[]

Bahçeye gelen ucamayan marti

Merhaba,

Dün gece bahcemize bir marti geldi, ucamiyor. Geceden beri bahcedeki kedilerin suyunu falan icti sadece. Kediler kovaladi, korktu baya. Biz de kedi kafesine koyduk.

Simdi acaba ne yapmaliyim marti icin? Yiyecek degil de tedavi/bakim anlaminda soruyorum. Kadikoy'de oturuyorum, belediyenin veterineri falan var mi, bakabilir mi? Ücretli midir? Hic veterinere gitmedim, ücretleri konusunda bilgim yok, pek param da yok.

Bilgisi olan var mi acaba?

 
belediyenin veterineri var, ücretsiz. Salı pazarının kurulduğu yerde yeri.


  • cosmicgadin  (26.06.14 08:07:41) 
Tesekkurler, yeni tasindim da, sali pazari nerede kuruluyor acaba?


  • nilmiye  (26.06.14 08:18:45) 
aynısını yaşadım.

mideyle, hamsiyle beslemiştim keratayı :)

bir kaç gün baktıktan sonra(bodrumumsu biyerdi ama yerin altında değil yol hizasında az ışık görüyordu) veterinere götürdüm. kanatlarına baktı gayet sağlıklı dedi.

ama annesi yok diğer yavrular uçunca onlarla gitti dedim( bizim karşı çatıdaydı o yüzden oradakilerin sayısını falan biliyordum) nasıl uçmayı öğrenecek dedim.

veteriner; -uçma onlarda iç güdüsel, anne öğretmeyecek zaten. dedi. al sahile bırak martıların bol olduğu yere, bol güneş görür kanatları güçlerin hem de o martıları gördükçe uçmaya çalışıp uçar demişti. ben de aynen öyle yapmıştım.

bak yine hatırladım üzüldüm :)

"martıcan"a 1 hafta falan bakmıştım bırakırken de ağlamıştım lan :)
  • c1b2k3  (26.06.14 10:09:15) 
acıbadem'de belediyenin hayvan sağlık merkezi açıldı.
oraya götürebilirsin sanırım

telefonu 325 17 32
  • earthseawizard  (26.06.14 10:10:58 ~ 10:11:51) 
aynısı bana oldu. kadıköy belediyesini ara. ibb yi ara. martı yabanı hayvan sınıfında olduğu için kimse el atmıyor. orman işletmeyi aradım ben. onlar biraz yardımcı oldular. özetle, parayı kıyıp özel hastaneye götür. ayağı kırıldıysa işi zor. geçmiş olsun.

300-500 tl yi göze al.
  • raki masasinin degismez adami  (26.06.14 11:06:14) 
Cevaplar icin tesekkurler.

Bahariyede bir veterinere sordum, ucurmayi denememi, ucamazsa onlara goturmemi söylediler. Ben yollarda bisey olur falan diye korktum, direk onlara goturdum. Ilaca falan gerek yoksa ücret almayiz, yabani hayvan sonucta dediler. Goturdum, kirigi, yarasi yokmus. Bos bir Sokağa goturduk, ucurmayi denedi veteriner (ayaklarindan tutup havaya atmak suretiyle). Kanatlarini cirpmada bir sikinti yok, biraz yukseldi ama gücü yetmedi, yere indi. Tekrar yakaladik biz de.

Bir hafta kadar bakilmasi gerekiyormus. Su icemiyorsa buyuk siringayla icirin, balik sakatati veya ciger verin dedi. Arada da ayaklarindan tutup kanatlarini calistiricakmisiz. Biz de evdeki bir odayi bosalttik, bakiyoruz.

Başkasının basina gelirse diye anlatayim dedim. Gerekirse veterineri de tarif ederim, yardimci oldular.

Edit: 4. gün sabahında ıssız sokakta uçurdum kendisini:)
  • nilmiye  (26.06.14 12:51:53 ~ 30.06.14 11:41:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.