[]

oruc tutmadiginiz icin laf sokan akrabalariniz/arkadaslariniz var mi?

.. ve bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz?




 
Babam benim de, surekli bir huzursuzluk, tuttun mu tutucan mi diye. Kayboluyorum ben de gozden bir ayligina.


  • burasi ne garip bir yer  (29.06.14 03:16:19) 
var tabi. cozum yalan solemek.


  • all girls dream  (29.06.14 03:16:33) 
sanırım arkadaş seçiminde başarılı olduğum ender konulardan biri bu.
hatta toplandığımızda ben alkol alırım onlar kola filan takılırlar.

ama hatırlıyorum da bundan bilmem kaç yıl önce orta okulda cemaatin okuluna giderken tüm okul baskı kuruyodu.
  • nodrap  (29.06.14 03:18:53) 
Benim ablam bana oruç tuttuğumda laf sokar mesela. Haklı gibi aslında da; cumaya bile gitmedin yıllarca, yıl içinde tek yaptığın oruç tutmak bence boşuna tutuyorsun diyor.

Tutmadığımda ailemden, arkadaşlarımdan laf yemedim. Zaten gençler arasında tutmayan sayısı da oldukça fazla olduğundan çok üzerine gitmiyorlar. Hem artık insan tercihlerine karşı çeneyi kapalı tutma bilinci gelişiyor.
  • taqster  (29.06.14 03:21:04) 
oyle insanlarin sadece yasli kisiler oldugunu dusunurdum ama gercekten varmis ya.
gecen sene arkadas toplulugu ile oturduk sinav sonu muhabbetleri falan. aramizdan sadece 1 kiz tutmuyordu. biri de bunun ustune cok gelmeye basladi iste neden niye sen inanmiyor musun falan.

ben de once uyaracaktim ama sonra uyarsam ne anlar diye dusundum. cunku bu adam dusun oruc tutuyor ama gidip baska birinin inanclarini sorguluyor. kafaya bak aq.

derin bir nefes aldim.
sanane aminakoyum ister tutatr ister tutmaz dedim. sanirim onun ocin yeterli oldu. ayrici benim orucda sakatta geldi. neyse.
  • kutsalbok  (29.06.14 03:21:06) 
İrade meselesi o iş,çevremde o tarz kişiler yok.


  • diss0640  (29.06.14 03:32:23) 
bir çocuk babasıyla birlikte kaldığı bir evde teheccüd namazına kalkmışlar. yanlarında yatan iki kişi için çocuk "bunlar neden kalkıp kılmıyor ki" diye yakınmış. babası da çocuğa bunu dedin ya, sen de boşuna kalktın artık demiş.

yani herkesin dini kendine. boşuna umursamayın insanların ne dediğini.
  • tescillimarka  (29.06.14 03:34:22) 
Ben tutuyorum. Ama bugün birisi yanımda 'kusuru olmayıpta tutmayanlar utansın' dedi. Bende kimse kimseyi ilgilendirmez, sen kendi işine bak diye cevap verdim. Ne demiş üstad; 'kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok, özgürlüğü bidir'.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (29.06.14 03:36:45) 
kafir falan diyorlar.


  • localhost  (29.06.14 04:33:49) 
oruç tutup da tutmayanlara laf saydırmak oldukça tehlikeli.
yani alenen tüketmiyorsan senin bileceğin iş, ama sokakta sigara içip yoldan geçenlere duman üfleyenler de haklı değiller. kim olursa olsun karşındaki, saygı göstermek lazım, yoksa her şey birbirine karışır.

  • beforelife  (29.06.14 05:00:23) 
annem, babam. sadece laf sokmak olsa, hayatı zindan ediyolar bana bi ay boyunca. babam doğru düzgün yüzüme bakmıyo zaten oruç tutmuyorum diye. her gece sahura kalkarken beni de kaldırıp "bugün tut" falan diyolar. sabah kahvaltı etmeye mutfağa girdiğim zaman böyle sinirli sinirli bakışlar falan. babam zırt pırt bi yerden konusunu açıp "iyice koptun, namaz yok, oruç yok. hiç ölümü düşünmüyor musun?" falan diye başlıyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (29.06.14 11:11:08) 
Ailemle yaşadığım yıllarda herkes oruç tutardı benim dışımda, tek ateist bendim. Kimse de bir şey demezdi. Akrabalarım da demezdi. Hiçbir arkadaşım da bugüne kadar "Sen niye oruç tutmuyon günahkar" demedi bana. Gerçi oruç tutan çok arkadaşım da yok, ondan da olabilir. Annemse zaman zaman, "Konu senin bildiğin gibi değil de benim bildiğim gibiyse benim sevaplar hepimize yeter" diye de küçük mümin şakaları yapardı. Ben her türlü yırtıyorum yani, ondan böyle rahatım.


  • angelus  (29.06.14 11:28:29) 
ya bizde tam tersi, bi annem kaldı ailede hala tanrının varlığına inanan.
dalga geçiyorum hadi oruç tutmuyo musun diyorum
60lı yaşlara gelmiş insan, senelerin düşünce tarzını bırakamıyo anlıyorum.
ama ailenin kalanına bakıp işkilleniyo la bunların hepsi de akıllı tipler aslında acaba ben cidden hata mı yapıyorum diye :)
ben onunla eğleniyorum o da benle eğleniyo gülüyoruz :)
hayatı ve kendini fazla ciddiye almamak lazım. insan tektir her şeyin merkezindedir diyenlere 13 doz cosmos belgeseli yazıyorum adamlar olabilecek en basit şekilde anlatmış.
  • lily briscoe  (29.06.14 13:37:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.