[]

oruçlu olmadığı halde aç kalanlar için destek grubu

bu duyuru, oruçlu olmadığı halde aç kalanlara destek ve moral olması amacıyla açıldı.

ben, anneannem ve dedem "ateistim ben :))" deyince kafamı keseceği için, iftara kadar kedi gibi bekliyorum mesela. gizli gizli yesem, zaten hevesim kalmıyor, fare gibi köşede ekmek kemireceğime açlıktan gebereyim aq deyip sinirleniyorum.

buna benzer bir saçmalık yüzünden oruç tutmadığı halde aç kalan var mı? yalnız olmadığımı biliyorum. dökülün. kurtarma çabasına girişmeyin lütfen, yediğim anda babalarına analarına dedelerine falan yetiştirecek, beni insanlarla papaz edecek iki tane salak kardeşim olduğu için evdeyken hiçbir şey yeme şansım yok.

 
dedemleri ziyarete gittim 800 km öteden. tek vaktim buydu, normalde hayyatta gitmem ramazan'da. neden gitmediğimi çok iyi hatırlattılar bana!

eşşek gibi bütün yemekleri ben yaptım, tadına bile bakamadım. zaten bir göz oda. vay efendim koca kız olmuşum da tutmuyormuşum. acıktım diyormuşum. su içiyormuşum. inan ki, içtiğim bir yudum su. ağzıma attığım önceki günden kalmış bir lokma kuru pide. kendimden utandırdılar artık. bugün döndüm evime de, özüme de.

kardeşlerin çok fenaymış bu bir. ikincisi gözünü karartıp banyo lavabosundan su içebilirsin. ben yaptım, ölmedim :) ha oruçluyum diyip, banyodan su içme ama. o yalana giriyor, hoş değil. bize saygı duyuyor,yemiyor içmiyor desinler ama sen iç. göstermeden sadece.
  • kırmızıkaşekaban  (02.07.14 19:56:58 ~ 19:59:48) 
ben de memlekete gidince boyle yapiyorum.

ac kalmak aileye islam hakkindaki goruslerimi anlatmaktan cok daha kolay geliyor.
  • nawres  (02.07.14 19:59:26) 
saçmalık yüzünden değil de annemin canı çekmesin diye evdeykn yemiyorum.
işte de gece çalışıp gündüz uyuduğum için iftar vaktine kadar bekliyorum. arkadaşlarla yemek için.
aslnda oruç tutacam da sigarasızlık ve susuzluğa dayanamıyorum...
  • nolmus yani  (02.07.14 19:59:44) 
ben de öğlen yemeğe gitmiyorum bazen. yemekhane 200-300 metre ileride. bi de fabrikadan çıkmak falan zor geliyor. akşam da mesai oldu mu al sana oruç


  • sttc  (02.07.14 20:04:08) 
@bana her yer cehennem, şu ana kadar sabah 6 - öğleden sonra 3 arasında uyuduğum için ayrıca uyanmam gerekmedi sahur için ama evet yapıyorum sahur da. tam kilo vermeye başlamıştım, güzel besleniyordum. şimdi 24 saatin yemeğini akşam 9 sabah 3 arasında yiyorum. keşke çok büyük adam olsaydım da sktir olup gidebilseydim başka yerlere.

kendi evime gitmeyi istemiyorum, istanbul'a dönünce mümkün olursa oradan da çıkacağım hatta. bu vesileyle onu da sıkıştırmış olayım: 2+1'e ikinci arayan (üç kişi çok kafam şişiyo) varsa beşiktaş-kadıköy civarında, ağustostan itibaren şeyapalım.
  • pescador  (02.07.14 20:06:45 ~ 20:07:46) 
@pescador madem hatunsun ay hastayım de yumul yemeğe, baksınlar bön bön canları çeksin, sokakda aç adam senin elinde yarım ekmek döner yerken görünce karşına dikilip ayıp diyo mu onlar niye diyomuş?


  • selam  (02.07.14 20:53:39) 
@selam, hatun mu? nerde dedim hatunum diye? :) "keşke çok büyük adam olsaydım" demek, keşke çok param falan olsaydı da hani kimseye eyvallah etmeyip kendi evimi neyin alıp orda oturabilseydim demek. yoksa yine adamım yani, pipi falan var bi şeyler.

@titiraprap, aslında iyi fikir ama son bir yılda çok fazla şeker tükettiğim için artık çikolata kola bilmem ne çok çok az yiyip içiyorum. her gün bir tane çikolata yersem daha da kilo alırım burda :)
  • pescador  (02.07.14 21:11:55 ~ 21:12:37) 
oruç aç kalmak değil ki yaw daha bugün babamlarla bu yüzden tartıştım :/

ben çocuğuma oruç tutturmam dedim, bunlar da olmaz alışsın dedi. ben de çocuğuma bu ayın iyilik ve terbiye ayı olduğunu, arkadaşlarıyla kavga etmemesi, sinirlense bile sakin olması gerektiğini öğretirim dedim. haklısın dediler artık.

sen de iradeni güçlendirmek gibi falan düşün. yoksa boş boş aç kalmak zulüm insana :/
  • seksen9  (02.07.14 21:56:46) 
@seksen9, benim icin ne yazik ki sadece ac kalmak. 17 saat ac kalmisken nefsimi koreltmek istemiyorum ben, onu normal zamanlarda yapmayi tercih ederim.

oruc tutanlara falan bi sey dedigim yok ama BENIM ICIN hicbir sekilde anlami olmadigi icin daha da zor oluyor.
  • pescador  (02.07.14 22:14:04) 
ayrica istesem de yiyemeyecegimi bildigim zaman iradem guclenmiyor ki. "yeme hakkim var ama yememeliyim" dedigimde guclenmez mi irade?


  • pescador  (02.07.14 22:15:02) 
işin zor valla ne diyim, dışarı çık arada süt filam iç. yaptığın büyük fedakarlık işte de insanlar pek anlamıyolar.


  • seksen9  (02.07.14 22:45:11) 
@pescador pardon yaw, başka bir yorumla senin post'u karşıtırdım :)


  • selam  (03.07.14 01:15:29) 
ben geçen sene cidden oruç tuttum ama bu sene su içiyorum vs evet köşede yemek benimde hoşuma gitmiyor ama bir iki parça çikolata yiyorum. sizde çikolata yerine başka bir şey koyun olmadı
edit:imla

  • Eccentric  (03.07.14 07:24:49 ~ 07:25:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.