[]

Schengen vizesi aldım ama...

Pasaportun arkasına bir sticker yapıştırmışlar. Nedir ki bu? Ne işe yarar? Sökeyim gitsin mi yoksa gidip geldikten sonra mı sökeyim? hiç sökmeyeyim mi? her schengen de bunu mu yapıştıracaklar?

kafamda deli sorular...

not: vize vfs global aracılığıyla ankara'daki hollanda büyükelçiliğinden alınmıştır.

Ayrıca bu sticker'ın aynısı pasaportun geldiği zarfın üzerine de yapıştırılmıştı. sanırım vfs global tarafından yapıştırılmış.

Fotoğraf >>>>

EK SORU: peki pasaport numarasının olduğu barkodu söksem bir şey olmaz değil mi? zaten önünde var? yapış yapış oldu yüzeyi ve çok az da yırtıldı aracı kurumun yapıştırdığını sökünce. sökeyim mi? nolur sökeyim ya??

edit: iki barkodu da söktüm. bantla da kalan yapışkanları temizledim. tertemiz oldu, çok da güzel iyi oldu. teşekkürler...

 
Araci kurumun basvurulari takip icin kullandigi barkoldu sistem. Sok at gitsin, bir hukmu kalmadi artik. Resmi birsey degil o. Yani kargo paketi uzerindeki barkodlu etiketten bir farki yok.


  • delifaruk  (04.07.14 18:10:27 ~ 18:10:40) 
sök at.. kendi içlerindeki bir tür notlaşma.. yani pasaportun içine bakıp ne ne demek yerine çıkartma ile belirtmişler hepsi bu..


  • ensalak  (04.07.14 18:11:31) 
ben söktüm attım
sök at gitsin sıkıntı olmaz.

  • basond  (04.07.14 18:43:08) 
sokup atabilirsin. o diil de, nebicim yapistirmislar ipneler ya. dikkat et cikarirken.


  • varg  (04.07.14 19:36:09) 
Aracı kuruma ne kadar verdiniz hocam? Peki aracıyla almak daha mı mantıklı oluyor?


  • hiperaktifmanyetik  (05.07.14 00:05:12) 
adresime kuryelenmesi için 20 lira da dahil edilirse 260 lira ödedim vfs global'e. ama mecbur olduğumdan aracı kurum kullandım. imkanım olsa konsolosluğa giderdim. ama konsolosluğa gitmek için bile 250-300 lira uçak bileti parası çıkıyordu. üstüne bir de ankara'daki masraflar, yemek, git gel derken 400-450 lirayı çok rahat geçerdi diye tahmin ediyorum. yani benim için kârlı olan bu olduğu için başvurdum. daha mantıklı olduğunu sanmıyorum. sonuçta konsolosluk aracı kuruma göre değil belgelere ve seyahat edecek kişinin kendisiyle ilgileniyor. avantaj sağlamıyor yani aracı kurum pek.


  • kisa bisey olsun istemistim  (05.07.14 14:36:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.