[]

işçi gibi gösterip, avrupa'da 3 bin euro karşılığında oturum alan şirket??

merhabalar, teyzem ve eşi belçika'da oturum bekliyorlardı fakat ayrı tarihlerde önemli sebeplerden dolayı oturum başvurusunu yakıp türkiye'ye geri dönmeleri gerekti. şimdi tekrardan belçika'ya dönmek istiyorlar. orda kurdukları düzeni çok özlüyorlar ve şimdi geri dönebilmek için son çareleri bu gibi. internette haklarında iyi ya da kötü bir yorum bulamadık, teyzem de rica edince ben de sizlere sorayım dedim.

internetten bir şirket bulduk (ofisi beşiktaş'taymış), şuan adını tam hatırlamamaktayım ve teyzeme ulaşamadığım için soramıyorum da. ama travisedu demişti sanırım.

merak ettiğimiz şu;
bu şirket 3 bin euro karşılığında belçika'daki şirketlerine işçi olarak gönderilecekmiş gibi gösterilerek oturma izni alıyormuş.

benim içim rahat değil bu konuda ama sanki işçi gibi gösterip oturum almak da yapılabilir bir şey gibi? sonuçta aşağı yukarı aynı parayı isteyerek oturum ve vatandaşlık için anlaşmalı evlilik yapanlar falan da var.
beni rahatsız eden şey daha ziyade adamların sırf görüşmek için bile 300 euro istemesi.
bi de gerçekten böyle bir işlem yapılabilse tüm gençlik 3 bin euro biriktirip avrupa'ya akmaz mıydı ya?

ne diyorsunuz? kendisi bu tarz bir yola başvuran veya bir tanıdığı olan var mı acaba?
bi deneyiminiz yoksa bile, size güven verdi mi? olabilitesi var mı? varsa/yoksa neden?
teyzeme de okutacağım bu duyuruyu, saygı sınırını aşmadan cevap verirseniz sevinirim.

ön not: küfür edecek, aşağılayacak, saf yaftası koyacak olanlar hiç yazmasın lütfen. hayatın toz pembe olmadığını, etrafın dolandırıcı kaynadığını biz de biliyoruz. sadece son çare, elimizden geldiğince araştırma yapmak niyetindeyiz.
ülkenin ve insanların ve eğitim sistemimizin hali ortada, onlar da çocuklarına daha iyi bir hayat sunmak için vb bu yolları araştırma mecburiyetinde kalıyorlar malesef.

 
bilgim yok açıkçası ancak fikir yürütürsek bu durumun yasal olduğunu sanmıyorum, bir şirketin özellikle "işçi" sınıfı için türkiye gibi avrupa dışı ülkelerden eleman alabilmesi için avrupa birliği içerisinde aradığı özellikte kimse olmadığını kanıtlaması gerekiyor diye biliyorum. bu durumda söz konusu şirket bir katakulliyapmak durumunda.

ek olarak sadece görüşme için 300 € istemeleri de güven kıran bir mevzu ki sizin de demeniz gibi 3000 € seviyesi avrupaya kapağı atmak isteyen insanlar düşünülürse para değil.

ben çevremde bu şekilde duymadım giden eden. eskiden kağıt üzerinde evlilikle gidiliyordu ancak o da tarih oldu sıkılaşan göçmenlik yasaları ile.

kısacası bence böyle bir şeyin oluru yok, bir şekilde olsa da orada diken üzerinde otururlar gibi geliyor bana.
  • diabolus79  (05.07.14 19:03:40) 
bu olay kesinlikle illegal. böyle bir sey yapamazlar bunu gectim eger teyzeniz para kaptirirsa hic bir hakki da olmaz.

hatta telefonlarini verirseniz bende ilgilenip belcika merciilerine sikayet ederim.
  • serabetan  (05.07.14 19:32:30) 
@diabolus79 çok teşekkürler.
@serabetan telefon numarası elimde yok, sadece adı aklımda kalmış.

  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (05.07.14 19:51:51 ~ 19:53:43) 
boyle bir sistem yok.

ben italyadayim, italya da eb yasalarina tabi oldugundan ahkam kesebilirim sanirim. en kolay yol; egitim amaciyla buraya gelinir, sonra kebabcilarla kanka olunup sigortan ve yaratacagin diger masraflari odeyerek kendi isci gosterttirmeye ikna etmeye calisilir.

ayrica; "turk turku gurbette düzermis" sozu guzel bir sozdur. o nedenle hic dedigim yola bile bulasmayin akrabaniz falan olmadiktan sonra.
  • no christ requires  (05.07.14 20:06:01) 
öncelikle bu iş için 3000 euro para değil. zaten ortalama maaşlar o kadar para.

şöyle söyleyeyim, suriye'den avrupaya mülteci olarak gelmek isteyenler bile en az 7000 euroyu gözden çıkarıyor. kaçak yolla, botla veya başka şekillerde avrupa'ya gelip sığınma başvurusu yapıyorlar.

seni dışardan biri işçi olarak kabul etmesi için önce işverenin belçika'da gerekli elemanı bulamamış olması gerek. o da yoksa avrupa birliği sınırları içinde arayacaktır. genel yasa budur. o yüzden tutup da kebapçı falan getiremezsin türkiye'den. çünkü belçika'da kebapçı mı yok? çok ekstrem bir meslek olacak ki seni getirsin.

hadi diyelim iş yoluyla geldi, e diyelim o iş 1 sene sonra bitti, e haydi geri postalarlar.

bu iş bildiğin dolandırıcılık. olmasa bile kimse bunu 3000 euro gibi komik bi fiyata yapmaz diyorum.

formalite evliliğine gelince. zaten oradaki göçmen bürolarındaki adamlar bu işin ustası. adamın gözünden anlar kim formalite evlilik yapmış diye. zaten aile birleşimi için de gerekli şeyler var atıyorum eşinin kadrolu bir işi olacak, şu kadar para alacak, şu büyüklükte evi olacak, belki şu kadar euro teminat yatıracak gibi. yani formaliteden adam getirmrk istese bile 50000 euro falan ister senden.
  • groove salad  (05.07.14 20:49:01 ~ 20:52:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.