[]

Ulusalcı-kemalist olarak tanımlanan grup azalarak bitiyor mu ?

yani türbanlılara ciddi düşmanlık besleyen, gerekirse ordunun darbe yapması gerektiğini savunan, ülkede sel olsa "sarı saçlım mavi gözlüm" şarkısını son ses açan, kürt ve kürtçeden ürken, özelleştirme karşıtı, uzun sakalları görünce hemen kes diyen bir grup var bildiğiniz. bu arada kesinlikle Atatürkçü olarak nitelendirmiyorum. bu grubun çoğu üyesi 50 yaş üstü kişiler. Ama şu anda genç nesilde böyle bir görüş yok sanırım doğru mudur ? yani bir 10 seneye bu tarz bir görüş bitecek mi sizce ?




 
bence bahsettiğiniz grup ile "karşı grup" o kadar çok kutuplaştı, birbirinden uzaklaştı ki diğerini fark etmek zorlaşıyor. "karşı grupta" iseniz göremiyorsunuzdur belki ^^


  • empati kuramayan psikolog  (22.06.14 23:21:04) 
www.google.com.tr

surada namaz kılanalrın torunları kendlerini cumhuriyet kurulusundan sonra aldatılmış ve assagılanmıs hissetti ve halada hissettiriliyor.halkın degerleri hor ve assagılık goruldu ve bunu malesef kemalis dusunce adı altında yaptılar.
yani senin dedigin gibi bu gorus bitecek .
  • jamswety  (22.06.14 23:22:55) 
hayır bitmiyor. aksine daha da kutuplaşılıyor ve çatıştırılıyor. hoş iki grup da ağırlıklı olarak cahil ve eşitlik anlayışları yok denecek kadar zayıf.


  • oraletarya  (22.06.14 23:23:50) 
biraz şaşkınlar. zamanında saçmaladıklarının farkındalar ama şu an hiç bir taraf kendilerine hitap etmiyor öööyle ne yapacaklarını bilmez vaziyette ekmeleddini desteklesek olur mu diye düşünüyorlar.


  • dafuq  (22.06.14 23:32:47) 
Yo bitmiyor. Öyle anlattığın gibi bir ulusalcı kitle zaten yok. Ülke yıkılsa megri dinleyecek adamlar diye bir genelleme yapıyor muyum ben?

Oğlum niye bu kadar düşmansınız Atatürk'ü benimseyen adamlara?
  • umarsizca umarim  (22.06.14 23:37:46) 
pusudalar, bekliyolar.


  • justinho26  (22.06.14 23:44:47) 
Umarsizca umarim +1

Atatürk'ü sevmek, benimsemek ne zamandan beri kotu bir sey oldu? Bu ulkede yasayip ataturku sevmemek anormallik zaten. Kaldi ki sizin anlattığınız gibi bir kesim yok.

Kurtceden kurtlerden korkuyorlarmis, kurtceden korkan da yok kurtten korkan da yok. Ha benim ülkemi, sehrimi gelip mahvedenden hoslanmiyorum. Gelip adamgibi davransalar basimin ustunde yerleri var diger gruptan hic hoslanmadim, hoslanmayacagin.

Turban konusunu aciklama geregi duymuyorum. O turbaniyla gezerken ben mini etek giyiyorum diye ayiplamadigi surece problem yok. Istedigi gibi giyinsin, banane.

Velhasil, önce kemalist ne demek onu ogrenin, sonra böyle sorular sorun.

Azalarak bitmiyorlar aksine daha da kutuplasiyorlar.
  • fraise  (22.06.14 23:45:44) 
O ulusalcı tayfa ilk fırsatta ülkücü olacak ama oylar bölünmesin diye bekliyorlar gibi geliyor bana.


  • materyalist imam  (22.06.14 23:49:55) 
Ya bu kadar sığ bir adam görmedim ben. Kim ilk fırsatta ülkücü olacak? Analiz etmekten bu kadar mı uzaksın birader? Laikliği ilke benimseyen adamdan ülkücü mü olur?


  • umarsizca umarim  (23.06.14 00:09:24) 
hicbir zaman bitmezler de azaliyorlar.

kafasi calisanlar uyaniyor mevzuya ve birakiyor bu ayaklari ama bazilari tipki muhalif olduklari gruplar gibi dusunmeden savunmaya devam ediyor.
bir de yobaz olduklarinin farkinda degil bunlar, gercekten 'cagdas' olduklarini saniyorlar. yobazlik sadece din uzerinden yurumuyor sevgili ulusalcilar.
  • nawres  (23.06.14 00:20:21) 
fraise +1

bu anlattığın biraz uçuk bir örnek olmuş GateS.
türbandan rahatsız olmayan ama dini sömürenden rahatsız olan.
derbe olmasın ama askerin haksız yere mahkemelerde sürünmesinden hoşlanmayan.
kürtlerden asla korkmayan,bölücülük yapanın peşini bırakmayan.
sakalları uzadığından rahatsız olmayan ama cübbe ve sarık ile dolaşan kişilerden rahatsız olan bir kitle var...
  • uykulu_fb  (23.06.14 02:59:29) 
birşeyi ne kadar baskılarsan o kadar artar.
dinciler nefretle ve hınçla değil sağduyuyla hareket edebilselerdi, aşırı uçlar törpülenirdi ama. şimdi eskisinden daha bilenmiş bir ulusalcı-kemalist kitle var.
sizin gibiler birbirini yerken olan bizim gibi "makul"lere oluyor.
  • titiraprap  (23.06.14 03:30:34 ~ 03:31:26) 
Dediğin kitle Ulusalcı-kemalist grubun en radikal alt grubuna mensup genellikle 60 yaş ve üstü emekliler. Yeni nesil uykulu_fb'nin dediği formda, özellikle de bu uçuk grubun çocukları torunları falan. Gerçek Atatürkçülük ideolojisine sahip olmaya başladılar. Özgürlüklere önem veriyor gibi görünüyorlar şu an. Yine de dedelerinin izinden gidenler de yok değil.

Ama yine de hala milletin sarığına cüppesine takıldıkları için türk siyasi tarihinin en antidemokratik grubu olarak kalmaya devam edecekler.

Konu da Atatürk sevgisi falan değil ayrıca konuyu saçma sapan saptırmayın amk.
  • shafuck saiser  (23.06.14 15:28:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.