[]

Su basan apartman dairesinin sigorta bedelini diğer daireler mi öder?

Olayı hızlıca özetleyeyim,

Apartmanımızda zemin katta bir daireyi su bastı. Daire sigortalıymış. Akşamüzeri apartman yöneticisi kapımızı çaldı, sigorta şirketi demiş ki ''bu durumdan apartman sorumludur, bu nedenle sigorta bedelini apartman sakinleri ödeyecektir.'' biz de şaşırdık tabi biraz.

Böyle şey olur mu? Bir sigorta şirketinin bunu deme hakkı var mı? Pazartesi günü 120'şer lira ödeyecekmişiz, bu yasal mı? Buna kim nasıl karar verir? Bu durum için ne tür evrakları görmemiz gerekir? Bu mahkeme kararı falan mı? Hukukçu ya da sigortacı arkadaşlar var ise olayı aydınlatırlar mı? Çok teşekkürler.

 
Yok öyle birşey, biri sizi alenen kazıklıyor.
Sigorta zaten bu duruma karşılık yapılır.
Su basmasıyla alakalı mesul bir kişi bulunduysa veya kanıtlandıysa, anca ona gidilebilir.
Neymiş öyle apartmanda herkestne para toplamak..
  • quaker  (02.07.14 22:58:42) 
Bilgim yok, cevapları takip için yazıyorum. Zira şirketin söylediği çok saçma geldi. Sigorta parasını dairelere mi paylaştırmışlar ki, şimdi kat maliklerinden istiyorlar?


  • istinyede bekle  (02.07.14 23:00:36) 
ilginç bir durum. suyun kaynağı apartmanın ortak borusu falan mıymış?


  • titiraprap  (02.07.14 23:17:11) 
@titiraprap soylenene gore su basmasinin sebebi dedigin gibi ortak bir boru falanmis. fakat oyle bile olsa bu durum yasal mi?

@cevap veren arkadaslar, bu duruma nasil bir cevap vermeliyim, hangi kagitlari gormek istemeliyim?
  • piston aşağı indi  (02.07.14 23:21:42) 
Ön not: hukukçu değilim.

gösterebilecekleri her kağıdı görmek iste. Apartman depremde yandaki evin üstüne yıkılsa evin parasını sizden mi alacaklar? Tahminim ya apartman yöneticisi bunu götünden uydurdu yada onun sorumluluğundaki bir durumdan kaynaklandı kaza ve ondan para alıyorlar bir şekilde o da sizden kurtarmaya çalışıyor. her şekilde sizi sikiyor yani. Ki hiç bir şirketin vatandaşa para cezası kesme yetkisi yoktur. Mahkemeden tazminat kararı çıkması lazım, nerede karar? Diğer komşularla da konuş durumu kimse ödemesin. Bir tek sen ödersen onlar kendilerini keriz gibi hissederler sen kötü olursun.
  • yakuza123  (02.07.14 23:31:31) 
E ortak boru olsa ne olacak? Gidip de özellikle mi patlattı apartman sakinleri o boruyu? Ben tek bir kuruş dahi vermezdim.

Sigorta sözleşmesinin kopyasını, hasarın nedenini gösteren hasar tespit tutanağının kopyasını isteyin ve sigorta şirketine hasarı sizden tahsil edebilme hakkı veren ilgili kanun ve maddesini sorun. Bunlardan herhangi birini vermez ya da vermek istemezlerse, cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar demektir.
  • istinyede bekle  (02.07.14 23:32:45) 
ne zeki adamım :)

@piston kardeşim
işin yasallığını bilmem de
bana çok mantıksız gelmedi.

diyelim ki apartmanın duvarı bir arabanın üstüne çöktü araba ezildi.
arabanın zararını apartmanın karşılaması lazım.
apartmanın karşılaması demek de, paranın daire sahiplerinden alınması demek.

** sigorta şirketi haklı bile olsa direkt apartmana fatura edemez. mahkeme açmaları gerekir. mahkemeyi kazanırız, dava masraflarını da size yükleriz diye apartman sakinlerini korkutmayı deniyorlar sanırım.
  • titiraprap  (02.07.14 23:36:49 ~ 23:50:07) 
saçma.

tamam, sigorta şirketinin odedigi tazminatı bir sorumlu varsa ona rücu ettirmeye çalışması cok normal. fakat bina dahilinde olan bir su baskinindan diger maliklerin ne sucu var ki?

kaldi ki policede dahili su baskini ibaresi vardir mutlaka.

odemeyin, kimseyede odetmeyin. yöneticinin bir essekligi olabilir. konu hakkinda iyice bilgilenin.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (02.07.14 23:44:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.