[]

Insaat: Yeni Sirket Ihaleyi Nasil Alir?

selam,

yeni kurulmus insaat sirketi var diyelim. kuruculari arasinda onceden profesyonel hayatta basarili olmus, iyi okullardan mezun olmus, dil bilen, insan iliskileri kuvvetli insanlar var.

bu sirket ihalelere teklif verip is yapmak istiyor. ama daha sektorde hic taninmiyor. afrika olur, kazakistan olur, turkiye olur; sadece is almasi lazim.

bu durumda bu sirketin nasil baslamasi gerekir? baskalariyla partner mi olsun? devlet adamlariyla arasini mi yapmaya calissin? sektorde reklam verip kendini mi tanitsin? kucuk isler mi yapsin? napsin?

sektorde tecrubeliler bilal'e anlatir gibi adim adim anlatirsa efsane olur.

tesekkurler

 
yavaş yavaş küçük işler yaparak iş bitirmelerini çoğaltsın.

devletten ihale alabilmek için belli ölçülerde iş bitirmelerin olması gerekiyor.

yurt dışı hakkında bilgim yok ama onlarda daha önceki referanslara ve iş bitirmelere bakmak isteyeceklerdir.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (26.06.14 12:06:18) 
peki bechtel, enka, ronesans gibi sirketler nerden takip ediyor ihaleleri?

globaltenders.com gibisinden sitelerden mi baska kaynaklardan mi?
  • gerard  (26.06.14 12:17:51) 
Türkiye için konuşayım, deneyimi yüksek bir ortak ile girebilirsiniz. Böylece ortaklığınız oranında iş bitirmeniz olur. Veya iş deneyimi istemeyen ihalelere girip iş deneyim belgesi sahibi olursunuz.


  • arandur  (26.06.14 12:31:00) 
büyük şirketler genelde ihalelere davet ediliyor.


  • bira sisesi kapagi  (26.06.14 12:34:12) 
İlla ihale almana gerek yok. Alt yüklenici olarak da başlayabilirsin.


  • zombi  (26.06.14 13:42:04 ~ 13:42:20) 
ENKA tutup da artık hacı Kosova'da otoyol yapımı işi varmış ihaleye girsek mi demiyordur. Balkanlar'da Rusya'da, Ukrayna'da, Türk cumhuriyetlerinde, Arap YArımadasında ün yaptılar bayağı adamlar. Muhtemelen devlet yine iş yaptırmak isteyenler tarafından davet ediliyorlardır diye tahmin ediyorum. Tabii nasıl başladılar bu işe dersen, Rusya'da kimsenin almak istemediği boktan bir işi çözerek başladılar ki zor bir işti. Risk aldılar. Ama başlarında ŞArık Tara vardı yani risk alabilecek bir adamdı.

Bence yeni şirket doğrudan öyle ihalelere dalayım piyasada adım duyulsun işine girmemeli. Ufak işlerle başlamalı, bu restorasyon, güçlendirme falan bile olabilir. İki tane işi yapsa zaten üçüncü iş kendi ayağına geliyor. Devlet ihalelerine de zaten iş yaptıkça girebiliyorsun. Arada tabii ENKA örneği gibi bir risk alıp patlama fırsatı olursa onu da kullanmak lazım.
  • godsparticle  (26.06.14 13:47:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.