[]

yürüyüş cidden bu kadar önemli mi? kendimden kilo örneği vercem

geçen annemle konuşurken fark ettim bunu. yaşım 17-18. şöyle besleniyorum,

- sabah okulda 3-4 poğaça (2 kesmez)
- öğle arası yarım ekmek tost, yanına kutu kola ya da ice tea
- akşamüstü 5-6 gibi, evde ne varsa en az 2 tabak, yanında ice tea (eve dönerken 1 litre alırım)
- kurs zamanları, akşamüstü 2 döner, akşam 7-8 gibi ev yemeği
- hafta sonları, bundesliga maçlarıyla bol bol patates mayonez ketçap kola ice tea

bunun dışında her türlü çikolata börek pasta itinayla yeniyor içiliyor.

amma velakin bir gram fazlalığım yok, filinta gibi delikanlıyım. hiçbir zaman kilo problemim de olmamış ayrıca. annem kilolu, babamla ben çok seksiyiz.

***

şu an 20 yaşındayım. lisedeki gibi olmasa da kötü besleniyorum. ice tea kola falan içmiyorum sadece. kilo veriyorum ama 12-13 kilo falan vermem lazım, yani o kadar aldım 2 senede.

bu süreçte farklılık neydi? sadece şu: lisedeyken, yani bu 17-18 zamanında, haftanın 5 günü okula yürüyerek gidip gelir ve haftada 2 gün basketbol futbol oynardım. okul yolu haftada 20 kilometre yapıyor.

şimdi sorum şu, yürümek mi bu kadar fark yaptı sadece? lisedeyken metabolizmam daha hızlıdır evet ama bu kadar fazla tüketimi tolere edebilecek kadar olmasa gerek. ayrıca, çok yürümüyordum. günde en fazla 200 kalori yakıyordur bu yürüyüş.

şunu anlamaya çalışıyorum, o zaman niye kilo almadım? tek sebebi yürümek, hareket etmek miydi? hareket etmek tamam çok önemli de, birbirimizi yemeyelim. koşu bandında da koştum ben, yarım saat debeleniyoduk, 60-70 kalori yazıyodu. bi çikolatayla gider.

neden böyle olması??

 
Yürüyüş 200 kalori yaktırıyor çok büyük birşey değil deme, yürüyüş yapmak ayrıca vücudunun buna göre şekillenmesine neden oluyor. Ben de yürürüm haftada 20-25 km kadar. 3000 kalori alırım ve beden kitle indeksim 19.5 vücut ileriye dönük olarak sindirimi, yağ depolamayı falan ayarlar diye biliyordum ama bu kadar keskin şekilde işlediğini bilmezdim ben hiç birşey yapmadığım halde karnın altıdna kalan kas demetleri kendi kendine şekillendi mesela.

sağa sola yürüyerek git, 2 duraklık mesafeye otobüs kullanma. ben şimdi ev tutuyorum üniversiteye özellikle 10-15 dk yürüme mesafesinde (1-1.5 km) olsun istiyorum. çünkü dahasında birşey yapmama gerek kalmıyor hayvan gibi yediğim halde beni fit tutuyor.
  • taqster  (22.06.14 17:36:11) 
yürüyüşün etkisi sonradan beliriyor diye izlemiştim. Yani hemen o an kalori yaktın, bitti değil.

not: haftada en az 50 km yürüyorum. zayıflıktan öleceğim.
  • oğlum çok zor lan  (22.06.14 17:36:26 ~ 17:37:15) 
Ooooo ben öyle yesem var ya obez olurum. Şu anda da 5-6 kilo fazlam var; vejetaryenim, cola vs hiç tüketmiyorum, fastfood asla yemiyorum, yarım ekmek filan da yiyemem bir öğünde. Ama yani bu durumdayım. Hayat işte, kimisi şanslı, kimisi değil. Metabolizma meselesi sanırım.


