[]

Otabanda kurtarılan kediye 500 lira para istemek ?

Merhaba, Bir tanıdığım bugün otomobiliyle otabanda giderken, yolda sürünerek geçen bir kediye rastlamış. Kenarda ezildi ezilecek can çekişen bu yavruyu tanıdığım, arabasına alıp en yakın veterinere götürmüş. Götürdüğü yerdeki veteriner pansiyon iğne ve ameliyat için 500 lira istemiş.

Yahu, böyle bir olayda sokakta mağdur bir hayvanı veterinere götürmenin bir bedeli mi olur? burada yanlış bir durum yok mu? ağır hasar alan bir yavruya paramız yoksa hiç mi yardım edemeyeceğiz? nedir bu durumun eğrisi doğrusu? veterineri şikayet etmek gerekir mi?


 
veterinerler hayır kurumu gibi görülüyor ki ben bu duruma çok kızıyorum. günde bu şekilde onlarca hayvan geliyordur veterinere. mesaisini bunun için ücretsiz olarak harcasa nasıl para kazanacak bu adamlar? daha tüm insanlık için ücretsiz tedavi gibi bir sistem geliştirilememişken bunu hayvanlar için beklemek adaletsiz geliyor bana.

not: doktor veya veteriner hiçbir tanıdığım yok.
  • tescillimarka  (24.06.14 00:06:20) 
tamam güzel bu mantığınızla, cebimizde para yok diyelim öğrenciyiz. hayvan ölmek üzere terk edip & gidelim o zaman?


  • Gururbey  (24.06.14 00:09:07) 
naçizane fikrim mümkünse eğer operasyon boyunca kullanılacak malzemelerin maliyet fiyatlarının istenmesi. mümkünse verilmesi ama değilse de gene hayvanın kurtarılması.

veterinerlerin kazandığı paranın peşine düşecek değilim de zaten normal prosedürlerden aşırı derecede kâr ediyorlar. yaralı hayvanlara gerektiğinde ücretsiz veya kâr amacı gütmeden ve biraz zamanından da vererek yardım etmeleri bence gerekir. benim veterinerimin böyle bir durumda para istediğini görsem hiçbir şekilde tekrar oraya adımımı atmam.
  • jacknife  (24.06.14 00:12:47) 
Verdiği fiyat normal bence. Ne için ameliyat ediliyor onu bilmiyorum gerçi ama hayvan bakımı biraz böyle masraflı işte.

Veterinerlik fakülteleri ya da belediye klinikleri (hepsi yapıyor mu onu da bilmiyorum) sokak hayvanlarına ücretsiz bakıyorlar.
  • buff  (24.06.14 00:14:38) 
o işi yapanları hayvansever kabul ediyoruz ama ne yazık ki sırf parası için yapan o kadar çok ki... gerçekten hayvansever veterinerler sokak hayvanlarını getiren insanlardan yalnızca malzeme parası alıyorlar. olması gereken de bu.

(bkz: pegasos veteriner kliniği)
  • air  (24.06.14 00:28:33) 
sagligin ozellestirilmesi tamamen durdurulup, tamami devlet eliyle ve bedava yapilmali. insanlar icin de hayvanlar icin de.

paragoz doktor ve veterinerler de sadece devletten gozlerinin doyacagi kadar maas almalilar.
  • nawres  (24.06.14 00:39:07) 
abi diş hekiminiz de para almasın o zaman ? ya da gittiğiniz özel hastane ? ki bu insan canı, daha da beter kolaylıklar sağlanması lazım. adamın işini bedava yaptırmaya çalışıyorsunuz. hastaysan ve paran yoksa sen de ölüyorsun gerçek hayatta. unutmayalım.


  • liriamer  (24.06.14 01:00:51) 
Gururbey, sizin ifade ettiğiniz durum bence önemli. Diyelim öğrenci, diyelim cepte hiç parası yok, diyelim yaralı bir hayvan buldu, gördü, -ben buna benzer bir durumu 13 sene evvel yaşamıştım ve o bulduğumuz köpek hala bizimle- ne yapacak? Para isterler diye görmezden mi gelecek? Aslında hayvan için de insan için de ölüm kalım anında bunun bir bedeli olmaması lazım; lazım ki insanlar sokak hayvanlarını rahatça veterinere götürebilsin ya da katkı payını ödemediğinden dolayı hastaneye alınmama, bakılmama gibi bir durum olmasın. Ama maalesef veterinerleri böyle durumlarda şikâyet edemiyoruz. Bunun için yapılacak şey, geçici bir çözüm olarak, veterinere götürüp, durumu anlatıp, herkesten 3-5 toplayarak hayvancağızı yaşatmak.


  • bak ne diycem simdi  (24.06.14 01:16:24) 
Şimdi burada "Tabii alacak parayı bedavaya mı tedavi edecek hayvanı işleri bu" diyen adamlara araba çarpsa, siz de bunları özel hastaneye götürseniz, hastaneden bunlar için tedavi parası isteseler dünyayı ayağı kaldırırlar. Böyle de yavşak karakterliler işte. Ama iş kediye gelince "Veterinerler hayır kurumu mu?" Veterinerler kedi köpeğin üstünden bir ton para kazanıyorlar, bilmediğimiz bir şey değil biz de kedimizi götürüyoruz veterinere ne kadar tedavi parası kitlediklerinin farkındayız. Arada gelen iki tane yaralı kediyi de hayrına tedavi etsinler amına koyım ne olacak. Madem işleri bu, bu kadar karaktersiz orospu çocuğu olmasınlar.


  • angelus  (24.06.14 01:19:32) 
Öncelikle siz müdahale etmeseydiniz ölecek olan bir canlıya yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. Sokak hayvanların tedavi masrafları maalesef büyük sıkıntı oluyor. Olaya tamamen iyi niyetle yaklaşmışsınız, sonrasında 500TL faturayı görünce şok olmuşsunuz. Geçen sene bana da aynısı olmuştu.

Ancak oturup düşündüğünüz zaman veterinerler bir hastaneye veya başka yere bağlı olmadan kendi muayenehanesinde çalışan insanlar. Arkalarında SGK tarzı tedavi masraflarını ödeyen bir kurum da yok. Yani sokak hayvanından para almıyorum dediğinde bunu kendi cebinden ödemesi gerekir. Bu da sürdürülebilir bir şey değil.

İşin bir de öbür tarafından bakarsak piyasada çok fazla paragöz veteriner var. Siz bu fazla iyimser tahminle gittiğinizde, karşınıza faturayı şişirmek için gereksiz ameliyatlar yapan, kaza geçirmiş hayvana nakit para bulunana kadar müdahale etmeyenler yaratıklar da çıkabilirdi. Yine iyisiniz yani. Ama bu işin doğrusu ve hayvan sever veterinerlerin yaptığı sadece malzeme parası almak olmalıydı.

Üçüncü bir boyutta bazı belediyeler barınaklarda sokak hayvanlarına ücretsiz tedavi uyguluyorlar. Tabi buraları önceden bilmek gerekiyor.
  • zombi  (24.06.14 09:44:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.