniz gibi yürürse ve karşı tarafın mali durumu çok iyiyse tazminata da konu olabilir.


  • labanon  (05.07.14 22:47:48) 
hakaret dışında tehdit de var. (silahla tararım)


  • microfiction  (05.07.14 22:48:40) 
sıfır maddi götürü ve bu hakaretten öte tehdit de içeriyor kendi şahitlerinizle ceza aldırtırsınız kesin %100.


  • hayatkısakuşlaruçuyor  (05.07.14 22:49:27) 
microfiction'ın de değindiği üzere, tehdit sizin vücut bütünlüğünüze yönelik ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası var; bu tehdit silahla olursa eğer 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir adam.


  • vedat chili peppers  (05.07.14 22:54:03) 
peki mahkemede "tararım dediyse sanki gerçekten mi tarayacak, sinirle söylemiş birşey ciddiye mi aldınız vs." gibi bir durum olmaz değil mi? yani ben de ciddi ciddi beni tarayacağını düşünmüyorum elbette. belki de ciddidir bilemem gerçi.


  • patir  (05.07.14 23:02:03) 
ciddiye alıp almama gibi bir durum yok, kavga esnasında -örneğin söylüyorum-, "ağzına s.çarım senin, kafanı kopartırım" falan dese burada hem tehdit hem hakaret suçu işlenmiş olur. yani adam gerçekten ağzına s.çmayacak ne de olsa, ama bu elbette ki bir hakaret suçudur.


  • vedat chili peppers  (05.07.14 23:20:53) 
maddi götürün olmaz rahat ol. gidip basvur


  • Leopar..  (05.07.14 23:42:02) 
"seni silahla tararım" gayet net bir tehtit cümlesi hocam. sen adamın ciddi olup olmadığını nereden bilebilirsin? bilmek zorunda mısın? adam bunu söylemiş. bu net olarak tehtittir. kovalarsan ceza aldırırsın bence.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (06.07.14 00:01:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.