  • marcelle  (22.06.14 17:38:38) 
O koşu bandında yaptığın debelenme gün içindeki metabolizma hızını artırıyor.


  • sapkasiz cikmam abi  (22.06.14 17:39:53) 
@sapkasiz cikmam abi, yani orda ben 70 kalori yakıyorum ama normalde 100 kalori yakacaksam, 120 yakmamı sağlıyor di mi o aktivite metabolizmayı hızlandırarak, doğru mu anlamışım?


  • pescador  (22.06.14 17:41:55) 
Kesinlikle öyle.ben gecen yıl akşam yemeğini kesip bol bol yürüyerek 3 ayda 22 kg vermiştim...


  • sapkasiz cikmam abi  (22.06.14 17:47:54) 
benden daha iyi bilenler vardır mutlaka. ama şöyle bi fikir yürüteyim. bıldır yediğin hurmalar bugün götünü tırmalar.

17 yaşındayken eşşeğin mına su kaçırarak ''beslendiğinde'', ficuudundaki yağ hücrelerinin sayısını arttırmışsın. tamam içleri dolmamış belki ama sayıları artmış.

20'ye gelip büyümen durunca da o yağ hücrelerinin içi dolmaya başlamış, dolmuş ve aşk tutamaçları hâline gelmiş.

baban hâlâ fittir senin şimdi. neden? çünkü aktif bir işte çalışıyo. sürekli koşturması lâzım. bi de senin gibi mallıklar yapmamış zamanında.

bu tempoya dur demişsin, o çoğiy haber.

dur demeseydin, beline araba iç lastiği geçirmişin tarzda bi göt göbeğin olacağıdı ve 15 sene içinde metabolik sendrom olacağıdın. şimdi o süreci tersine çevirmişin.

12-13 kilodan hiç korkma. ayda yarım kilo versen yeter. Yani iki senede almışın, iki senede verecen. Önemli olan devamlılık ve ''trend''in nereye doğru olduğu.

Gendine zamanında bu kötülüğü yapmış olduğun içün, zamanında gendini intaar etmiş olduğun içün, o ekstradan oluşmuş yağ hücreleri yok olmiycak. ama içleri boşalacak zamannan.

eşşeğin mına tekrar su kaçırmadığın sürece de, filinta bi hayat sürecen.

ama hergün yürümen gerekiyo. hergün.
  • compadrito  (22.06.14 17:57:05 ~ 17:58:06) 
basketbolun daha çok etkisi vardır gibi geliyor bana. sürekli durup koşmalı olduğu için tabata egzersizleri gibi, metabolizma hızını 1 günden fazla yükseltiyor. ayrıca neredeyse tüm vücudu çalıştırıyor. ben basketbolu bıraktıktan sonra 15 kilo aldım, çokça yürüyüş(bol yokuş ve merdivenli) yapmama rağmen.


  • r_u_h  (22.06.14 18:08:41) 
evet ruh abim haklı. basketbolu atlamışım ben orda. dört ekstremiteyi birden hayvan gibi çalıştırıyo.


  • compadrito  (22.06.14 18:12:39 ~ 18:13:04) 
Bazal metabolizma hızı.


  • angelus  (22.06.14 19:02:33) 
evladım lisedeyken hiç mi ders çalışmıyordun? hiç mi sınava hazırlanmıyordun? bildiğim kadarıyla şimdi dersi okulu sallamış durumdasın hakket ne yaptın sen okulu? hiç kimse bahsetmemiş ama beyin çok fazla glikoz yakan bir organımız, hakketen bak...


  • niye ama  (22.06.14 19:07:07) 
@niye ama, hayır çok rahattım lisede. ingilizcem çok iyiydi, sınava yabancı dilden girecektim. 80'de 76-77 yapıyodum zaten, diğer derslerle de uğraşmadım. üniversiteye başladıktan sonra kafam daha fazla yoruldu okula gitmesem bile.


  • pescador  (22.06.14 19:52:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.